We doen het al een aantal jaar, we hebben een eigen appgroep, we hebben een eigen voetbalavond, we hebben geen prestatiedruk, geen vaste competitie en het is gezellig.

Pappavoetbal 2020 1

Dad’s Army heet die club van pappa’s, die elke vrijdagavond tussen 8 uur en 10 uur lekker een partijtje voetballen. De ene keer is het een uur, de andere keer 1,5 uur.

De minimale opkomst is 6 man en dan spelen we in de 16, de andere keer zijn we met 14 man en dan spelen we op een half veld met kleine goals of de grote goals. De partijen worden in goede harmonie samengesteld en dan maar lekker ongedwongen voetballen.

Sta je met 15-3 achter dan is er nog geen pappa over boord, want ter afsluiting spelen we de “Winnende” en dan kun je alsnog de winst naar je toetrekken.

Soms nemen de pappa’s hun kinderen mee, want wat is een mooiere leerschool dan voetballende vaders. Wordt er fanatiek gespeeld. Ach, je wilt graag winnen, maar meedoen en de gezelligheid beleven is veel belangrijker.
Pappavoetbal 2020 2

Dad’s Army heeft een eigen appgroep en op de vrijdagmorgen begint al de oproep: “Wie is er vanavond?”. Het is geen verplichting en de ene keer kun je wel en de andere keer niet. Geen probleem. Zomer- en wintermaanden spelen we. Het weer is wel bepalend of we gaan voetballen, maar krijgen we een bui tijdens het spel, dan gaat het spel gewoon door.

Moet je kunnen voetballen? Zeker niet, maar maakt het voor je zelf wel wat gemakkelijker en anders krijg je wel voetballes.

Er zit 1 kleine verplichting aan het meedoen bij de Dad’s Army en dat is een kleine bijdrage per keer. We vragen € 2,00 per keer dat je meedoet. Dit om enigszins de kosten te dekken van de veldverlichting in de wintermaanden. Je kunt echter ook een groter bedrag in 1 keer storten en, tja, dan ligt het aan je zelf of je dan ook zo vaak aanwezig bent.

Wil je een keer meedoen om de sfeer te proeven, dan meldt je je gewoon aan, zetten je mobiele nummer in de appgroep en ben je zelf geheel vrij om toch wat vaker te komen.

Harry Opheikens, coördinator Dad’s Army
Pappavoetbal 2020 3 Pappavoetbal 2020 4

Pappavoetbal 2020 5  Pappavoetbal 2020 6

Pappavoetbal 2020 7  Pappavoetbal 2020 8

Pappavoetbal 2020 9