Na 20 jaar Haarlems Dagblad Cup gaat Voetbal in Haarlem in samenwerking met SportConnection onder de naam MidWest Cup verder met dit spraakmakende toernooi!

MidWest Cup


Donderdagavond 12 juli is er in de kantine van EDO geloot voor editie 2018-2019. Telstar-voorzitter Pieter de Waard en oud betaald voetbal scheidsrechter Ruud Bossen koppelden de clubs aan elkaar. Onze voorzitter & hofdtrainer waren er natuurlijk ook bij.

7 2018 Loting MidWestCup Voetbal in Haarlem1 640x360
Naast de competitie en KNVB-beker is de MidWest Cup de derde prijs die een club uit de regio IJmond-Haarlem-Haarlemmermeer-Bollenstreek-Heemstede-Zwanenburg-Zandvoort kan winnen in een seizoen. Vorige week vond de loting voor deze cup plaats.

De 21e editie van het toernooi, waarvan de oude naam HD Cup is, heeft dezelfde opzet als voorgaande edities. 44 deelnemende teams zorgen voor 149 wedstrijden t/m de finale medio mei 2019 op het complex van de huidig cuphouder: SV Spaarnwoude in Spaarndam.

Regionale 1e voetbalteams uit het ‘midwesten’ van Nederland strijden voor de MidWest Cup. De 44 teams werden in een drukbezochte en sfeervolle lotingavond bij HFC EDO door voormalig topscheidsrechter Ruud Bossen en Telstar directeur Pieter de Waard aan elkaar gekoppeld. Organisator SportConnection zet als hoofdsponsor het toernooi voort en werkt samen met het bekende platform Voetbal in Haarlem. Samen zetten zij de schouders onder de 21eeditie van de Cup.

De deelnemende teams van seizoen 2018-2019 uit de eerste t/m vijfde klasse van het amateurvoetbal spelen eerst drie (oefen)wedstrijden in de poulefase. Daarna spelen de 16 beste teams de knockoutfase die eindigt met een finale medio mei op het complex van titelverdediger/Cuphouder SV Spaarnwoude.

Het speelgebied beslaat het midwesten van Nederland; van Beverwijk tot de Bollenstreek en van Zandvoort tot Rijsenhout. Opvallend bij de loting was de koppeling van HYS en Alliance, die beiden hun zaterdag- én zondagteams bij elkaar in een poule terecht zagen komen. Het cupseizoen start op 13 augustus  en de poulefase wordt gespeeld t/m 26 september.

RCH is ingedeeld in Poule I :

Olympia Haarlem
RCH
BSM
Terrasvogels
Alle informatie, actueel speelschema en uitslagen op: www.voetbalinhaarlem.nl/midwestcup/.

Bron: ViH, De Heemsteder