Met late afbellers en diverse huurlingen wist coach Hans toch een elftal bij Overbos te krijgen op 1ste Paasdag in de middag voor het Rob Mesman toernooi.

Prachtig weer was het, een op het oog redelijk gelijkwaardige poule, dus kansen op een mooi resultaat. Trainer Anthony had een neefje meegenomen, Sander had vriend Mathijs (Terrasvogels) bij zich en op het laatste moment kon Menno ook nog even aantreden ter vervanging van een aantal basisspelers en ziehier het toernooiteam.

C1 05 04 2015 1

De poulegenoten waren Overbos C3 en C4, SC. Buitenveldert C7, Purmerend C5 en onze C1. De wedstrijdjes waren van een erg korte duur (15 minuten) en, om dan te winnen, moet je gelijk vlammen en voorkomen dat er tegendoelpunten vallen. Door het ontbreken van een basiskeeper is het iedere keer wisselkeep en bij de eerste wedstrijd tegen Overbos C3 (hun eerste wedstrijd al gewonnen). Ondanks de waarschuwingen van Hans en Anthony zag je niet echt een wedstrijd, die een kwartier zou duren. Spelhervattingen e.d. werden ruim in tijd genomen en dat moet je met dit soort toernooitjes niet doen. Het is even die knop omdraaien naar vol tempo, maar in deze wedstrijd zat dat er nog niet in. Dan toch een verrassende voorsprong. Een corner van aanvoerder Sam werd in eigen goal gewerkt door een Overbos-verdediger. Mooi in de pocket, zou je denken. Even vasthouden tot het eindsignaal. Je moet dan echter wel met z’n allen je tegenstander van die 16 weghouden. Tenslotte heb je ook te maken met invalkeep Rutger met weinig keeperservaring.

Dan even een vreemd moment bij een aanval over rechts, waarbij de man met de bal geen strobreed in de weg wordt gelegd, voor kan geven en de bal werd het doel in verlengd, 1-1. OK, dan maar voor het puntje gaan. Niet veel later echter een aanval over links. Ondanks diverse verdedigers weet hij toch de achterlijn te halen. Volgens Menno was de bal al over de achterlijn, maar de bal werd voorgetrokken en opnieuw een vrije man, die de bal langs Rutger werkte. Eerlijk gezegd een beetje onnodig verloren, zeker ook bij het zien van een aantal scoringsmogelijkheden.

C1 05 04 2015 2
Wedstrijd 2 was tegen Purmerend C5, waarbij de scheidsrechter af en toe op de verkeerde momenten floot. Voor sommige overtredingen niet, maar bij de voordeelregel weer wel. Regelmatig werden onze jongens soms door twee man gemangeld, maar dat mocht gewoon. Deden wij hetzelfde dan werd er gefloten. Hierdoor werd het wel een redelijk pittig wedstrijdje. Voor deze wedstrijd stond Ferre op doel. RCH kwam op 1-0 achterstand, omdat ook nu weer een tegenstander te ver mocht door gaan zonder een nuttige onderbreking. Uit de voorzet werd Ferre gepasseerd. Dan begint natuurlijk de tijd te dringen. Er wordt hard gewerkt door iedereen met menig aanvalletje en mogelijkheden tot scoren, waarbij Marijn en Rutger nog het dichts in de buurt waren. Uiteindelijk wist Mathijs in een snelle sprint de bal langs de Purmerendkeeper te werken en zo een puntje veilig wist te stellen.

Helaas moest Menno afscheid nemen vanwege paasverplichtingen, maar had graag door gegaan. Voor de derde wedstrijd tegen Overbos C4 kwam Rutger weer op goal te staan. Volgens coach Hans wist Rutger met 3 magistrale reddingen het scoren van Overbos te beletten. Daar RCH verder ook niet scoorde eindigde deze wedstrijd op 0-0.

De laatste wedstrijd was tegen SC Buitenveldert. Algeheel winnaar worden ging niet meer, maar het laatste potje winnend afsluiten was nog wel een optie. En dat deden de mannen dan ook met een doelpunt van Nickolas, maar had even niet door dat hij zelf gescoord had.

Mede dankzij een heerlijk weertje een leuk toernooi.
Harry (ook de foto’s)
C1 05 04 2015 3