Dinsdag 12 december was de landelijke staking van de basisscholen. Ook in Heemstede waren alle kinderen vrij.

 Voetbaldag12 12 2017 1

Wij als RCH (vanuit de Jeugdcommissie en trainer Omar) boden die dag alle kinderen de mogelijkheid bij RCH te komen voetballen. Zo sloeg de club twee vliegen in één klap: ouders konden naar hun werk én de kinderen hadden een leuke sportieve dag.

De dag werd een enorm succes. Van bijna elke basisschool waren er kinderen. Niet alleen RCH leden maar ook van HBC, KHFC en kinderen die niet op voetbal zitten.

Voetbaldag12 12 2017 3 Voetbaldag12 12 2017 4
 
Voor alle kinderen was er een gezond ontbijt en een sportlunch, mogelijk gemaakt door Plus Supermarkt. De sneeuw heeft de dag geen parten gespeeld. Dankzij de medewerking van Sportplaza Groenendaal konden alle activiteiten naar de sporthal worden verplaatst. Tussendoor werden er natuurlijk de nodige sneeuwballengevechten gehouden.

RCH kijkt met een goed gevoel terug op deze dag. Jeugdvoorzitter Bas Zurburg: “We hebben in heel korte tijd alles kunnen regelen. Het was een prachtige dag voor alle 50 kinderen. We hebben zo ontzettend veel leuke reacties gehad van de kinderen, ouders én basisscholen. Wat ons betreft mogen de scholen nog heel vaak staken”.

Marc Brunnekreeft
Voetbaldag12 12 2017 2
Voetbaldag12 12 2017 5