Het is vreselijk raar weer deze zondag. Zo stond je in de zon, zo was je drijfnat van een kort regenbuitje. Nam niet weg dat er een heerlijk toernooi was bij OG: Het Gé van der Voorn E-toernooi.

og e toernooi 17-08-2014-1
Zaterdag had al een deel van de E-selectie deelgenomen aan het Johan Neeskens Toernooi, waardoor Robbin een aantal andere selectiemannen meekreeg: Youri Bekkers, Kyler Cosijn, Mateo Fernandez, keeper Cas Reitsma, Metin van Leeuwen, Marijn van Oerle, Rick Steen, Denzel Zwikker en Liam Ahern. Helaas moesten Youri en Denzel afzeggen, waardoor Roberto Dinkelberg meeging.

Keurig op tijd vertrokken met dank aan de chauffeurende ouders en op tijd bij OG. Om twee uur de eerste wedstrijd en we waren er al om kwart over 1. Robbin laste alvast een warming up in. Zelfs in de stromende regen bleven de mannen doorgaan. Regen deert de mannen niet, de ouders zochten de kantine op.

Voor vandaag 4 wedstrijden op het programma van elk 18 minuten. Iedere keer 1 wedstrijdje rust, dus dat was wel te doen. In Poule A stond RCH samen met DSS E2, DSS E3 (werd vervangen door VVH E1), OG E1 en OG E2. Daarnaast waren er nog 3 poules van elk 5 teams, dus een behoorlijk toernooi. Alleen het weer was af en toe een spelbreker.
og e toernooi 17-08-2014-2
Hoewel onze mannen wat aan elkaar moesten wennen en ook coach Robbin een beetje moest zoeken naar de juiste opstelling, deden ze het helemaal niet slecht en het werd steeds beter naarmate het toernooi vorderde. Op een toernooi heb je over het algemeen niet veel tijd om te scoren, laat staan een achterstand weg te werken, dus zaak is: de pot achterin goed dichthouden en voorin 1 of 2x scoren.

De pot dichthouden was aardig aan keeper Cas besteed, maar ook verdedigend ging het allemaal prima al werden soms tegenstanders wel erg vrij gelaten, waardoor er een flinke sprint getrokken moest worden om de tegenpartij een halt toe te roepen. In de eerste wedstrijd tegen DSS E2 hadden de mannen nog wat moeite een kans te creëren. Net even te lang de bal vasthouden en dat extra mannetje nog voorbij willen, maar ook de soms sterke verdediging van de tegenpartij hield ons van scoren af. En als je dan bij de tegenstander iemand hebt met een uitstekend schot en ook nog eens helemaal vrij staat, dan verlies je nipt met 1-0.

In de tweede wedstrijd kreeg OG E2 wel heel veel vrijheid om lekker te schieten. Het positiespel van RCH loopt nog niet helemaal en om ons heen kijken bij het verdedigen kan soms ook wel handig zijn. OG E2 had een paar goede schutters en het was snel 0-2. Hierna toch wel een fraai doelpunt van……… Cas!! Cas kan fantastisch uittrappen en daar moet komend seizoen flink van geprofiteerd worden. De bal ging over alles heen. Mateo ging er achteraan, de OG-keeper kwam uit, maar trapte finaal over de bal heen en heel langzaam rolde de bal over de lijn, 1-2. OG wist echter de wedstrijd geheel naar zich toe te trekken en liep uit naar 1-5. Dat was wel een onnodig doelpunt. Drie RCH mannen stormden op de man met de bal af en vervolgens stonden er drie man vrij. Cas was kansloos. De 1-6 ging via de benen van Kyler, dus wel een beetje geflatteerde uitslag.
og e toernooi 17-08-2014-3
Nam niet weg, dat de mannen in een goed ritme kwamen. Kyler, Rick, Liam en Marijn deden prima verdedigend werk en wisten menig aanvalletje op te zetten. Natuurlijk niet vergeten dat er soms een tegenstander blijft staan om een balletje op te wachten. In de derde wedstrijd tegen OG E1 zagen we dat ook regelmatig gebeuren, maar op snelheid wisten we tegendoelpunten te voorkomen. Voorin moesten Metin en Mateo de kansen proberen te verzilveren, maar ze stuitten regelmatig op een sterke verdediging. Roberto was voor en achter te vinden. Ook nu weer een schutter van de tegenpartij, die in alle vrijheid de bal in het net kon werken en dan sta je toch weer met lege handen, 0-1.

Het is inmiddels 4 uur en de laatste wedstrijd gaat beginnen. Nog vol energie gooiden de mannen al hun vermogen in de strijd. Roberto zagen we voor en achter. Cas stopte van alles en knalde lekker ver uit. Door af en toe te enthousiast te zijn kon er niet worden voorkomen dat het 0-1 werd. Voorin kregen Mateo, Roberto en Metin hun kansjes en het scheelde maar weinig of het was 1-1. De voetbalwetten zijn echter keihard en dan valt natuurlijk het doelpunt aan de andere kant. Onverdiend was dat zeker, want een puntje of drie hadden deze RCH mannen van vandaag wel verdient.
og e toernooi 17-08-2014-4
Cas na afloop nog een beetje boos en in tranen, want hij had ook willen voetballen, maar dat mocht niet van de coach, aldus Cas. Tenslotte ben je keeper en nog een goede ook. Cas mocht zich wel teamtopscorer noemen van dit toernooi.
In ieder geval is er nog wat werk voor trainer/coach Robbin.

Toevallige toeschouwer Harry, incl. de foto’s
og e toernooi 17-08-2014-5