Onze Gezellen verkleint achterstand
Onze Gezellen profiteerde van het puntverlies van Zwanenburg, want de Haarlemmers wonnen met 5-2 van Alliance '22. Bloemendaal liet het lelijk liggen tegen Geel Wit: 1-1.

RCH-VVC

RCH gaf VVC geen schijn van kans met een eclatante 5-1 zege. Vincent Geeven, Chris van BaekeI en Tim Schoenmaker scoorden een goal. Stefan Ebbeling maakte er twee voor de Heemstedenaren. Erhan Albayrak mocht in de slotfase nog iets terug doen voor de bezoekers uit Nieuw-Vennep, die nu een achterstand hebben van vijf punten op Geel Wit. Rechtstreekse degradatie lijkt dus onafwendbaar.

 zon 1 17-04-2011-1.jpg - 201.07 Kb

Onze Gezellen-Alliance ‘22

Onze Gezellen miste een aantal vaste krachten tegen Alliance ‘22, maar won dus wel afgetekend met 5-2. OG kwam snel op achterstand via Rutger Leeuwe. De thuisploeg herstelde in de eerste helft de verhoudingen met treffers van Bastiaan Scholten en Erik Kaaps. Michel Laanen zorgde voor de 2-2. Nog voor de thee liep DG uit via twee goals van Job Kuijten. Tim de Graaf zorgde in het tweede bedrijf voor de 5-2 eindstand. "Met de eindstand lijkt het allemaal heel makkelijk, maar we hadden niet de vorm van de laatste weken", vertelde OG-trainer Frank Rosenboom. "Ik ben dus heel blij met de punten. Bovendien is het natuurlijk heel prettig dat DSK punten afsnoepte van Zwanenburg."

 

Bloemendaal-Geel Wit ‘20

Bloemendaal zat nog op het vinkentouw met de derde plaats, maar wist zich niet voorbij Geel Wit te knokken: 1-1. Via Gijs-Jan Poelgeest werd het snel 1-0, maar in de slotfase was de verrassing compleet nadat de arbiter de bal op de stip had gelegd tegen Bloemendaal. Geel Wit-topscorer Jake Willems mocht aanleggen en maakte geen fout waardoor de titelaspiraties voorlopig in de ijskast kunnen voor de BloemendaIers.

 

FC Velsenoord-Spaarnwoude

Spaarnwoude herstelde zich knap van de late zeperd tegen Bloemendaal van vorige week. De Spaarndammers voetbalden zich naar een 0-2 overwinning bij Velsenoord. "We speelden een sterke wedstrijd", blikte trainer Rocco de Vos terug. Marco Brouwer maakte vlak voor de rust 0-1. In de tweede helft verdubbelde Richard Gravemaker de score.

 

RKAV-SVIJ

Ook SVIJ liep tegen een grote nederlaag aan, tegen RKAV. De opponent uit Aalsmeer won makkelijk met 5-1. Na een 3-0 ruststand werd het in de tweede helft zelfs 5-0 voor RKA V. Alleen Henk Swier deed nog iets terug via een benutte penalty. Voor de IJmuidenaren staat paasmaandag een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Spaarnoude. SVIJ kan bij winst de tweede periodetitel binnenhalen en zo deelname aan de nacompetitie afdwingen.

 

DSOV-Beverwijk

DSOV was thuis kansloos tegen Beverwijk. De gasten liepen vrij gemakkelijk uit naar een 0-3 overwinning.

 

Bron: Haarlems Dagblad 18-04-2011

DOOR BART SLEGERS

Foto's: Harry Opheikens (zie ook in het Album)
zon 1 17-04-2011-2.jpg - 205.02 Kb
 

DSK VERGEET VAKER TE SCOREN TEGEN ZWANENBURG

Gemiste kansen

HAARLEM - De belangen waren groot bij DSK-Zwanenburg, maar aan een 1-1 gelijkspel hadden beide ploegen eigenlijk niet zoveel. Het verhoogde wederom de spanning in de vierde klasse, zowel op de ranglijst als in de derde periode.

DSK won de afgelopen vijf wedstrijden en is koploper in de derde periodestand. Zwanenburg staat al maanden aan kop, maar de laatste. wedstrijden vergaat het de ploeg moeizamer. Het was dus allerminst een duel om des keizers baard.

Dat er spanning op zat, was voornamelijk aan de bezoekers af te lezen in de eerste helft. Zwanenburg oogde stroef en combinerend kwam de koploper er nauwelijks uit. DSK was gretiger en toonde meer de wil om te winnen.

"Ik weet niet wat we hadden de eerste vijftien minuten", zei Zwanenburg-trainer Edwin Eefting na afloop. "Het leek wel of we strak stonden van de zenuwen. Alle duels gingen verloren op het middenveld en we waren niet onszelf."

Al in de eerste minuut vloog de bal in de kruising na een prachtig schot van Michel van Die, die de bal panklaar kreeg van Joeri Griffioen. DSK bleef sterker en ook de kansen van de Haarlemmers waren groter. Roy Clasie miste oog in oog met doelman Remco van Sehagen. Aan de andere kant kreeg Ton Hendriks twee grote kansen. DSK-spits Jaco Houtkamp had duidelijk zijn dag niet, want vlak voor de rust kreeg de vaak trefzekere aanvaller de bal op een presenteerblaadje. De uitblinkende Van Schagen lag weer in de weg. Na de rust ging Zwanenburg wat gedurfder en ook verzorgder voetballen en dat leverde een goal op. Ruben Karelse gaf voor en Hendriks kopte de bal in. Even daarvoor had Van Die de 2-0 op zijn schoen, maar Van Schagen redde weer in een direct duel met de tegenstander.

Het vermakelijke duel leek zijn beste periode te hebben gehad, want na de gelijkmaker zakte het niveau. Zwanenburg moest de laatste tien minuten verder met tien man, omdat Richard Padt geblesseerd uitviel. Eefting had op dat moment al drie keer gewisseld. DSK rook dus bloed, maar dé kans in de laatste minuut voor Houtkamp was wederom niet aan de spits besteed: Op aangeven van Clasie stuitte hij voor open doel op de doelman, die zich weer eens kon onderscheiden. "Als we van de koploper hadden kunnen winnen, was het vandaag wel", keek DSK-trainer Theo Beijer terug. Zwanenburg ontvangt op 1 mei Onze Gezellen met een punt voorsprong.
hd stand 18-04-2011.jpg - 106.38 Kb