We staan aan de vooravond aan een van de grootste jeugdtoernooien door RCH georganiseerd: Het Thymo Roverstoernooi. Vorig jaar voor het eerst georganiseerd en vernoemd naar een van onze jeugdleden, die helaas op jonge leeftijd de strijd tegen kanker heeft moet verliezen.
 thymo kettingOndanks zijn verloren strijd heeft Thymo veel steun gehad aan de Kanjerketting, een ketting, die de strijd symboliseert van zoveel kinderen. Elke kraal gaf een onderzoek, kuur of andere zaken weer, die de jonge lijven moeten ondergaan. Elke kraal is weer een overwinning in de ogen van het zieke kind.

Vanuit de “Vereniging ‘Ouders, Kinderen en Kanker” is de kanjerketting ontwikkeld. Dit kost natuurlijk ook geld om de kralen te maken. Om hier steun aan te geven is heeft het Thymo Rovers toernooi niet alleen als doel om heel veel voetballertjes een onvergetelijke dag te bezorgen, maar ook om de Kanjerketting te steunen. Al het geld dat ingelegd wordt van inschrijfgeld, donaties, loterij tot aan de verkoop in diverse kraampjes komt ten goede aan de Kanjerketting.

Het is RCH er aan gelegen om veel kinderen sportplezier te laten beleven, maar ook zieke kinderen een steun in de rug te geven in hun keiharde strijd tegen hun ziekte. Het is RCH er dan ook aan gelegen om u op te roepen om niet alleen te kijken naar al die voetballende mannetjes en vrouwtjes, maar ook aandacht te geven aan al die kindertjes die dat niet kunnen en hun steun moeten zoeken en krijgen in de Kanjerketting.
tr-toernooi
Zaterdag 25 mei gaan we half negen met de F-pupillen van start, waarna 75 wedstrijden volgen. Na dit toernooi (Prijsuitreiking rond 13 uur) gaan de E-tjes beginnen. De 31 ploegen zullen hun uiterste best doen om winnaar te worden in één van de zeven poules. Bij de D-junioren zijn er twee poules van vier samengesteld. Een kleiner deelnemersveld, maar hier wordt op hele velden gespeeld en zitten we al in de avonduren, als het eindigt. Op het havenveld hebben we tegelijkertijd de D-meisjes, die zich met 7 tegen 7 inzetten op een half veld. Zo rond acht uur ’s avonds zullen de D-kinderen dan met hun prijs huiswaarts keren.

We hopen uiteraard niet alleen op zonnig weer, veel heerlijke voetbalstrijd, maar ook op uw steun voor het doel waar we deze dag voor staan: De Kanjerketting! Kom dus allemaal.
trtoernooi