RCH bestaat deze maand (februari 2018) 107 jaar, niet een jaartal om uitgebreid bij stil te staan, dat hebben we in 2011 bij het 100 jarige bestaan al gedaan. Toch vonden Ard Dinkelberg en Kees Kokkelkoren dat er niet helemaal omheen gegaan kon worden.

Reunie 23 01 2018 3Hoe leuk zou het zijn om een gezellig samenzijn te organiseren voor oud-leden, huidige leden, sponsoren en de vele fans van ons RCH. Via de website, nieuwsbrief en onze facebookpagina’s “RCH voetbal Heemstede” en “RCH jeugd” werd een uitnodiging uitgestuurd voor een ‘Oudejaarsavond’.
Reunie 23 01 2018 1 Veel mensen reageerden hier zeer positief op. Iedereen wilde wel weer even gezellig bijkletsen met een oud teammaatjes of andere (voormalige) RCH-contacten.

Onder het genot van een muziekje, hapje en drankje elkaar weer eens in de armen vliegen alsof er net gescoord was geworden. “Weet je nog, in de wedstrijd tegen …..,”. “Wat waren we toen top”. “Wat was dat een mooi seizoen en ook nog eens kampioen”. Prachtige voetbalbeelden komen in woord en gedachten voorbij.

Op het moment van organiseren kon men niet weten dat deze vrijdag 23 februari een bijzondere reüniewending zou krijgen en daardoor een andere reünie-invulling kreeg.

Daags voor het feest zou beginnen kreeg RCH, via voorzitter John Hegman, het bericht dat een ‘oud’ voetbalmaatje was overleden: Marco van Bakel (“De Baak”). Na een kort ziekbed was hij maandag 19 februari overleden. Een voetballer met een tomeloze inzet en wedstrijdmentaliteit. Marco was altijd positief, een sfeermaker en mooie man die overal waar hij kwam vol aanwezig én graag gezien was. Hoewel woonachtig in Drenthe leek het de familie heel leuk om afscheid te nemen in onze monumentale kantine, waarin ook Marco zijn voetbalstappen heeft gezet.
Reunie 23 01 2018 2
En zo ontstond er een reünie voor een reünie. Vele voetbalmaten van Marco kwamen afscheid nemen en kwamen de mooie verhalen en anekdotes bij een lekker glaasje naar voren, zoals Marco dat had gewild.

Na deze afscheidsreünie de oudejaars reünie, die gewoon in elkaar overliepen alsof het 1 feest was. De huidige generatievoetballers konden genieten van de anekdotes van voormalige voetballers. Geen treurnis vanwege het verlies van een goede voetbalvriend, zoals de familie en Marco dat graag wilden.

Gewoon een gezellige bijeenkomst waar goed gehoor aan werd gegeven.

Harry (ook de foto’s).
Reunie 23 01 2018 5

RCH 2 1975-1976
Reunie 23 01 2018 6

Reunie 23 01 2018 7