Bitjes & Nopjes: Sport en spel voor kinderen in Groep 1/2/3 – Aanmelden kan nu. Er is nog ruimte in de groep op woensdag 14-15 uur.

Nog voordat er aandacht aan werd besteed op de website, was het programma in het najaar al helemaal volgeboekt. Het is dus een groot succes. Ook voor het voorjaar is er weer veel animo en zijn al uren volgeboekt, behoudens op woensdag van 14 tot 15 uur.

Bitjes 2017 1
Voetbalvereniging RCH en hockeyvereniging Alliance organiseren sinds een paar seizoenen het sportprogramma Bitjes & Nopjes, voor kinderen van Groep 1/2/3. Het blijft een groot succes, daarom gaat in maart 2017 Bitjes & Nopjes weer van start.

Inschrijven of meer informatie kan nu via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wat is Bitjes & Nopjes
Bitjes & Nopjes is een leuk en stimulerend sport- en spelprogramma voor kinderen van Groep 1/2/3. Lekker buiten sporten, onder begeleiding van een professionele sportinstructeur en een begeleidende ouder, maken de kinderen op jonge leeftijd kennis met voetbal en hockey. Ervaring is niet vereist. Ze leren daarbij op een verantwoorde manier de beginselen van sport en bewegen.


Gedurende een uur per week wordt aan essentiële bewegingsvaardigheden gewerkt. De kinderen leren de verschillende bewegingen en technieken van voetbal en hockey door speelse oefenvormen die speciaal voor deze leeftijdsgroep zijn samengesteld.

De kinderen krijgen een mooi Bitjes & Nopjes sport shirt, na elke training limonade en aan het einde een echt certificaat!

Bitjes 2017 2

Waarom Bitjes & Nopjes?
Kinderen spelen minder vaak buiten dan vroeger. Gymnastiekles op scholen krijgt minder aandacht. Wij denken dat jonge kinderen te weinig kansen krijgen om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Door op jonge leeftijd op een positieve manier kennis te maken met voetbal en hockey fungeert Bitjes & Nopjes als springplank naar een sportieve toekomst.

Kenmerken van Bitjes & Nopjes:
-    Professionele begeleiding
-    Ontwikkeld door vakleerkrachten bewegingsonderwijs en sportprofessionals
-    Hockey en voetbal staan centraal
-    Plezier en veiligheid staan voorop

Voordelen van Bitjes & Nopjes:

-    Verbetert bewegingsvaardigheden als rennen, springen, gooien, vangen, slaan en schoppen

-    Verbetert het zelfvertrouwen door te leren omgaan met winst, verlies, succes en tegenslag
-    Ontwikkelt concentratie, focus en luistervaardigheden;
-    Verbetert sociale vaardigheden zoals samenwerking, geduld, tolerantie en respect.

Planning voorjaar 2017
We starten na de voorjaarsvakantie. De exacte trainingsdagen zijn nog niet bekend. Er is nog ruimte in de groep op woensdag 14-15 uur. De overige groepen zijn vol. De trainingen duren (inclusief limonade drinken) een uur.

Kosten
Kosten van deelname aan Bitjes & Nopjes zijn 100 euro voor een serie van 10 trainingen.

Inschrijven en/of informatie inwinnen
Voor inschrijven of meer informatie stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inschrijven kan ovv:

- Naam + geboortedatum kind
- Adres en telnr
- Gewenste trainingsdag  + tijd

Bitjes 2017 3