Ook op deze zondagochtend hingen behoorlijk wat donkere wolken boven ons complex, maar ook nu bleef het droog, zodat we konden genieten van een E-top toernooi en een D1-toernooi. Voor beide onderdelen hadden zowel Bloemendaal als Hoofddorp een team op de been gebracht.

Vriendschapstoernooi 16 08 2015 2Het eerste programmaonderdeel betrof de E-top wedstrijden. Voor RCH wordt dat dit seizoen het eerste opreden in de E-top. Omar en Victor doen de begeleiding en hadden voor vandaag een prima stel heren en een dame als team op het veld gekregen. Scheidsrechters waren vandaag Menno, Frank en Harry.

Als eerste tegenstander kreeg onze E1 Bloemendaal E1. Al snel bleek dat RCH wat te nerveus en onzeker begon en Bloemendaal over een sterke spits beschikte, waardoor al heel snel de E1 op een 3-0 achterstand kwamen. Gaandeweg herpakte RCH zich en zagen we prima voetbal, maar Bloemendaal was toch te sterk en speelden wat meer als team. Het werd 6-1 voor onze gasten. Gelijk daarna tegen Hoofddorp en toen ging het al stukken beter, maar, door een beetje pech, won Hoofddorp met 1-0. Als derde wedstrijd speelden Hoofddorp en Bloemendaal tegen elkaar en ook hier bleek Bloemendaal duidelijk verder te zijn in het E-top verhaal. Ze wonnen overtuigend met 5-0.

Vriendschapstoernooi 16 08 2015 3Onze D1 voor seizoen 2015-2016 heeft weer een geheel andere samenstelling dan afgelopen seizoen. Spelertjes komen en vertrekken en ook diverse E-mannen uit het seizoen 2014-2015 vinden hun plekje in de D. Wat natuurlijk lastig is is het feit dat, ondanks hun keeperskwaliteiten, Joel en Cas hun lengte (nog niet) mee hebben in dat geweldige grote goal. Onze verdedigers horen daar dan ook wel een beetje rekening mee te houden.

De eerste wedstrijd van RCH tegen Bloemendaal gaven in eerste instantie een overwicht te zien van Bloemendaal en die kwamen dan ook met 2-0 voor, maar, met veel inzet, werd de schade aardig beperkt gehouden. Het werd 2-1 voor Bloemendaal. Hoofddorp liet vervolgens tegen RCH zien dat ze al veel samengespeeld hadden. Lieten het balletje goed rond gaan en ook hadden ze een aardig stel goede voetballers binnen de gelederen. Hoofddorp won met 3-0.

Bloemendaal en Hoofddorp mochten daarna uitmaken wie vandaag de sterkste zou zijn bij de D-mannen. Daar liet Hoofddorp geen twijfel over bestaan met een 5-0 winst.

Vriendschapstoernooi 16 08 2015 4
Eindstand E-top: 1) Bloemendaal, 2) Hoofddorp, 3) RCH


Eindstand D: 1) Hoofddorp, 2) Bloemendaal, 3) RCH


Voor de foto's van dit toernooi van Harry Opheikens klik op deze foto
Vriendschapstoernooi 16 08 2015 1