Vandaag kwam Hoofddorp O8-10 bij ons op bezoek. Een sterk ogend tegenstander, maar dat hadden we al eerder meegemaakt, uiteindelijk moeten ze het op veld laten zien.

O8 3 02 12 2017 1

Aangezien het erg koud was begonnen we direct met voetballen.

Opstelling: Florian (keeper), Lara en Mattiz in verdediging, Felix en Leon op middenveld en Teun in de aanval. Ot was de eerste wissel. (Noah viel in bij JO8-2 en speelde niet met ons mee).

We starten erg goed en speelden erg aanvallend. Er ontstonden vrij snel een paar kansjes, maar Hoofddorp liet zien ook te kunnen voetballen en schoot als eerst op doel. Een hard schot ging maar net naast. We herpakten ons goed en gingen voetballen met aanvallers als Ot, Leon en Teun moest het gaan lukken. Dat gebeurde ook vrij snel en RCH kwam op voorsprong. Het spel golfde heen en weer en was redelijk in balans. Teun was ijzersterk aan de bal en stichtte veel gevaar.


Daarna was het Hoofddorp dat gevaarlijk uitkwam en met een afstandsschot de wedstrijd gelijk trok.

Eigenlijk ging dat gedurende de hele eerste helft zo. RCH was meer aan het combineren en met mooie aanvallen kwamen we keer op keer op voorsprong, maar Hoofddorp bleek uitstekende schutters te hebben en die kregen we maar niet onder controle. De eerste helft eindigde in 4-3 voorsprong.

O8 3 02 12 2017 2

De tweede helft begon een beetje rommelig van onze kant. Spelers moesten even zoeken naar de juiste positie op het veld, Teun wilde keepen en Ot, Florian en Felix werden in de aanval gezet. Lara, Mattiz en Leon kregen een meer verdedigende rol.

We hadden het zwaar in de beginfase van de tweede helft en leden vaak balverlies of maakten we kansen niet af. Hoofddorp daarentegen kwam regelmatig alleen voor de keeper. Teun was enkele keren kansloos en baalde opzichtig daarvan. Florian speelde een uitstekende wedstrijd en was zeer belangrijk in deze moeilijke fase. Hij vocht werkelijk voor iedere meter.

Na 10 minuten brachten we de groep bij elkaar en met een paar kleine aanpassingen kregen we de  overhand en scoorden we vrij snel 3 doelpunten. Teun, Leon en Ot waren aanvallend wederom zeer sterk en Felix, Lara en Mattiz kwamen keer op keer mee naar voren en kregen kansen maar hun schoten gingen net naast. We hadden zeker nog een paar doelpunten kunnen maken, maar helaas bleek de tijd sneller te gaan dan gehoopt en eindigde de gelijk opgaande wedstrijd in 7-9.

Complimenten aan het hele team voor het vertoonde spel en voor het feit dat we, ondanks de slechte start in de tweede helft, de wedstrijd goed wisten af te ronden.

De toeschouwers hebben echt genoten en beide ploegen kregen veel complimenten en dat was volkomen verdiend!!

Kortom het was een mooie wedstrijd !!!!
Ermin,
Harry de foto’s
O8 3 02 12 2017 3