Beide ploegen hebben het aardig verdeeld in de laatste twee wedstrijd van het seizoen. Vorige week was RCH B1 de sterkste en deze zaterdag de minste.

B1 23 04 2016 1
Hoe dat zo mogelijk is kun je natuurlijk lang over discussiëren, maar nu het seizoen klaar is heeft dat niet zoveel zin meer. Als vervolgens UNO ook nog eens verliest van Velsen en daardoor we nog zakken naar de 4de plek ook, is natuurlijk een jammerlijk einde van dit seizoen. Inderdaad, het had zo mooi kunnen zijn als…. Maar dat is achteraf. UNO en VVC strijden 30 april om het kampioenschap.

De wedstrijd van deze zaterdag. Ondanks een prima zonnetje was de wind ijzig koud en, door de ligging van de velden, hadden we hem tegen of voor. De eerste helft namen we hem tegen. Buiten het missen van Tonjes, Wouter en Romario was ook Sander (vakantie met coach/vader Hans) er niet. De wedstrijd van de C1 was speciaal vervroegd om C-spelers mee te kunnen nemen, maar alleen Jamairo en Gilbert gaven gehoor aan dit verzoek. Verder was Tom nog toegevoegd aan het geheel om zo een team van 13 man neer te zetten.

Jamairo en Daniel (nog steeds last van zijn teen) waren wissel. Om 14.00 uur floot de scheidsrechter af met het volgende RCH-team op het veld: Op doel Mike, achterin aanvoerder Menno, Lucas en Gilbert met daarvoor Daan. Middenveld Josh, Coen en Tom en voorin Lucas V., Gijs en Osama (met een nieuw coupje).

Laat ik beginnen met de complimenten aan de scheids (als het anders is zeg ik het ook) te geven. Toch ook hij heeft iets geleerd vandaag met een buitenspelregel. Vanuit een achterbal kan een speler niet buitenspel staan. Hierdoor keurde hij een terecht doelpunt af, omdat het voetbalvolk deze regel ook niet kende en dus RCH de Geel Witter rustig liet scoren. Door de ontstane ‘commotie en onwetendheid” werd het doelpunt afgekeurd, maar dat was pas in de tweede helft.
B1 23 04 2016 2

Na afloop van de wedstrijd was het duidelijk. Volgens Anthony was voor het verslag de rode draad “Net even niet”. Hoewel we bij regelmaat prima voetbal lieten zien waren we soms net even te laat om een goal te maken of de bal aan te nemen. Je kan dan natuurlijk ook de complimenten geven aan Geel Wit, die er iedere keer snel genoeg bij waren. Ook passes waren niet altijd nauwkeurig of we speelden de bal niet snel genoeg en zat er weer een Geel Wit voet tussen. De eerste echte mogelijkheid voor een goal was voor RCH als een verre bal van Menno goed onder controle werd gehouden door doorzetter Coen en een fraaie lop over de uitlopende keeper volgde. De bal dreigde rakelings langs te gaan, maar, doordat Osama net iets te kort kwam, gebeurde het dan uiteindelijk ook. Een 1-0 voorsprong speelt wat gemakkelijker.

Vervolgens scoort Geel Wit dan wel de 1-0. We zijn al 15 minuten ver. Een vrije schop wordt in de 16 gelegd en daar stond een Geel Witter geheel vrij. Mike was kansloos. Het ging allemaal net even niet. Kansjes genoeg, maar dan weer net even te laat om de bal te veroveren, dan wel te verspelen. Ook de soms diepe ballen van RCH bereikten de voorhoede amper. Inmiddels zijn we alweer 14 minuten verder en de tweede kans van Geel Wit diende zich aan. Bij een pass door het midden grepen wij onvoldoende in en de spits passeerde opnieuw Mike. We keken er naar en kunnen wel mopperen, maar het leed is al geschied, 2-0.

Er was niets mis mee met het harde werken van de RCH-boys, maar we hadden moeite onze voorhoede goed in stelling te brengen. Daarbij liet de Geel Wit defensie zich niet verrassen en waren fysiek gewoon sterker. Het is bijna rust als het derde kansje van Geel Wit zich aandiende. Opnieuw lieten we achterin steken vallen en heel simpel kon er 3-0 gescoord worden. Niet veel later nog een schot op de paal en tot corner verwerkt wat dus de eerste Geel Wit corner opleverde.

Voordat de scheids affloot voor de limonade kreeg Josh nog een vrije schop. Fraai genomen, maar knap gered door de Geel Wit keeper.

In de tweede helft als snel dat moment van wel of geen buitenspel, waaruit een doelpunt kwam. Gelukkig dat toen de scheidsrechter de regel nog niet kende en dit doelpunt werd afgekeurd. RCH moest natuurlijk voetballen om er nog iets van te maken. En de mogelijkheden waren er ook wel. Een schot van Josh werd net aan tot corner verwerkt en een mooie corner van Gijs werd door Lucas V ingekopt, maar… precies in de handen van de keeper. Vervolgens nog een moment van Lucas. Over rechts komt Tom op, geeft voor en wederom op het hoofd van Lucas voor eigenlijk een open goal, maar zijn kopbal gaat net over. En zo ontstaat dus iedere keer het “net even niet” en dan heb ik het niet alleen over Lucas.

Na een kwartiertje spelen is daar de 4-0. Een vrije schop wordt voorbij de 2de paal in de 16 gelegd. Die wordt goed terug gekopt en daarna wordt deze bal er wel ingekopt. Vandaag lukt gewoon alles bij Geel Wit, terwijl dat vorige week andersom was. Beide ploegen blijven lekker voetballen met af en toe net tegen het randje aan, maar deze scheids had het aardig onder controle. We lopen alweer naar het einde van de wedstrijd. Een vrije schop van Geel Wit vanaf 25 meter. Snoeihard en kaarsrecht tussen alle benen door, die de bal maar tegenkwam en de bal verdween naast Mike in de hoek, 5-0. Tja, zoiets mag eigenlijk niet gebeuren. Er had toch minimaal 1 RCH been tussen moeten zitten.
B1 23 04 2016 3

De wedstrijd is dan allang gespeeld, maar er valt toch nog een eretreffer voor RCH als Gijs Daniel op een lopen zet en in de sprint tikt Daniel met zijn geblesseerde teen de eindstand op 5-1.

En zo gaat dan de te vroeg afgelopen competitie als een nachtkaarsje uit. Neemt niet weg dat we dit seizoen een prima team hadden en regelmatig mooi voetbal hebben laten zien. Het zou jammer zijn als dat allemaal weer uit elkaar gaat vallen. De meesten gaan over naar de A met een nieuwe trainer aan het roer. Anhony gaat de club verlaten en gaat dichter bij huis aan de slag. Anthony, van deze kant erg bedankt voor al je inzet en enthousiasme. Niet altijd door de mannen in waarde geschat.

Hans, bedankt voor het leiderschap dit seizoen en alle ouders, die weer gereden, gekeken, dan wel gefloten/gevlagd hebben. Ook zonder jullie kan er geen voetbal gespeeld worden.; We gaan zien wat het volgend seizoen gaat brengen. Jongens, bedankt voor weer een mooi seizoen. We treffen elkaar nog op het Thymo Rovers toernooi eind mei.
Harry (ook de foto’s)B1 23 04 2016 4

RCH B1 / B-Junioren (voorjaar), 2e klasse 20, Uitslagen

Datum

Thuis

Uit

Uitslag

23 apr

Geel Wit B1

RCH B1

5-1

23 apr

Velsen B2

UNO vv B1

1-0

Stand

Pl

Elftal

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

1

VVC B2

9

7

1

1

22

26

14

2

UNO vv B1

9

6

1

2

19

24

13

3

Velsen B2

10

4

2

4

14

19

10

4

RCH B1

10

4

1

5

13

21

19

5

Geel Wit B1

10

2

2

6

8

17

35

6

FC Aalsmeer B2

10

2

1

7

7

22

38