“Het was echt een wedstrijd, die twee kanten op kon gaan”, zei coach Willem na afloop. “Op zich mogen we nog blij zijn met het gelijkspel”.

Na  afloop werd ook nog wel door de mannen gezegd, dat er een C1 speler meedeed, maar aan de andere kant liepen er ook veel Hoofddorpmannetjes bij, die een stuk kleiner waren dan de meeste van de RCH-mannen. Ik zou zeggen: “pik de goede spelers er uit en laat ze kunstgrassprietjes tellen”. Ook het omspringen van onze kansen verdient nog geen schoonheidsprijs. De enige schoonheidsprijs mogen we toch de (van Basten) Goal als die van de EK ’88 van Nigel noemen. Misschien nog uit een nog onmogelijkere hoek dan die van Van Basten zelf.

Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Het tijdstip van 15.00 uur als starttijd was voor de uitslapers misschien wel erg prettig. Zeker voor Amin, die net een schoolkamp achter de rug had, maar als je, als ondergetekende om 10 uur al eerst de D1 heb moeten aanschouwen, dan wordt zo’n voetbalzaterdag best wel lang.

Voor het beeld even de opstelling: Doel Jari, achterin Hedde, Niels en Rob (aanvoerder). Daarvoor Robbin. Middenveld Amin, Ryan en Tonjes. Voorin: Amir, Nigel en Josh. Op de bank: Ole en Ruben.
c1 29-09-2012-3Was het een interessante wedstrijd om te zien? Spannend wel. De beginfase was duidelijk voor RCH. Beetje meegeholpen door een schuin over het veld staande wind, maar jeetje, dame en heren, de kansen moeten wel benut worden, de passes wat scherper, zodat er ook daadwerkelijk gevaar komt voor de Hoofddorp keeper. Eerste kans was van Josh na een verlengde bal van Ryan. Een knappe redding van de keeper hield de 0-1 tegen.

De kansen bleven zich opstapelen, vooral voor RCH. Nigel schoot een keer op de paal, Josh trof de keeper. Er werd soms net even te lang met het spelen van de bal gewacht, waardoor de snelheid of het onverachte schot teniet werd gedaan. Hoofddorp vindt het allemaal prima zo en schakelde ook heel snel over op de aanval zodra ze balbezit hadden. Vooral over links had Niels het zwaar te verduren. Inderdaad van de C1 speler. Tot twee keer toe wist Jari zijn doel schoon te houden. Aan de andere kant was er een aanval van Ryan, door op Amir (die goochelt graag met de bal) en haalt uit, maar de bal spat uiteen op de lat.

Amin brak een keer door, maar stuitte op de keep. Een corner van Rob werd net aan door de keeper weggewerkt. Hoewel we met een 5-2 voorsprong de kleedkamer hadden kunnen opzoeken stond het nog steeds 0-0. Andersom had echter ook gekund…...

In de tweede helft kregen wij wat meer windproblemen (nee, nee, niet door de uien of bruine bonen), want die stond een beetje raar over het veld. Doordat het windvoordeel in de eerste helft niet echt uitgebuit was gingen we het nu lastiger krijgen. Hoofddorp had wat meer windvoordeel nu en wij kregen meer moeite de bal goed weg te werken. Hierdoor ontstond toch regelmatig onnodig balverlies. ‘Trap de bal maar ergens heen’.c1 29-09-2012-1

Een spannend momentje toen van de middenlinie een hele rare hoge bal over Jari heen ging, maar met een snelle aktie van diezelfde Jari werd de bal nog weggewerkt. Amir nog een dot van een kans. Opzij leggen was misschien handiger geweest, maar hij schoot zelf hard over. Ondertussen vielen de geblesseerden bij bosje. Ryan kreeg een ellenboog, Niels en Robbin kregen een trap op hun teen, Rob zijn enkel werd getorpedeerd. Het spel werd ruwer. Helaas moest Rob uitvallen en mocht Robbin de aanvoerdersband (met trots) gaan dragen.

Zoals in het begin al gezegd was het een wedstrijd, die twee kanten op kon. Ook Hoofddorp ging slordig met de kansen om. Robbin een knaller, maar de keep had hem nog net. Hoofddorp dat net over schoot en even later nog een kans, maar toen op de lat. Het doelpunt wilde maar niet vallen. De tijd vliegt voorbij. Beide kampen zetten alles op alles wat wel weer ten goede kwam aan de spanning, maar niet ten goede aan het voetbal. Was de 0-0 het doel? Nee, niet echt, maar een achterstand ook niet en toch gebeurde het. Opnieuw eiste de C1 speler zijn hoofdrol en kwam gemakkelijk door onze verdediging heen en vond zelfs nog een gaatje tussen Jari en de paal, de 1-0. Het gekke was dat het niet eens tegen de verhoudingen in was, want het had ook 0-1 kunnen zijn, het had ook 5-5 kunnen zijn.

Een vrije schop binnen de 16. De keeper had een terugspeelbal opgepakt. Wonderlijk genoeg werd de bal in de drukte gegeven ipv een leggertje richting 16. Door de drukte ging ook deze kans verloren. Een schot van Amin ging net over. Moedeloosheid kruipt er in. Waarom wil het maar niet lukken en dan….. totaal onverwachts – we waanden ons even in 1988- een uithaal van de rechterkant van Nigel over alles en iedereen heen in de verre hoek al la Van Basten. We zagen Willem en Wouter een sprong maken van ongeloof a la Michels (ook uit 1988). Wat een opluchting.
c1 29-09-2012-2De strijd was nog niet gedaan. Er moest nog verbeten geknokt worden. Robbin stopte de C1 speler even stevig af, maar kreeg geen reprimande. Sterker nog, de jongen werd even later gewisseld en dat gaf even wat meer rust, waarna de pot uitgespeeld kon worden met als eindresultaat de 1-1. Het was echt een wedstrijd waar 3 punten gehaald hadden kunnen worden, maar waar we ook 3 punten hadden kunnen verliezen, dus dit ene puntje mogen we voor vandaag koesteren. Overigens ook het eerste puntje voor Hoofddorp.

Volgende week wat meer op zeker voor de drie punten.
Harry

RCH C1 / C-Junioren (najaar), Uitslagen 2e klasse 13

Datum

Thuis

Uit

Uitslag

29 sep

DEM C4

Alliance 22 C2

0-4

29 sep

DSOV C1

DSK C1

4-3

29 sep

Hillegom sv C1

Amstelveen C1

2-1

29 sep

Hoofddorp s.v. C4

RCH C1

1-1

29 sep

Kon. HFC C2

Jong Aalsmeer United C1

1-2

29 sep

United/DAVO C1

SCW C1

1-6

 

Stand 2e klasse 13

Pl

Elftal

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

1

DSOV C1

3

3

0

0

9

8

4

2

Kon. HFC C2

3

2

0

1

6

18

6

3

Jong Aalsmeer United C1

3

2

0

1

6

10

4

4

Alliance 22 C2

3

2

0

1

6

8

5

5

Hillegom sv C1

3

2

0

1

6

8

8

6

DSK C1

3

1

1

1

4

9

7

7

RCH C1

3

1

1

1

4

9

7

8

SCW C1

3

1

0

2

3

8

6

9

Amstelveen C1

3

1

0

2

3

7

5

10

United/DAVO C1

3

1

0

2

3

7

17

11

DEM C4

3

0

1

2

1

1

10

12

Hoofddorp s.v. C4

3

0

1

2

1

5

19