Voetbalclub RCH Heemstede wint ‘Pitch je voetbaldroom’

Heemstede, 4 december 2017

Van 16 november tot en met 9 december kunnen amateurvoetbalclubs meedoen aan de ING campagne ‘Pitch je voetbaldroom’ en hun ultieme voetbaldroom van hun team of club aanmelden. Twaalf finalisten mogen hun droom pitchen bij Radio 538. Zes clubs zien uiteindelijk hun dromen uitkomen. Afgelopen zaterdag ging na een spannende strijd voetbalclub RCH Heemstede er met de winst vandoor met hun pitch. De club kan eindelijk hun lang gekoesterde droom vervullen, namelijk met het hele team in een spelersbus naar een toernooi in Duitsland. Met het verwezenlijken van deze dromen wil ING het amateurvoetbal vooruit helpen.

O11 1 07 10 2017 teamfoto

Met spelersbus naar Duitsland
Voetbalclub RCH Heemstede kwam zaterdag als winnaar uit de strijd bij ‘Pitch je voetbaldroom’.
Dante Broerse (10 jaar), inzender van de droom: “Wij zijn uitgenodigd voor een voetbaltoernooi in Duitsland volgend jaar en daar wil ik heel graag met mijn hele team naar toe”.

Len Broerse (moeder van Dante): “Het geluk kan natuurlijk niet op bij de jongens met zo’n mooie uitnodiging. Echter, de reis- en verblijfskosten van zo’n buitenlandse reis lopen best op en zijn niet voor iedereen haalbaar. Daarom heeft Dante de hulp van ING en Radio 538 ingeroepen. Een spelersbus zou de kosten drukken waardoor iedereen mee kan naar Duitsland”. Tot groot geluk van Dante koos jurylid en Ex-Oranje Leeuwin Anouk Hoogendijk uiteindelijk voor de spelersbus.

Pitch bij Radio 538
In het Radio 538 programma van Barend van Deelen, te horen in het weekend van 12:00 - 15:00 uur, pitchten afgelopen zaterdag en zondag twee teams hun voetbaldroom. Anouk Hoogendijk maakte als jurylid live in de uitzending de winnaars bekend. De voetbaldromen van de winnaars blonken uit in creativiteit en originaliteit. Ook is er gekeken naar de uitvoerbaarheid binnen het budget van €3000,- en of de uitvoering van de droom het amateurvoetbal écht vooruit helpt. Naast dromen die daadwerkelijk uitkomen, beloont ING 1.000 andere voetbalteams met een set voetbalhesjes. 

Amateurvoetbal vooruit helpen
De ingediende dromen mogen zowel van de hele club of specifiek van een team zijn. Manager Sportsponsoring ING Steven Sedee; ‘We vinden het vooral belangrijk dat we het amateurvoetbal vooruit helpen. Met deze campagne hopen we clubs en teams aan te spreken om bijvoorbeeld het G-voetbal in Nederland verder te stimuleren, nieuwe kleedkamers te realiseren of het pupillenvoetbal op positieve wijze verder te stimuleren’. 

Samen het Nederlandse voetbal vooruit helpen
ING wil het Nederlands voetbal vooruit helpen. Met de bouw van nieuwe kleedkamers, het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal, het opzetten van vrouwen- en meisjesvoetbal binnen de vereniging. We willen alle kinderen met meer plezier laten voetballen, amateurclubs helpen financieel gezond te blijven.