Afgelopen zaterdag speelden we onze eerste competitie wedstrijd van seizoen 2017/2018.

O12 1 30 09 2017 2
Wederom (net als tijdens de bekerronde) bestond ons team deels uit jongens van de O11-1: Moris, Splinter, Bo, Brandon, Hugo, Anwar, Abdessammie, Reda, Ruben, Shim, Achraf, Issam, en Yassin. Ze waren gretig en goed voorbereid voor het echte werk. Helaas ontbraken Hamza, Daniel  Roderik en Teije door blessures.

De wedstrijd, onder leiding van Alfred, begon rustig met een iets beter voetballend RCH. VVC had een aantal snelle aanvallers binnen hun selectie en daar probeerden ze gretig gebruik van te maken. Onze verdediging, onder leiding van Bo die centraal stond, en met Splinter en Shim naast hem, bleef alert maar incasseerde snel een doelpunt.

Het natte veld maakte het voor de keeper lastig om de bal te pakken en het eerste schot van VVC eindigde direct in ons doel (0-1). We hadden vertrouwen en ons spel was goed in de eerste helft dus dat kunnen we nog recht trekken.

Vrij snel daarna was er een goede pass op Ruben en zijn actie werd met een overtreding beëindigd en de scheids greep zonder te twijfelen in. De strafschop werd goed geschoten door Achraf en we stonden weer gelijk.
O12 1 30 09 2017 1

Daarna golfde het spel op en neer en werd er nog 2 keer gescoord door beide ploegen. Ruststand was 2-2.

In de tweede helft zagen we een uitstekend begin van RCH en VVC kwam niet aan voetballen toe. Goed schot van Abdessammie en een prachtige voorzet van Splinter die door Reda werd verzilverd bracht RCH in rustig vaarwater. Helaas werden onze jongens iets te rustig en kreeg VVC een aantal grote kansen. RCH kwam maar niet terug in zijn spel en Moris hield ons in de wedstrijd want het had makkelijk 4-5 kunnen worden.

Gelukkig was RCH toch in staat om een paar keer gevaarlijk uit te komen en vooral via links (Ruben) gevaar te stichten. Ruben gaf nog twee assists en Abdessammie en Reda maakten het karwei af.

De wedstrijd eindigde in 6-2 overwinning die verdiend was, maar iets te ruim gezien de kansen die VVC heeft gehad.

Graag wil ik hierbij benadrukken dat er voor de helft van onze spelers hun tweede wedstrijd betrof, aangezien ze met O11-1 al tegen VVC JO11-1 om 09:15 een wedstrijd hadden gespeeld (1-6 winst).
Mijn complimenten boys!
Ermin
Harry de foto’s
O12 1 30 09 2017 3