RCH biedt ieder jaar D-pupillen en C-jeugd aan om een (door de K.N.V.B opgezette) jeugdscheidsrechter cursus te volgen.

Het is niet alleen een welkome aanvulling op het scheidsrechtercorps bij RCH, maar op deze manier leert de jeugd ook wat de andere kant van een wedstrijd is, behalve het voetballen zelf. Het is voor spelers altijd gemakkelijk commentaar te geven op scheidsrechters, want die heeft het natuurlijk “altijd fout” gedaan. Nu zien ze met andere ogen dat je toch niet altijd alles kunt zien en soms een verkeerde beslissing neemt.

jeugdscheidsrechters RCH

Hoe moet je F & E pupillen nou scheidsen, hoe moet je lopen waar moet je veel aandacht aan schenken en hoe ‘benader’ je de coaches en natuurlijk ook de ouders. Dit zijn allemaal dingen die je leert.

Omdat de club zich als doel stelt om te groeien, zal ook het scheidsrechterskorps gelijke tred dienen te houden, zodat de wedstrijden door ervaren scheidsrechters geleid zullen worden. Mini en F-wedstrijden zullen gebruikt worden als opleidingswedstrijden van nieuwe scheidsrechters. In het seizoen 2015-2016 zal er ook gekeken worden om volwassen leden op te leiden tot scheidsrechter en/of assistent scheidsrechter, zodat wedstrijden in de A, B en C junioren van goede arbiters worden voorzien.

We houden je op de hoogte wanneer de volgende cursus begint.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


jeugdscheidsrechters met diploma RCH

(Foto's Harry Opheikens/RCH)