Geachte lezer, dit wordt een emotioneel geladen beschrijving van een hele mooie dag, 25 mei 2013.

trtoernooi 25-05-2013-1Ingegeven door een e-mail die ik kreeg van Martine en Edwin Rovers, waarin ze mij nogmaals bedankten voor deze memorabele 2e editie van het naar hun overleden zoon genoemde toernooi, besefte ik mij dat ik nooit kan voelen wat zij gevoeld hebben en zullen blijven meedragen.

Tranen schieten in mijn ogen als ik eraan denk dat zij, samen met hun familieleden, machteloos toe moesten kijken hoe de ziekte van hun zoon ging winnen en dat ze hun dierbaarste bezit verloren.

Maar dan krijg je toch op zondagochtend een mooie mail van Edwin Rovers, waarin met veel enthousiasme wordt medegedeeld dat we dit jaar twee keer zoveel hebben opgehaald voor de Kanjerketting als vorig jaar.

Dan denk ik: wat zijn die mensen toch sterk! Zoveel meegemaakt en dan zo’n positieve energie uitstralen tijdens zo’n dag, waarin ze steeds weer worden geconfronteerd met de naam Thymo. Martine vertelde me dat ze het soms wel te kwaad heeft, zo ook tijdens het hijsen van de schitterende toernooivlag op vrijdagavond, aan de vooravond van het toernooi. Maar steeds vechten ze weer terug, samen met Edwin, Ferre, haar moeder en broer, haar schoonzus, die natuurlijk allemaal zaterdag hebben staan werken op het RCH-veld.  En dan gaan ze mij bedanken, het moet niet gekker worden.
trtoernooi 25-05-2013-3trtoernooi 25-05-2013-2
We hebben zo’n anderhalf jaar geleden besloten bij RCH een E- en F-toernooi te beginnen, met een gedegen organisatie, zodat er toekomst inzat. Naar aanleiding van een gesprek met Donald Koller kozen we voor de naam Thymo Rovers-toernooi, met daaraan de toevoeging dat we voor een goed doel zouden spelen. Na overleg met Edwin en Martine (die ik al veertig jaar bleek te kennen van RCH) is er dus voor de Kanjerketting gekozen. Met als resultaat een leuke 1e editie in 2012, waarin we nog wat foutjes hadden gezien. Eén daarvan was, dat de organisatie niet breed genoeg gedragen werd, en vooral daarmee zijn we aan de slag gegaan. Om te beginnen heb ik Hein Faber (die vorig jaar al de mooie toernooiposter had geregeld) gevraagd mij te helpen, zodat wij als E-en F-coördinator vooral in de breedte de mensen konden gaan benaderen.

Sponsors en mede mogelijk gemaakt door:

sponsor-coca-cola

trtoernooi 25-05-2013-5

Maurice Keizer en Pieter Zwikker werden al gauw bereid gevonden om de wedstrijdleiding te gaan doen en hun vaders Jan (Keizer) en Piet (Zwikker) gingen daar volop in mee. Aangezien de clubs vrij gretig en snel hadden toegezegd konden we al vroeg beginnen met de opzet van het sportieve gedeelte. En we hebben om het geheel wat groter te maken, de D-pupillen erbij gehaald. Evenals de meiden. Een leuke toevoeging, ook omdat er genoeg deelnemers werden gevonden. Deze clubs ben ik allemaal zeer dankbaar, omdat ze allemaal begrip hebben voor het feit dat er inschrijfgeld voor het goede doel wordt gevraagd en omdat ze graag meedoen. En dat was te merken ook, want op deze dag is er geen wanklank gehoord. Natuurlijk, er wordt gevoetbald (bijna 150 wedstrijden) en daar hoort wel wat felheid bij, maar dit was sportiviteit met een grote S.

trtoernooi 25-05-2013-6trtoernooi 25-05-2013-8

We kunnen tevreden terugkijken op de 2e editie van het THYMO ROVERS-TOERNOOI, doordat er op RCH wel 100 vrijwilligers hun duit in het zakje hebben gedaan. Mensen aan de inschrijftafel, achter de bar, schoonmakers, scheidsrechters (en assistenten), geluidsinstallateurs, sponsors, donateurs, leiders, iedereen heeft aangetoond dat we tot veel in staat zijn bij deze club. De Kanjerketting heeft een mooi bedrag opgehaald, RCH heeft een fantastisch imago opgebouwd, en we hebben gezien dat er toch nog rek in het vinden van vrijwilligers zit. Er zijn dus een hoop winnaars uit deze dag gekomen. Mensen roemen mijn inzet, ik wil de mensen er echter op wijzen dat het zonder al deze vrijwilligers niets had geworden. Mijn dank gaat dan ook uit naar al deze mensen, die ik niet persoonlijk heb kunnen bedanken, maar die dat wel verdienen. LEVE HET THYMO ROVERSTOERNOOI!
Ard Dinkelberg

trtoernooi 25-05-2013-7
{fcomment}