In het rijtje vrijwilligers van het jaar tussen 2003 en 2020 komt zijn naam niet voor. Dat is wel bijzonder, gezien zijn jarenlange staat van dienst.

Alex Koelemij KeesEchter de titel, die hij nu heeft, moet het gemis “vrijwilliger van het jaar” zeker teniet doen. Ooit als voetballer begonnen, nog lang geen ambitie als bestuurder aan te treden binnen RCH.

Vele elftallen doorlopen om uiteindelijk zijn voetbalcarrière af te sluiten bij de veteranen, een hechte RCH voetbalgroep van vele trouwe RCH-ers.

In 2010 een wat roerige periode qua bestuurssamenstellingen. Onder aanvoering van voorzitter Kees Kokkelkoren werd hard gewerkt en RCH schip weer in de juiste richting te laten varen. Het was toen een komen en gaan van bestuursleden.

In 2013 is deze man toen al als penningmeester, ingestapt. Toch wel één van de lastigste functies, want hoe hou je een vereniging gezond draaiende. De businessclub( een belangrijke bron van inkomsten, viel langzamerhand uit elkaar tot het moment dat deze helemaal opgeheven werd. Ook qua bestuurssamenstellingen waren er nog steeds aanpassingen, waarbij op een gegeven moment onze “lid van Verdienste” zelfs ook nog secretaris en interim-voorzitter was.

Het werden vele puzzeljaren om (genoeg) centjes op tijd binnen te hebben, maar ook weer op tijd uit te geven. Uiteraard het liefst meer binnen krijgen, dan uitgeven, maar dat bleek toch een lastige strijd. Ook nu nog, al kon er tijdens de ledenvergadering van 26 november jl. verteld worden dat er positieve ontwikkelingen zijn.

Buiten de financiën is onze “Lid van Verdienste” overal inzetbaar: achter de tap, op het gras met een scheidsrechterfluit, grensrechter bij zondag 1, maar vooral als echte RCH-lid. Kortom, een topper, aldus voorzitter Kees Kokkelkoren tijdens de ALV.

Het is dan ook zeer terecht en daarmee feliciteren we hem van harte: Alex Koelemij is dit jaar het “Lid van Verdienste”.

Het bestuur van Racing Club Heemstede RCH verleent deze titel aan

Alex Koelemij

Alex Koelemij lidvanverdienste

Iedere club kent ze: de duizendpoot, de spin in het web, de alleskunner.

Ook RCH is in het bezit van een dergelijk persoon: Alex Koelemij.

Eigenlijk doen deze superlatieven Alex nog te kort. Fluiten, vlaggen, barkeepen en klankborden.

Daarnaast, en niet in het minst: penningmeester en mecenas van RCH. Niet eventjes maar al jaren.

Als er ooit iemand is geweest die terecht tot lid van verdienste is benoemd, is het wel Alex Koelemij.

Uitgereikt tijdens de Algemene Leden Vergadering van 26 november 2020

Voorzitter                                                                                                      Secretaris

Kees Kokkelkoren                                                                                            René Evers

Alex Koelemij 1Alex Koelemij 2Alex Koelemij grens 001
Scheidsrechtershirt2

Alex Koelemij voetbal
Alex Koelemij oorkondeFoto’s Harry Opheikens