Wat hebben we toch een leuke zaterdag ochtend beleefd met onze jongens en meisje.

RCH O8-3 begint echt leuk en georganiseerd te voetballen. Ditmaal werd IJmuiden O8-4 overklast met goed voetbal. Zoals al eerder aangegeven is RCH O8-3 een mooie mix van techniek en kracht en iedereen geeft alles om een wedstrijd winnend af te sluiten.
Opstelling: Guven (keeper), Lara en Mattiz in verdediging, Florian en Felix op middenveld en Teun in de aanval (eerste wissel Noah).

De wedstrijd was nog maar net begonnen, maar RCH stond al 1-0 achter. Een goed afstandsschot, die Guven onmogelijk kon tegenhouden. Echter, RCH herpakte zich en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam redelijk snel na een fout achterin bij IJmuiden, waarvan Teun kon profiteren, 1-1!

Vervolgens was het IJmuiden die weer gevaarlijk doorkwam maar Lara, die goed haar schouder inzette, verdedigde bekwaam. Vervolgens was er wederom een kans voor RCH, maar Florian zijn schot ging via een tegenstander naast. Uit gegeven hoekschop kwam RCH alsnog voor.

Met inbrengen van Noah werden we aanvallend nog sterker en kregen we meer kansen. Felix, Teun en Noah kregen veel ruimte en maakten een aantal doelpunten. Vrij snel stond het 1-4. Onze achterhoede met Mattiz en Lara was wederom ijzersterk en hield veel aanvallen tegen. Ijmuiden liet vaak 1 of 2 spelers voorin staan waardoor onze middenveld met Felix en Florian en een aansluitende verdediger (Mattiz of Lara) voortdurend voor overtal zorgde.

Er werden werkelijk prachtige aanvallen opgezet en uitgevoerd. Het was mooi om te zien dat we meerdere combinaties maakten voordat er werd geschoten of gescoord. Veel aanvallen verliepen ook via de zijkanten met goede voorzetten vanaf links en rechts. We kregen veel hoekschoppen die we niet altijd even goed namen, maar er moet ook iets overblijven voor verbetering!

We gingen rusten met 1-5.
RCH JO8 3 team foto

In de tweede helft een vergelijkbaar beeld met kleine aanpassingen in onze opstelling. Florian wilde graag keepen, Guven ging naar de verdediging samen met Mattiz. Noah en Felix vormden onze middenveld en Lara werd in de aanval gezet met Teun. De voorsprong werd groter en IJmuiden had het lastig. Daarnaast hield de goed keepende Florian de tegenstander van het scoren af. Hij kwam ook enkele keren uitstekend uit zijn doel om een aanval vroegtijdig te onderscheppen.

De wedstrijd verliep in een goede sfeer en werd uitstekend geleid door de coach van de tegenpartij.

Uiteindelijke uitslag was 1-9! Het moge duidelijk zijn dat het wederom een prachtig resultaat betreft. Top prestatie en top (aanvallend) samenspel.
Ermin