Vierde Weer winst Zwanenburg. Ploeg van Mehmet Simsek is nog altijd zonder puntverlies

MMO-RCH
RCH was vol goede moed naar MMO afgereisd na de ruime zege van vorige week. Het voetbal was ook beter, maar het leverde geen overwinning op, 2-2.  In de beginfase Ieek het allemaal goed te komen na de treffer van Urwin IJssel. Maar nog voor de rust verkwanselde RCH de voorsprong vanwege twee persoonlijke fouten. Het werd pompen of verzuipen en trainer Stephan Spruijt moest tot de tachtigste minuut wachten alvorens Kevin van de Raad de 2-2 maakte.
"Dan speel je alleen maar op hun helft en word je niet beloond. Maar goed, ben blij dat we uiteindelijk nog de gelijkmaker wisten te scoren."

Zwanenburg-Waterloo
Zwanenburg is na het gelijkspel van NFC de enige ploeg zonder puntvetlies. De koploper bekroonde een sterke tweede helft met een 4-1 zege op Waterloo. In het eerste bedrijf kon Zwanenburg Waterloo nog geen pijn doen. "Het baltempo was veel te laag, maar dat ging na de rust omhoog. Dat deed ons spel goed", aldus Zwanenburg-trainer Mehmet Simsek. Rick van Veen brak de ban na de rust met de 1-0 voor de thuisploeg. Toch kwam Waterloo nog langszij via Kevin van Leeuwen. Lang mochten de bezoekers niet genieten van de 1-1 want Justin Schouten zette Zwanenburg weer op voorsprong. Daarna hadden de Driehuizenaren het moeilijk en liep de lijstaanvoerder via Patrick Selfi en Joshua von Mauw verder uit naar 4-1.

Onze Gezellen-NFC
Onze Gezellen had heel lang zicht op een zege bij het op de tweede plaats staande NFC. Maar in de laatste minuut wist de ploeg uit Amstelveen nog te scoren uit een scrimmage. Vlak voor de rust, bij een 1-0 achterstand, kreeg Koen Toussain (OG) een rode kaan wegens natrappen. Iedereen vreesde voor een kansloze missie, maar Onze Gezellen toonde veerkracht en Jurre Dekker poeierde een vrije trap binnen. Mitchell Geeven maakte er zelfs 2-1 van; een stunt was in de maak. Helaas duurde het duel een minuut te lang voor de Haarlemmers. "Ik ben ongelooflijk trots. Het zijn dan wel geen drie punten, maar voor iedere meter hebben we geknokt met tien man", sprak trainer Delano Snijders lovende woorden.

BSM-DSK
DSK pakte weer drie vitale punten. Bij BSM vertrokken de Haarlemmers met een l-2 zege. De eerste helft was voor DSK dat zichzelf beloonde met goals van Rick van Roon en David Böckling. Na de rust was het aan doelman Marco van der Aa te danken dat BSM geen punt overhield aan de wedstrijd. Pas in de laatste minuut was gelegenheidsspits Jan Douwe Boks trefzeker, maar verder dan die ene treffer kwam BSM niet.

D
IO-DSS
DSS is goed in vorm. Na de zege op HBC pakten de Haatlemmers ook de punten tegen DIO (1-4). Obaida Dalia schoot DSS naar een 0-1 voorsprong. DIO kwam nog wel terug tot 1-1 via Khalid el Kandouzi, maar met een benutte strafschop herstelde Wesley Tan de voorsprong van DSS. Later in de wedstrijd haalden Job van den Dries en Kevin Geestman alle spanning uit het duel. DIO heeft nog altijd slechts drie punten.

Bron: Haarlems Dagblad 06-05-2017
Door: Bart Slegers
Foto: Ellen Pardoen (Facebook)
Zon1 05 11 2017
HBC-Terrasvogels
Jonge talenten nemen HBC-bij de hand
HBC heeft gisteren weer dankbaar geprofiteerd van de florerende jeugdopleiding. Terrasvogels werd in het laatste half uur met 4-1 verslagen. Met dank aan de 'jonkies'.
Vooral het inbrengen van de 17-jarige Jan Kruithof direct na de rust zorgde voor een beter HBC. Naast Kruithof, die in de ochtend al beslissend was in het tweede elftal van HBC, waren Eric Liefting en Jesse van Loon belangrijk voor de thuisploeg.

De zege was essentieel voor het ambitieuze HBC. DSS was een week eerder te sterk gebleken. Twee keer op rij puntverlies incasseren is dodelijk. Zwanenburg verloor namelijk nog geen punt. "We willen kampioen worden", bevestigde trainer Peter van der Waart. "Dat hebben we met elkaar afgesproken, dus dan moet je elke wedstrijd scherp beginnen. Tegen DSS was dat niet zo. Tegen Terrasvogels was het al beter."

Bij jonge spelers hoort wisselvalligheid. Zo heeft Liefting zijn draai dit seizoen nog niet gevonden. "Dus ben ik blij dat Eric een goede assist geeft bij de vierde treffer", aldus Van der Waart. Van Loon was voor de rust ongelukkig met zijn acties, maar ook bij de centrale middenvelder lukte in de tweede helft alles. Het was Kruithof die de show stal. "Het voordeel is dat ik hoofd jeugdopleiding ben en daardoor heel goed kan waarnemen wie er wel of niet toe is aan een stap hoger", legde Van der Waart uit. Van Kruithof kan HBC de komende jaren veel plezier gaan hebben.

Zo positief zag het er voor de rust niet uit. HBC speelde slordig en Terrasvogels kwam via Wouter van Hofwegen op voorsprong. De Santpoorter kon vogelvrij intikken. Het leek opnieuw een zware middag te worden voor de Heemstedenaren.

"In de eerste helft was er niets aan de hand, maar net als de afgelopen twee duels spelen we na de rust matig", analyseerde Terrasvogels-aanvoerder Mitchell Smithuis de derde opeenvolgende nederlaag. Nog voor de rust scoorde Robin van de Linde de 1-1- De treffer bezorgde HBC een enorme boost. Kruithof en Van Loon waren dichtbij de 2-1. Aan de andere kant keerde doelman Bram Verhage met moeite een vrije trap van Stephan Clarenburg.
Op het uur legde Van de Linde de bal knap klaar voor Kruithof die de verre hoek vond. Nadat Mats Mackay een enorme kans had verprutst liep HBC via Kruithof en Luke Vahle uit naar 4-1.

"Wij hebben een team dat rond de zesde plaats moet kunnen spelen. De start van het seizoen was goed, maar nu slik je drie opeenvolgende nederlagen. Dat moeten we snel omkeren", aldus Smithuis. De routinier speelt dit seizoen achterin. Op de vraag of de middenvelder dat een leuke positie vindt, antwoordt Smithuis met een frons. "Ik word een dagje ouder. Achterin doe je iets minder aan het spel mee”. 
Zon1 05 11 2017 stand