rch-vlagR.C.H. is opgericht in 1911 en is nog een echte sfeervolle voetbalclub waar jong en oud al meer dan honderd jaar sporten, spelen en samenkomen.

Wij geloven dat sport belangrijk is voor mens en maatschappij. Voetbal leert onze kinderen bewegen, gezond leven, met anderen samenwerken, op een gezonde manier competitief zijn, het beste uit zichzelf halen en iets voor elkaar overhebben. Daar hebben zij een leven lang plezier van – en bij RCH voetballen we ons leven lang. Voetballers van vroeger trainen de talentjes van de toekomst. En de kleintjes komen weer kijken hoe de groten het doen, in het eerste of bij de veteranen.

De club koestert de locatie, het traditievolle shirt en iconen als Loek Biesbrouck, Johan Neeskens en Barry van Galen. Zoals zij zijn er velen: goede voetballers die ooit zelf voor R.C.H. speelden en hun ervaring doorgeven aan nieuwe generaties voetballers, onder wie vaak ook hun kinderen en kleinkinderen.

Voetballen bij R.C.H.

R.C.H. heeft een compleet aanbod. Een goede voetbalopleiding staat centraal.

Vanaf de jongste jeugd (vanaf 4 jaar) en in een veilige omgeving (plezier, fouten mogen maken en uitstekende begeleiding – tot blessuretraining toe).

Met elftallen in elke leeftijdsklasse van mini’s tot senioren en veteranen, E-top, 7x7-, meiden-, zaal- en borrelvoetbal, het Thymo Rovers toernooi, R.C.H. Mix voor families en vrienden, het Jeugdweekend en tal van kleinere activiteiten is de kalender goed gevuld. R.C.H. wil groot genoeg zijn om dit allemaal te blijven doen, maar niet zo groot dat de leden elkaar niet meer kennen.

Het was en is onze ambitie om met zoveel mogelijk eigen kweek in het eerste elftal te spelen op een zo hoog mogelijk niveau. Daar is de jeugdopleiding de basis van. De laatste jaren ontwikkelt vooral de jeugdafdeling zich zeer gunstig. Daarmee legt de club een fantastische basis voor de toekomst. Samen met een gemotiveerd trainerskorps wil de club weer omhoog.

Lees ook:

welkom bij RCH Heemstede plaatje racertjes 2015 2016Historie

diploma kampioen 1953R.C.H kent een zeer rijke historie en speelde op het hoogste landelijk niveau, waar R.C.H. twee keer landskampioen werd (1923 en 1953) en twee keer de Nationale KNVB-Beker won (1918 en 1928).

R.C.H. werd verder Algeheel Amateur landskampioen in 1989 en twee jaar later nog kampioen van de Zondag Hoofdklasse A, hetgeen toen nog het hoogste Amateurniveau was.

Op 21 augustus 1932 werd het huidige sportcomplex aan de Sportparklaan geopend met een vriendschappelijke wedstrijd tussen R.C.H. en Ajax (9 – 4). De kantine van R.C.H. is een gemeentelijk monument. Er zijn maar weinig sportverenigingen in Nederland met zo'n oud clubgebouw.

 

 

kantine rch
(Foto Harry Opheikens/RCH)

Binnen in de kantine proeft u de sfeer van weleer a.d.h.v. vele prachtige beelden in ons Museum, dat de geschiedenis van ruim 100 jaar weergeeft in beeld en tekst.

R.C.H. biedt een toegankelijke, ontspannen en persoonlijke omgeving waar iedereen zich welkom, thuis en veilig voelt. Plezier, gastvrijheid en sportiviteit staan centraal. De leden maken de club. Samen uit, samen thuis, samen R.C.H.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Wie_we_zijn_en_waar_we_voor_staan.pdfWie we zijn en waarvoor we staan222 kB14-08-2014 14:47