Vierde klasse E - Het sterk gereviseerde RCH verkeert nu al in de problemen. Op eigen veld was NFC met 2-4 te sterk

RCH-NFC
Na de zeperds tegen Terrasvogels en HBC was dus ook NFC beter. Het zijn toevallig wel drie tegenstanders die alles hebben gewonnen. De komende weken is het programma van de Heemstedenaren eenvoudiger. "Die wedstrijden moeten we dan ook gewoon winnen"~ aldus trainer Stephan Spruijt. "Anders hebben we wel een levensgroot probleem." Spruijt zag zijn ploeg na rust wel veel beter spelen dan in de eerste helft. Maar toen stond het al 0-3. Invaller Sergio Burke maakte de 1-3 en 2-3. "En er waren voldoende kansen op de gelijkmaker', aldus Spruijt. "Dan mis je ook net dat beetje geluk." In de slotfase gaf RCH meer ruimte weg en viel de 2-4 nog. Urwin IJssel kreeg rood bij RCH vlak voor tijd

Zon1 08 10 2017 1

Onze Gezellen-Zwanenburg
Zwanenburg heeft de derde zege geboekt. Onze Gezellen was met 1-4 niet opgewassen tegen de bezoekers. "Bij vlagen speelden we goed, maar dat wisselvallige moet eruit", vond Zwanenburg-trainer Mehmet Simsek. "Na de rust speelden we te lang erg matig." Justin Schouten en Mark Mul (2x) beslisten het duel al voor de rust. OG kwam via Mitchel Geeven nog terug, maar Zwanenburg schoot via Rick van Veen de vierde treffer tegen de touwen.

Waterloo-HBC
HBC dendert ook door in de vierde klasse. Het versterkte zich met oud-prof Steve Olfers en verder bleef de talentvolle groep in tact. De Heemstedenaren ogen sterker dan afgelopen seizoen. Dat ondervond Waterloo aan den lijve: 0-4. Jesse van Loon brak de ban na twintig minuten. Olfers zette de tweede goal van HBC op het bord, waardoor het ook in deze wedstrijd al na 45 minuten was beslist. Van Loon benutte een strafschop (0-3) en Robin van der Linde bepaalde de eindstand op 0-4.

BSM-DIO
BSM is van de hatelijke nul punten af. Tegen DIO boekten de Bennebroekers een eclatante 4-0 overwinning. "We hebben een zeer jong elftal, maar de gretigheid spatte er van af", oordeelde BSM-trainer Fred van der Veldt. "Dat resulteerde in een dik verdiende zege." Eugène Goudmijn, trainer van DIO, had veel schorsingen en blessures. Evengoed had hij veel meer verwacht van zijn ploeg, die onherkenbaar speelde. "Geen pass over vijf meter kwam aan. Ik had op een zege gerekend, maar dat zat er geen moment in." Marijn Vester, Sem van der Meer (2x) en Ouinte Lammerse scoorden voor BSM. Vooral de tweede treffer van Van der Meer was wonderschoon met een schot vanaf eigen helft. Voor DIO miste Donny Bakker een strafschop bij een 2-0 stand.

DSK-MMO
DSK had alle kans op een zege, maar MMO vertrok met de punten: 1-2. "Twintig minuten voor tijd roept onze keeper los, maar vervolgens heeft hij de bal niet", baalde DSK-trainer Roland Ebbeling. "Dan verlies je wel heel knullig een wedstrijd." Na de 1-0 van Jeffrey de Vendt leek er niets aan de hand voor de thuisploeg, maar vlak voor rust reageerde de defensie niet alert bij een teruggekomen bal van de paal. MMO wel, dus stond het 1-1. Na de 1-2 pakte verdediger Mitch Boekelaar nog een rode kaart na een te felle sliding. "Dat kunnen we echt niet gebruiken in deze fase", aldus Ebbeling.

Bron: Haarlems DagbladZon1 08 10 2017 2
Door: Bart Slegers
Foto’s: Harry (excuus voor slechte foto’s vanaf mobieltje). Op de site van NFC zijn ook foto's te vinden.

DSS-Terrasvogels - Terrasvogels: negen uit drie
Exact een jaar geleden stond Terrasvogels er toch heel anders voor. Tegen DSS boekten de Santpoorters alweer de derde zege op rij: 2-3.

Op 18 september 2016 leed Terrasvogels de derde opeenvolgende nederlaag in de vierde klasse en met een geheel vernieuwd middenveld oogt het stabieler en realistischer.

DSS had ook twee keer gewonnen in de vierde klasse E, maar slikte dus de eerste zeperd van het seizoen. De Haarlemmers waren gelijkwaardig aan de succesvolle opponent, maar kregen een lesje in effectiviteit. Terrasvogels gaf niet veel kansen weg en dat kwam door de strakke organisatie. "Als dat bij ons goed staat en iedereen doet wat hij moet doen, zijn we lastig te verslaan", blikte nieuwkomer Louis Rombouts terug. De middenvelder moet samen met Willem de Weijze en Jelle de Vries, beiden van Velsen gekomen, voor meer rust zorgen in het elftal. Tot nu toe lukt dat heel aardig, want de ploeg heeft net als HBC, Zwanenburg en N FC nog het volle pond.

"Ik weet waar deze ploeg vandaan is gekomen. Ik heb ze af en toe gezien vorig seizoen als ik niet hoefde te spelen met VVH/Velserbroek", aldus Rombouts, die tot zijn twaalfde bij Terrasvogels speelde. Eigenlijk wilde hij al eerder terugkeren, maar kwam het er niet van. "Terrasvogels vroeg het de laatste jaren iedere overschrijvingstermijn, maar VVH-trainer Anthony Correia haalde me over en we promoveerden meteen. Daarna heb ik er nog twee jaar derde klasse aan vastgeplakt. Nu was de tijd rijp."

En als de resultaten dan ook meezitten, is de logische stap helemaal de juiste voor Rombouts. "Al verbloemt het nog wel iets, want ook vandaag speelden we niet goed. Met negen punten hoor je ons niet klagen. We probeerden in de voorbereiding attractiever te spelen, maar dat leidde niet tot overwinningen. Nu is het iets behoudender en dat werkt voor ons."

DSS-trainer Iliass Akchich gaf al voor de wedstrijd aan ook op die manier te spelen. "Vanuit de organisatie en hopen dat we iedere week progressie tonen." Maar de thuisploeg werd zeker in de tweede helft veelal de bal gegund en wist daar te weinig mee te doen.

Sjors Busink schoof na twintig minuten de 0-1 binnen nadat DSS al twee keer was gewaarschuwd. Na de rust volleerde Rombouts zelf de 0-2 binnen. En niet veel later scoorde Thom Specht de 0-3.

Zo kon Terrasvogels het eigen systeem tot in de perfectie uitvoeren. Loerend op de dodelijke counter lieten de bezoekers DSS komen. Die ploeg kreeg echt wel kansen, maar efficiënt was het allerminst. Het had Terrasvogels-aanvoerder Mitchell Smithuis nodig om een doelpunt te maken in de slotfase. In de slotseconde benutte Frank Greuter nog een penalty.

Zon1 08 10 2017 3Bron: Voetbal in Haarlem
RCH na nederlaag tegen NFC nog steeds puntloos. Het gaat trainer Stephan Spruijt nog niet voor de wind. Voor de derde keer in even zoveel duels bleef RCH puntloos achter. Nadat eerst Terrasvogels en HBC te sterk waren, trok nu NFC uit Amstelveen aan het langste eind.

RCH speelde een dramatische eerste helft, waarin het halverwege tegen een 0-2 achterstand aankeek. NFC-er Robin Visser trof twee keer doel namens de bezoekers. Toen vlak voor rust Dennis Melkert de derde treffer voor de nog ongeslagen Amstelveense ploeg scoorde, leek het duel gespeeld.

Na de thee gooide RCH de schroom enigszins van zich af. NFC werd onzorgvuldiger en de thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van. Invaller Sergio Burke schoot direct na rust de 1-3 tegen de touwen en halverwege het tweede bedrijf was hij ook verantwoordelijk voor de 2-3. RCH ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en kreeg voldoende kansen.

De ploeg uit Heemstede nam alle risico, maar gaf daarmee achterin wel de nodige ruimte weg. NFC maakte daar kort voor het einde gebruik van. Mels Otsen scoorde de 2-4 en gooide daarmee het duel in het slot. Tot overmaat van ramp eindige RCH het duel ook nog met 10 man, toen Urwin IJssel met rood van het veld mocht vertrekken.

RCH kent een dramatische seizoenstart en is nog puntloos. De komende weken wachten duels met DIO, BSM en MMO en moeten er punten worden gepakt. RCH werd voorafgaand aan het seizoen gerekend tot een van de sterkere teams. NFC heeft na drie duels een honderd procent score en heeft de derde plek in bezit.
Zon1 08 10 2017 4