RCH is een club met een voetbalhart en dat zal het laten merken ook op zaterdag 25 mei

Thymo Rovers Toernooi 2013

thymo-rovers-toernooi-2013-2


Voor de 2e keer zal het Thymo Roverstoernooi gespeeld worden en dat wordt wederom groots opgezet. DSS, EDO, HBC, SV Hoofddorp, Velsen, UNO en FC Lisse komen met E en F-teams naar het Heemsteeds Sportpark om voor het goede doel te voetballen.


thymotoernooi


thymo kettingThymo had veel steun aan de Kanjerketting en deze voetballertjes willen de Kanjerketting steunen. De opbrengst van de loterij komt geheel ten goede aan de Kanjerketting! 

Het Thymo Roverstoernooi wordt echter nog groter dan vorig jaar! Ook onze D-teams mogen het deze dag opnemen tegen teams van HBC en DSS, die al toegezegd hebben met ons te strijden. Dat wordt twaalf uur lang regionaal topvoetbal op het RCH-terrein. Meer dan 75 teams hebben zich ingeschreven!

thymo

2e THYMO ROVERS-TOERNOOI (RCH) op 25 mei.

Wat begon als een leuk regionaal toernooitje voor het goede doel, zal dit jaar uitgebouwd worden tot een 12 uur durende happening met als hoofdmoot voetbal. Na het succes van de eerste editie is er bij RCH voor gekozen om de schouders er flink onder te zetten en de basis te leggen voor een jaarlijks terugkerend toernooi. Het doel zal blijven om onder sportieve omstandigheden geld in te zamelen voor de Kanjerketting, gekozen door de ouders van Thymo Rovers.

Thymo Rovers was RCH-jeugdlid en kreeg binnen de club een hoop steun tijdens zijn ziekte. Nu gaat RCH daar mee door en wordt er geld ingezameld om de strijd tegen Kanker aan te gaan. Maar ook de clubs die het deelnemersveld vormen zullen hun bijdrage doen. Naast RCH komen HBC en DSS ook met veel F, E en D-pupillen (in de D is er ook een meisjespoule) op zaterdag 25 mei voetballen. Daarbij hebben Hoofddorp, FC Lisse, UNO, Kon.HFC, ASV Arsenal, FC Velsenoord, EDO en Velsen de andere teams geleverd om zo vanaf half negen ’s ochtends tot negen uur ’s avonds heel wat wedstrijden te spelen op het Heemsteeds Sportpark. In totaal 79 teams spannen zich in om ook dit jaar weer een mooi bedrag voor de Kanjerketting bij elkaar te brengen. Het geheel zal worden aangekleed met een heus promodorp, waarbij muziek en andere bezigheden de sfeer zullen doen verhogen.

Om half negen ‘s ochtends zullen de teams van 7 tot en met 9-jarigen (de F-pupillen) aantreden. Een vroege start met 37 teams, die tot half twaalf om de bekers zullen strijden. Rond de middag draait het circus dus op volle toeren als 30 E-teams aan de bak gaan. Later in de middag gaan de D-jongens (van 11 tot en 13 jarigen) op hele velden spelen en komen de meisjes van dezelfde leeftijdsgroep op halve velden aan de beurt. Er is gekozen om het deelnemersveld zo breed mogelijk te maken, aangezien het goede doel dan het meeste geld kan inzamelen. De teams betalen voor hun deelname 15 Euro, hetgeen een garantie betekent voor een grote gift aan de Kanjerketting. De Kanjerketting is ontwikkeld door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker en heeft als doel geld in te zamelen om de kinderen met kanker te steuen. De behandelingen voor kinderen met kanker zijn zwaar en duren lang. De KanjerKetting is tegelijk beloningssysteem en wegwijzer en bestaat uit kralen. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enzovoort.

Op zaterdag 25 mei spelen zo’n 800 jonge voetballers met veel plezier bij RCH om aandacht te schenken aan kinderen met kanker en wordt er gerekend op alle steun om de kralen van de Kanjerketting te bekostigen.

alt

{fcomment}