Na de competitie te zijn gestart met een verlies tegen VVC en gelijkspel tegen Haarlem Kennemerland waren de mannen van de RCH JO16-1 deze zaterdag gebrand op een overwinning.

O16 1 07 10 2017 1

Tegen Onze Gezellen moest dat ook wel lukken, wetende dat we ze tijdens de beker al verslagen hadden (2-6) en ze de afgelopen competitie wedstrijden genadeloos op hun broek hadden gekregen. Maar goed, de bal is rond, weten we inmiddels zelf, dus ga er nu allemaal maar niet te makkelijk over denken. Voor deze wedstrijd moeten wij Gijs missen die nog herstellende is van zijn sleutelbeenbreuk en ook Guus moest deze wedstrijd voorbij laten gaan wegens problemen met de hamstring. Toch reisden beide mannen mee naar Onze Gezellen en kwamen ze hun teamgenoten aanmoedigen. Super dat ze erbij waren en dat zegt ook wel wat over het team gevoel bij de RCH O16-1.

De wedstrijd dan. Na het startsein was het rommelig voetbal. Vooral RCH was zoekende en stond te veel op een kluitje te voetballen. Kansjes kwamen er wel maar het duurde even voordat het ook succes had. Het was uiteindelijk een prima genomen corner van André die gevaarlijk indraaiend door OG verkeerd werd opgevangen en door een OG speler in eigen doel werd gekopt. Heel lang konden de mannen echter niet genieten van hun voorsprong. Het was OG, dat al heel snel gebruik maakte van gerommel achterin en de 1-1 was daar.

Dit was voor de mannen van RCH kennelijk het startsein om even een tandje bij te gaan schakelen. Het was wederom een prima genomen corner van André, die dit keer pal voor de voeten van Julian kwam. En onze goalgetter weet dan het net te vinden. De mannen van RCH schakelen dan echt een tandje bij wanneer Morris gretig via rechts op weet te komen. Hij geeft de bal dan prima voor en daar staat weer Julian om de 1-3 te maken. Niet veel later een prima lange bal naar voren van Dennis, die Marijn in de loop aanspeelt. Marijn lijkt te gaan scoren, maar de keeper voorkomt dit. De bal komt uiteindelijk bij Julian en die kan zijn 3e van de wedstrijd maken. Maar daar bleef het niet bij. Even nam RCH gas terug maar net tegen eind 1e helft maakt Julian zijn 4e van de wedstrijd en bepaald daarmee de ruststand 1-5.
O16 1 07 10 2017 2
De 2e helft en het is OG dat verrassend uit de startblokken komt. Het lijkt wel of de wind in de rug ze vleugels heeft gegeven. Binnen 10 seconden schieten ze eerst op de paal en niet veel later is het Melle die de bal net over kan tikken. Dan een merkwaardig moment in de wedstrijd. OG valt aan maar RCH lijkt de bal prima te verdedigen. De scheidsrechter constateert echter naar wat we later hebben begrepen een onreglementaire terugspeelbal en OG krijgt binnen de 16 een vrije trap. Het ongeloof bij iedereen en vooral van de coaches van RCH is groot, maar goed, we hebben het er maar mee te doen. De mannen van RCH blijven uiteindelijk cool, stellen zich op en weten de hard ingeschoten bal prima te verwerken.

Het duurt dan even voordat RCH weer echt gevaarlijk wordt. Het is dan wederom een corner die dit keer prima door Marijn wordt ingeschoten. De bal komt op het hoofd van Bas en die kopt hem snoeihard in het net. Echt een heerlijk doelpunt. De eindstand wordt dan uiteindelijk bepaald door Marijn. Die wordt door Dennis prima aangespeeld en lobt de bal keurig over de keeper heen. En zo weet RCH de wedstrijd verder uit te spelen en gaan ze met en lekkere 1-7 winst naar de kleedkamer.
O16 1 07 10 2017 3
Daar werd de overwinning gevierd met de nodige hapjes van de naastgelegen McDo. En als je die mannen dan zo ziet dan weet je gewoon dat dit echt een lekker team is. Komende week eerst een leuk teamuitje naar Nederland – Zweden. Daarna gaan we ons richten op de wedstrijd van zaterdag, een klassieker, want we krijgen EDO op bezoek.
Maurice Keizer (ook de foto’s)

O16 1 07 10 2017 4