De kruitdampen zijn inmiddels alweer een tijdje weggetrokken, maar wat een fantastisch festijn was het zaterdag 10 juni op ons Hoofdveld.

ViH 10 06 2017 1Voetbal in Haarlem had een prima organisatie neergezet, de toeschouwers en de spelers moesten de rest doen.

Slechts een kleine RCH voetbalbijdrage bij de O11-top wedstrijd tussen een samengesteld Haarlems team en een team van Bloemendaal. We zagen vele talenten hun skills tonen en uiteindelijk bleek het Bloemendaals teams de sterkste, maar die speelden dan ook wat langer bij elkaar.

Daarna was het de beurt aan wederom door een ViH samengesteld Haarlems team met allemaal spelers uit de regio tegen het RTL team met een variant aan presentatoren, voetballers, muzikanten en acteurs. Hoewel het ViH-team in de eerste helft de lakens uitdeelde werd het in de tweede helft toch nog wel erg spannend, maar het ViH-team won met 4-3. Daarna wilde natuurlijk iedereen met de bekende Nederlanders op de foto.

Waar het uiteindelijk allemaal om begon: De O23-finale tussen United/Davo tegen IJmuiden. Ook RCH heeft aan deze competitie mee gedaan met als resultaat een eerste plek in de poulefase.

Op 15 februari 2017 verloor RCH in een avondwedstrijd van buurman VEW met 2-0, waardoor VEW naar de halve finale ging.

De O23-finale ging er stevig aan toe, maar absoluut geen ordinair spel. Je moest wel tegen een stootje kunnen. Met rust was het 1-1 en in een hele spannende tweede helft, waarbij IJmuiden ook nog een strafschop mistte, werd het 3-2 voor United/Davo en werden zij daarmee de eerste O23-cupwinnaar.

RCH mag best wel trots zijn dat Vih onze locatie uitzocht om dit evenement te organiseren. Complimenten aan de organisatoren, maar ook complimenten aan onze RCH-vrijwilligers, die er deze dag stonden.

Op de Facebook pagina van Voetbal in Haarlem is veel terug te lezen en te zien over deze finaledag.

Harry Opheikens maakte eveneens een fotoreportage en die staat in het album. Klik hier.

Harry

ViH 10 06 2017 2
ViH 10 06 2017 3
ViH 10 06 2017 4