Alles was afgelast, behalve het kunstgrasveld, dus de D3 had pech en de D1 geluk. In ieder geval om te kunnen voetballen. Wel tegen de koploper.

Omdat de D3 niet doorging dachten we lekker op tijd thuis bij de warme kachel te kunnen zitten, maar Danny was geblesseerd, waardoor Robbin nog met de D1 mee moest doen. De regen was gelukkig opgehouden, maar warm was het nog alleszins. Vandaag stond Wilco voor de mannen. Met het beeld van de wedstrijd van vorige week nog voor ogen was er een kleine hoop op een wondertje. Vorige week prima voetbal en met dat spel zou het Schoten ook lastig gemaakt kunnen worden.

Wilco kon beschikken over keep Sven, achterin Ludo, Dylan O., Gijs en aanvoerder Niels, middenlinie Daan, Ruben, Josh.en Brandon, voorin Tonjes en Dylan v.d. K. Coen en Robbin hadden al een wedstrijd in de benen en begonnen als wissel. Good Old Han Hazevoet was de leading man voor vandaag. Boudewijn de vlaggenist.
d1 28-04-2012-1
Zeker de eerste 10 minuten kon Schoten verdedigend aardig tegenstand geboden worden. Toch hadden ze wel snelle spitsen en ook schieten was de heren niet vreemd. Echt er uit komen was wat lastiger. Schoten zat de RCH mannen goed op de huid en daardoor werd de ruimte erg krap om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Vooralsnog werd de voorhoede moeilijk bereikt. Met te lang de bal vasthouden, slordige passes en balverlies maakten we het onszelf erg lastig. Het is dan ook Schoten, dat na 10 minuten de score opende. Met een uithaal vanaf de 16 werd Sven in de verre bovenhoek gepasseerd.

Zo langzamerhand weten we wat meer over de middellijn te komen en zien we de snelle Dylan v.d. K. verwoedde pogingen doen gevaar te stichten in de defensie van Schoten. De lange keeper van hen werd op de proef gesteld, maar hij stond iedere keer op de goede plek, hoge of lage ballen. Het werd echter een beetje te snel 0-2. Een aanval over links, pass naar rechts en die werd onvoldoende onderschept, waardoor er alle ruimte was om uit te halen. Sven dook met zijn vingertoppen nog tegen de bal, maar die rolde toch over de lijn.

Onze RCH mannen moesten zich nu volledig op de aanval storten voor de aansluiting, want anders zou de strijd wel erg snel voorbij zijn. Hoewel Schoten het betere van het voetbal had, zorgde het harde werken van Wilco zijn mannen er voor, dat Schoten niet al te dicht in de buurt van Sven kon komen. Sven kreeg wat ballen te verwerken, maar niet zenuwslopend voor de aanwezige fans.
d1 28-04-2012-3
Wel even een grappig moment tussendoor. Een uitbal moest even stil gelegd worden, want liefst 8 man waren tegelijk hun veters aan het knopen. Het hielp wel. Een aanval op rechts van Dylan en dan kunnen er verschillende scenario’s opengetrokken worden: snelle 1-2tjes; 5 man passeren, balletje afgeven of gewoon zelf knallen en dat laatste deed Dylan, ook nog eens met links. De Schoten keeper was verrast, 1-2. Die oppepper was even nodig. Veel strijd op het middenveld, maar Schoten bleef het betere van het spel houden en dat resulteerde in de 1-3. Een corner werd onvoldoende weggewerkt in de voeten van een Schotenaar. Ondanks een been en weer de vingertoppen van Sven verdween de bal toch in de hoek. Met die stand werd de kleedkamer opgezocht.

Tja, wat doe je dan als coach. Voetballen kunnen de mannen wel, inzicht hebben de mannen wel, maar hoe pak je Schoten aan, vooral hun snelle mannen. Snelle mannen hebben wij ook, maar die moeten wel gelegenheid krijgen om te scoren. En juist op die momenten schiet de D1, althans vandaag, net iets te kort. Het leek net of Schoten overal iets sneller in was: sneller bij de bal, sneller passen en ook nog goed. Nu staat Schoten niet voor niets bovenaan en de vorige wedstrijd was met 4-1 verloren, maar zover wilden we het niet laten komen.

In de tweede helft een beter spelend RCH. Goed tikwerk, goed verdedigend werk, waardoor er ook wat meer lijn in de aanval kwam. Tonjes op rechts of Brandon of Ruben, allemaal kwamen ze tot in de 16, maar daar stond nog steeds die keeper van Schoten. Frustrerend, maar die had alles al moet wel gezegd worden dat hij niet de meest moeilijke ballen kreeg, maar toch, je moet er wel staan.

Aan de RCH kant toch wel meer problemen om de Schotenaanval adequaat te stoppen. Nu heb je natuurlijk ook wel van die voetbaldagen dat gewoon alles lukt en dat was vooral bij Schoten het geval. De tweede helft was net halverwege toen er al drie om Sven zijn oren waren gevlogen. Het was te koud en te nat om alle details te noteren, maar de kansen voor Schoten werden redelijk simpel voor de voeten geworpen. Op het middenveld werd er door Josh, Brandon, Daan en Dylan hard geknokt. In de achterste linie vond ik vooral Ludo vandaag een sterke indruk maken. Niels, Robbin en Gijs hadden best wel veel te verduren.
d1 28-04-2012-2
Robbin had een prima invalbeurt vandaag, maar met deze stand was er niet veel eer meer te behalen. Een flinke verre knaller van Robbin bracht Dylan in vrije positie en, na eerst afgestopt te zijn, weet hij in tweede instantie toch nog een doelpuntje mee te pikken. De strijd was echter al gestreden en de tijd verstreken. "Schoten was effe een maatje te groot voor de RCH mannen vandaag": zei Wilco na afloop. Met 1 been is Schoten al kampioen, nog 1 puntje nodig.

Voor de D1 was het vandaag de laatste thuiswedstrijd. Volgende week nog uit tegen de nummer twee Concordia, die, theoretisch, ook nog kampioen kan worden.
Harry

D-Pupillen (voorjaar) D1, Uitslagen 21-04-2012 2e klasse 12

Thuis

Uit

Uitslag

Concordia sv D1

Kon. HFC D3

afgelast

Onze Gezellen D1

Stormvogels D2

5-3

RCH D1

Schoten D1

2-6

Stand 2e klasse 12

Pl

Elftal

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

1

 

Schoten D1

 

9

8

 

0

 

1

 

24

39

 

13

 

2

 

Concordia sv D1

 

8

6

 

0

 

2

 

18

19

 

11

 

3

 

Onze Gezellen D1

 

9

5

 

0

 

4

 

15

31

 

30

 

4

RCH D1

9

2

2

5

8

24

29

5

 

Kon. HFC D3

 

8

1

 

3

 

4

 

6

17

 

32

 

6

 

Stormvogels D2

 

9

0

 

3

 

6

 

3

12

 

27