Het weer had deze zaterdag wat twijfels over wat er moest gebeuren. Soms wat schaarse zonnestralen, maar wel de hele dag droog en dat leverde zeer aantrekkelijk damesvoetbal op tijdens de verschillende poules.

Ook de toernooiorganisatie had naar aanloop van de Ladies Cup menige twijfels. Komen de ploegen wel of op het laatste moment toch niet, een klein drama voor toernooiorganisaties. Tel daarbij op dat het het Paasweekeinde is en dan is het ook nog afwachten of teams compleet zijn.

L.Cup 04 04 2015 1In de E-poule slechts twee deelnemers. Koedijk E1 kwam van ver en zag vervolgens een heel sterk Alliance E1 tegenover zich. Koedijk moest met een 9-2 verlies weer huiswaarts keren.

In de D-poule moesten de ploegen Alliance ’22 D1, Koedijk D1 en DSS D1 het elkaar lastig maken om uiteindelijk winnaar te worden van deze poule. DSS, toch niet de kleinste club uit de regio vonden duidelijk hun meerdere in beide tegenstanders. Met een 7-0 en 5-0 verlies eindigden ze derde. Alliance en Koedijk moesten het onderling gaan uitmaken en dat werd een zeer aantrekkelijke wedstrijd waar beide ploegen niet voor elkaar onderdeden. Koedijk wist Alliance nipt met 2-1 te verslaan en werd daarmee poulewinnaar.

Poule B had maar liefst 5 meidenteams en dat werd een heerlijke strijd, vele gelijkspelen, nipte overwinningen, maar ook met ruime cijfers gewonnen wedstrijden (o.a. Zandvoort-RCH 5-0) gaven de onderlinge krachtverhoudingen weer. Veel talentvolle speelsters liepen over de RCH velden, die met goed voetbal en samenspel fraaie aanvallen konden opzetten. Diverse prachtige doelpunten waren het inlijsten waard. Alliance ’22 eindigde op de 5de plek en RCH 4de. Het onderlinge resultaat bepaalde de eindstand voor HBC en Hillegom.. Daarbij had HBC van Hillegom met 2-1 gewonnen en daardoor werd Hillegom 3de en HBC 2de. Oud Zandvoort trainer en topvoetballer Piet Keur zag de ploeg Zandvoort van zijn dochter eerste worden.L.Cup 04 04 2015 2

Als laatste waren de A dames aan de beurt RCH, HBC en Hillegom. Zowel RCH als Hillegom spelen bovenin in hun eigen competitie. Hillegom liet iedere keer in de eerste helft zien goed te kunnen voetballen, maar in de tweede helft zakte dat een beetje in. Toch wisten ze beide wedstrijden met 1-0 te winnen al hadden het ook rustig gelijke spelen kunnen zijn. In de onderling duel speelden HBC en RCH gelijk. Hierdoor eindigden beide ploegen gelijk, ook in doelgemiddelde en onderling duel. Strafschoppen zouden de rangschikking op moeten leveren, maar de organisatie besloot beide ploegen de tweede plaats toe te kennen achter winnaar Hillegom.

Daarmee eindigde de zeer aantrekkelijke Ladies Cup met de wetenschap dat RCH ook volgend seizoen dit toernooi zeker weer gaat organiseren.

Met dank aan de organisatie onder leiding van Ard en Pieter; de wedstrijdleiding door de heren Senior Dinkelberg, Zwikker en Keizer en de scheidsrechters Robbin, Menno, Harry, Alex, Rene, Han, Pieter, Ard en Diego. Het was een topdag.
Harry (ook de foto's in het album)

L.Cup 04 04 2015 3