Het is even stil geweest rond de mannen van de RCH JO16-1. Een aantal vrije speeldagen en hier en daar wat teleurstellende resultaten zorgden voor weinig stof tot schrijven.

 O16 1 02 12 2017 1

Maar we pakken de draad weer op wanneer we met het team moeten afreizen naar het altijd pittoreske Westzaan. We mogen het opnemen tegen de nr. 6 van de ranglijst, de plaatselijke JO16-1. Het is 13:45 wanneer we het dorp inrijden gekenmerkt door de Zaanse groene huisjes. Wanneer we de auto geparkeerd hebben worden we hartelijk ontvangen. We krijgen meteen de sleutel van de kleedkamer, voor de coaches zijn er munten voor de koffie en met de scheidsrechter wordt er gesproken over een stukje verre geschiedenis van de club. We voelen ons meteen thuis. Voor de wedstrijd is er nog even een momentje voor de 4 jeugdscheidsrechters die ons team rijk is. Jan Bart mocht deze mannen die vaak hun vroege vrije zaterdag opofferen even in het zonnetje zetten en kregen namens de club een klein cadeautje voor hun bewezen diensten.

O16 1 02 12 2017 2
Maar dan de wedstrijd, want er moet uiteindelijk wel gewoon gevoetbald worden. De mannen hadden er zin in en wilden het pijnlijke verlies van de laatste wedstrijd (9-1 tegen Alliance) rechtzetten. Maar Westzaan is op papier geen makkelijke tegenstander. De wedstrijd begint voorzichtig en beide teams zoeken naar een opening. De 1e echte aanval komt van RCH. Mick ziet André en Julian vertrekken. Wanneer André niet bij de bal kan is Julian wel op snelheid weg en passeert ook meteen de keeper.

O16 1 02 12 2017 3Dat is een lekker begin. Hoe mooi zou het zijn wanneer de mannen nu meteen door kunnen drukken. Dus meteen na de aftrap duiken ze meteen weer op de bal. Het felle storen heeft effect. Het is nu André die met een gelukje de bal wederom bij Julian krijgt en die heeft zijn vizier vandaag op scherp staan want ook kans nr. 2 wordt benut. Westzaan moet dan schakelen maar krijgt niet echt grip op de wedstrijd. Beide partijen leggen een leuke en spannende pot neer. Zou Julian nog een 3e kunnen maken. Hij is halverwege de 1e helft dichtbij maar de keeper van Westzaan is nu alert. Dan een uitstekend schot van Mick. De bal lijkt hoog in het doel te gaan, maar de keeper tikt hem net over. Mick neemt zelf de corner en krijgt de bal prima hoog voor het doel. En jawel daar staat Julian die de bal prima met zijn hoofd (met muts ) in kopt. Een fantastische hattrick en bovendien een heerlijke voorsprong die we meenemen naar de rust.

In de kleedkamer is het vooral weer even op temperatuur komen en verder hoeven we de mannen weinig te vertellen. Er heerst een soort van enorme rust over het team vandaag en dat is overal merkbaar, echt heerlijk.

De 2e helft, Westzaan moet het spel gaan maken en RCH probeert de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Bij Westzaan blijken er wat frustraties te zijn en bij alle duels of bij alle beslissingen van de in de 2e helft prima vlaggende Jan Bart (1e helft was de beurt aan de eveneens prima vlaggende George) wordt overal commentaar geleverd. Ook de duels worden af en toe wat steviger. Toch kijken we op de bank een beetje angstig naar de wedstrijd wetende dat de 2e helft niet altijd onze favoriete deel van de wedstrijd is.

Maar de 14 man van RCH weten dit keer alle aanvallen prima te doorstaan. De achterhoede Tim, Bas, Dennis, Achraf en Erfan vormde een muur die bijna door niemand te omzeilen was. Toch valt er nog een tegendoelpunt. Een lange bal van Westzaan lijkt door de prima keepende Melle te worden vastgepakt. De speler van Westzaan loopt echter door, speelt de bal weer uit de handen en kan scoren. De grote vraag is of dat reglementair gebeurde. Melle is erg verbaast (en terecht) maar de scheidsrechter wijst meteen naar het midden. De rest van de wedstrijd weten we onder controle te houden en zo speelt “het team RCH JO16-1” zich naar een hele mooie en verdiende overwinning.

Voor de mannen zit het voetbal er voor 2017 alweer op. Na de winterstop pakken we de draad weer op en hopen we net zoals deze zaterdag weer veel van dit enorm leuke en super gezellige team te kunnen genieten.
Maurice
De foto’s zij her en der vandaag geplukt

O16 1 02 12 2017 4