Het is een prachtige zonnige zaterdagochtend wanneer we verzamelen voor de 1e wedstrijd om de KNVB beker. En wie zijn we dan...... wel hier volgt het recept.

Men neemt een 6 tal ex F1 mannen (André, Bas, Daan, Marijn, Melle & Rens) en we voegen daaraan toe een snufje familie Abdullahzade (Qadir & Tohid) en men heeft de RCH E2 voor komend seizoen. Op het laatste moment werd coach Ronald toegevoegd en zo is de combinatie compleet.

De aftrap vandaag is in Vijfhuizen waar we spelen tegen de DSOV E2. Het was door de altijd weer gezellige Vijfhuizer feestweek en de daaraan gekoppelde jaarmarkt even lastig het complex op tijd te vinden, maar uiteindelijk stonden de mannen tijdig op het veld. Qadir was voor vandaag uitgeleend aan de mannen van de E1 maar de overige 8 spelers hadden er duidelijk zin.

De wedstrijd in de 1e helft is echter voor de mannen van DSOV. Zij krijgen kansen, maar, misschien stond het vizier door de feestweek niet goed afgesteld, de kansen gingen veelal naast of over. Ook hadden wij een goed keepende Rens en een beetje geluk. Toch gaat het dan fout en DSOV kan op voorsprong komen en houd dit vast tot eind 1e helft.

De 2e helft. Rens komt het veld in en Melle gaat op doel. RCH gaat fanatiek van start en trekt de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Goed, DSOV doet ook echt wel mee, maar door goed keepen van Melle en het gunstige gegeven dat DSOV de kansen laat liggen, wordt de wedstrijd steeds spannender. En jawel, daar is dan ook het moment. Vanuit achter wordt de bal perfect naar Tohid gespeeld. Deze gaat er snel vandoor en loopt keurig richting de achterlijn. Hier weet hij de bal hard en scherp voor het doel te krijgen. Marijn heeft een super reactie en tikt de bal perfect in de netten, 1-1

En de beer is los. Niet veel later krijgen de RCH mannen DSOV meer op de pijnbank. Dit keer is het Rens die keurig afwerkt op doel en met succes. De laatste minuten worden zenuwslopend en even is de vrees dat DSOV weer naast RCH komt. Het lijkt ook wel even dat de scheidsrechter langer laat doorspelen met de hoop dat DSOV terug kan komen. Toch is het dan wederom Rens die het laatste zuchtje hoop van DSOV teniet doet gaan. Hij speelt de verdediging van DSOV goed uit en werkt netjes af in het doel. De eindstand wordt hiermee neergezet, een keurige 1-3 overwinning.

Moegestreden en dorstig door de warmte waren de penalty's nog een extra verplichting. Maar daarna was het snel inpakken en wegwezen of ook wel, zoals Daan mooi zei: "kom op mannen, tijd voor een feestje in de kleedkamer!"

En zo was de start van de RCH E2 voor het komende voetbaljaar een succes met goed en degelijk voetbal. Hou deze mannen maar in gaten komend seizoen. Ze zouden nog wel eens leuk mee kunnen gaan voetballen!
Maurice