Racing Club Heemstede is de reguliere competitie op de derde plek geëindigd. Het laatste thuisduel tegen DIO werd eenvoudig met 5-1 gewonnen. Xander Roosen schoot twee keer raak. RCH mag via de nacompetitie proberen te promoveren naar de derde klasse. DIO moet zich gaan proberen te handhaven in de vierde klasse.

Sinds Eugene Goudmijn trainer is van DIO is de rust enigszins teruggekeerd binnen het elftal. Ondanks dat hij krap in de mensen zit lukt het hem om wekelijks een elftal op de been te krijgen en werd rechtstreekse degradatie ontlopen in een onderling gevecht met Vogelenzang. Tegen RCH moest Goudmijn ook weer een aantal oudgedienden onder het stof vandaan halen. De 49-jarige Sander Verbruggen en de 45-jarige Abid Qoald Chaib maakten hun opwachten tegen RCH.

Na een kwartier spelen was de eerste poging op doel te noteren. Danny Rathebe probeerde DIO-doelman Davy de Back uit, maar het schot was niet meer dan een rollertje. Even later redde De Back weer, maar toen op een prima schot van Virgel Moal. De nog jonge doelman laat geregeld zijn klasse zien en ook tegen RCH stond hij zijn mannetje.

De Back moest uiteindelijk na een half uur capituleren. Danny Rathebe kreeg uit een kluts de bal voor zijn voeten. De spelmaker van RCH twijfelde niet en schoot de bal van een meter of twaalf bekeken in de verre hoek.

RCH probeerde de tegenstander kapot te voetballen, maar mede door het trage gras ging dat niet. Daarnaast had DIO weinig aanvallende intenties en was de eerste doelpoging van de bezoekers pas in de 40e minuut. Abdelhamajid El Yousfi schoot echter naast. Vlak daarna kon RCH het duel beslissen. Xander Roosen mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet. Beheerst schoot de aanvaller de bal binnen.

QIP Shot Screen 2563 15.05.17

Direct na rust schoot Sergio Burke de wedstrijd in het slot. Met een geplaatste, maar niet zuiver geraakte bal zette hij de 3-0 op het scorebord. Kort daarna kwam DIO wel terug tot 3-1. Mohammed Elmesbahe kon van dichtbij binnenwerken. Toen even later Erik Dekker de 4-1 hard voorbij De Back kon schieten was het gedaan.

RCH reeg de kansen aan elkaar, maar gaf geregeld de nodige ruimte achterin weg. De speldenprikken waren echter niet krachtig genoeg om RCH in verlegenheid te brengen. RCH startte een slotoffensief en kwam via een tweede treffer van Xander Roosen op 5-1. Vlak voor tijd had Roosen nog kans op zijn derde, maar via de DIO-doelman belandde de bal op de paal.

Beide teams gaan zich opmaken voor de nacompetitie. RCH gaat proberen te promoveren naar de derde klasse. Doordat het over Zwanenburg is gegaan op de ranglijst treft de ploeg van Richard Hoogervorst tegenstanders uit de andere vierde klasse. DIO gaat knokken om zich te verzekeren van een nieuw jaar in de vierde klasse. Over een week gaat de nacompetitie van start. De speelschema’s maken we later bekend.
Bron: ViH - http://voetbalinhaarlem.nl/rch-zege-op-dio-naar-plek-drie/

Foto album: RCH - DIO

promo wedstrijd rch NACOMP WEB