RCH is elk seizoen weer op zoek naar vrijwilligers binnen de nieuwe generaties RCH-ers, ondersteund met de wat oudere garde vrijwilligers.

Het is een fenomeen dat bij elke club wel bekend is. Vele handen maken licht werk, maar het blijft moeilijk mensen enthousiast te krijgen om iets voor de club te doen. Iedereen heeft het op zijn manier druk, kinderen op verschillende clubs, noem maar op. Kijk bijv. naar het regelen van de kantinediensten of het scheidsrechteren, maar er zijn nog veel meer klusjes te doen, zoals feestjes, toernooien, onderhoud enz.

RCH heeft veel van zulke vrijwilligers, maar die er zijn hebben niet genoeg handjes om alles te doen, desondanks doen ze hun stinkende best alles draaiende te houden.

Twee van die vrijwilligers zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering benoemd tot Leden van Verdienste, een zeer verdiende benoeming voor zeer uiteenlopend vrijwilligerswerk.

Bas Zurburg heeft zich en zet zich nog steeds in, ondanks vervelende gezondheidsproblemen, voor het jeugdgebeuren binnen onze club. In 2017 nam hij het stokje als jeugdvoorzitter over van Ard Dinkelberg, maar daarvoor ‘bemoeide’ hij zich al met vele organisatorische zaken. Daarnaast ook aan het werk als webmaster, samen met Bart en Harry, zorgde voor de nieuwsbrief, maar was ook op de achtergrond bezig met de club.

Niet meer dan verdiend dat het bestuur Bas de titel ‘Lid van Verdienste’ heeft opgespeld.

Lid van verdienste 2019

Het bestuur van Racing Club Heemstede RCH verleent deze titel aan

Bas Zurburg

Als er een iemand binnen RCH is, die de eretitel ‘Lid van verdienste’ verdient is het wel Bas.
Jarenlang heeft hij vol enthousiasme de kar van de jeugdafdeling getrokken.
In het voetballandschap in Heemstede is dit geen sinecure met vele omliggende verenigingen.
Dag en nacht op de club aanwezig, altijd rustig en beheerst in het soms woelige water. Helaas is Bas genoodzaakt door gezondheidsperikelen een tandje terug te schakelen.
RCH is Bas veel verschuldigd voor zijn niet aflatende inzet

Uitgereikt tijdens de Algemene Leden Vergadering van 31 oktober 2019

Voorzitter                                                                                                                     Penningmeester

Kees Kokkelkoren       Alex Koelemij
BasZurburg 2019 1
BasZurburg 2019 2

Ook Rob van Dijk is zo’n vrijwilliger van RCH, die heel stil op de achtergrond (hij wil niets liever) een hele grote bijdrage levert aan de club. Vooral in de klusclub is hij zeer actief. Kan ook niet anders, want hij is schilder van beroep. Buiten het vele schilderwerk (kijk maar eens naar de opgeknapte bestuurskamer) sponsort hij ook nog eens vaak de benodigde verf.

Zonder dit soort vrijwilligers kan RCH niet bestaan en het is dan ook geheel terecht, dat hij benoemd is tot ‘Lid van Verdienste’.

Lid van verdienste 2019

Het bestuur van Racing Club Heemstede RCH verleent deze titel aan

Rob van Dijk

Rob is een van de stille krachten binnen RCH, maar is ook één van de drijvende krachten, die het onderhoud van onze opstallen mogelijk maakt.
Rob voorziet de klusploeg van alle verf en andere toebehoren.
Daarnaast is hij ook inzetbaar als barmedewerker en sponsort RCH met wezenlijke bijdragen.
Bescheidenheid is zijn handelsmerk. RCH mag trots en zuinig zijn op leden zoals Rob.

Uitgereikt tijdens de Algemene Leden Vergadering van 31 oktober 2019

Voorzitter                                                                                                                     Penningmeester

     Kees Kokkelkoren                                                                                                             Alex Koelemij
Rob van Dijk 2019 1

Rob van Dijk 2019 2

Rob van Dijk 2019 3