Wat had RCH uitgepakt op Koningsdag met dank aan een aantal zeer enthousiaste initiatiefnemers.

De voorbereidingen en ideeën waren al een tijdje bezig met Roderick Keur als motor, maar ja, wie waren er voor te porren om op Koningsdag in alle vroegte op het parkeerterrein van Groenendaal te gaan staan, samen met Heemgames. De gemeente stond zeer welwillend tegenover de plannen van o.a. RCH.

Helaas werden de weersvoorspellingen steeds minder richting Koningsdag en als je dan de nodige buitenspelen hebt gehuurd wordt zo’n dag wel spannend, maar ook dat werd opgelost.

De sporthal werd opengesteld en alle luchtkussens e.d. konden naar binnen. Ook de ‘schietkanon’ en het voetbalveld konden naar binnen. Eyecatcher ‘Pannakooi’ kwam op het plein voor het zwembad te staan.

Een nieuwe spanning, want sommige spelen waren zo hoog dat ze net niet het plafond van de sporthal raakten.
KD 27 04 2019 1

En als je dan het plein oploopt, zie je pas hoe goed RCH uitgepakt heeft met prachtige banners, stickers, sleutelhangers en mooie prijzen voor de winnaars van de verschillende spelen. Mooi ook om te zien dat er vele veteranen als ware RCH-ambassadeurs rondliepen om bij de spelen te begeleiden en de stand te bemannen. Hoe trots kun je zijn op de oudste club van Heemstede, waarin niet voorbij gegaan is aan Johan Neeskens.
Complimenten aan de organisatie, maar ook voor het prachtige materiaal, dat allemaal geregeld was voor deze dag en voor de toekomst van onze club.
Harry (ook de foto’s)
KD 27 04 2019 2KD 27 04 2019 0

Henk Niesen schreef het volgende:
Het was een mooie en geslaagde Koningsdag aan de Sportparklaan in Heemstede. In samenwerking met gemeente en Heemgames, organiseerde voetbalclub RCH een uitgebreid aantal activiteiten voor de jeugd. Zo was er in de Groenendaalhal gelegenheid de krachten te  meten op een vier tegen vier veldje onder leiding van een aantal deskundige RCH-mensen.

KD 27 04 2019Mooi was het pannaveldje waar de handige balkunstenaars hun vaardigheid konden tonen. Een groot succes was het “schietkanon” waar de jeugd zijn schotkracht kon meten.

Gewonnen werd er door een Italiaanse schone, keepster uit de jeugd van Juventus. Zij won uiteindelijk de wedstrijd met een schotsnelheid van maar liefst 104 km/u!

De winnares werd gehuldigd en ging overladen met mooie prijzen weer richting Italië. (Foto organisatie).

Winnaars die per leeftijdscategorie aan de diverse spellen meededen, krijgen nog een mooi prijzenpakket.

Het raden van het juiste aantal balletjes in de schaal, bleek nog een hele opgave. Ook deze  winnaar zal nog apart benaderd worden om het prachtige boek over Johan Neeskens in ontvangst te nemen.

Vanaf de boot richting Engeland mailde Roderick: Het waren 8.845 balletjes totaal. 

De ingevulde formulieren moeten uitwijzen wie er het dichtstbij zat.

Naast de vele belangstellenden kwam ook de burgemeester even buurten. Zij was vol lof over de initiatieven.

Al met al een zeer geslaagde RCH-Koningsdag.

KD 27 04 2019 3KD 27 04 2019 4

KD 27 04 2019 5KD 27 04 2019 6

KD 27 04 2019 7KD 27 04 2019 8