Vierde klasse E - Koploper laat zich verrassen door titelconcurrent, HBC overklast Zwanenburg. Complimenten voor BSM maar geen punten, Terrasvogels buigt voor NFC 

DSK-RCH
RCH was met 1-3 te sterk voor DSK. De Haarlemmers kwamen na een half uur spelen via Jeffrey de Vendt nog wel op voorsprong. Vijf minuten later trok Nigel Hoep de stand namens RCH gelijk. Een kwartier voor tijd maakte Urwin IJssel er 1-2 van. In blessuretijd besliste RCH via Sergio Burke de wedstrijd. 

DSS-MMO
DSS won, na een 2-0 ruststand, met 3-0 van MMO. "Een moeilijke tegenstander die direct en fysiek speelt", had DSS-coach Ilias Akchich gezien. Toch hadden de Haarlemmers de volledige controle over het duel. Stijn Heuvel en Kevin Geestman scoorden. "Maar op de derde treffer ben ik het meest trots. Hier trainen we op", zei Akchich, die een lage voorzet door Job van den Dries zag worden afgemaakt. DSS is inmiddels op een keurige vierde plaats op de ranglijst terug te vinden. "We zijn bezig met een project en zijn de goede weg ingeslagen. En elke week gaat het iets beter'.

Terrasvogels-NFC
Terrasvogels stond na negentig minuten met lege handen. NFC/Brommer was gewoon te sterk: 1-3. "Ze staan na vandaag bovenaan. Aanvallend was NFC beter en de nederlaag is terecht", concludeerde Terrasvogels-trainer Simon de Weers eerlijk. We probeerden mee te voetballen maar er werd niet goed verdedigd", aldus De Weers die het 0-1 zag worden.
Na de tweede tegentreffer schoot Stephan Clarenburg net over. Eenzelfde kans werd door de bezoekers uit Amstelveen wel benut. Tien minuten voor tijd knalde Clarenburg uit een vrije trap wel raak. De Weers: "De tijd was daarna te kort."

BSM-Waterloo
BSM krijgt week na week complimenten. Zo ook van Bert van Duyvenbode na de 3-2 nederlaag tegen Waterloo. "Dat hoorde ik ook na Terrasvogels, DSK en DSS maar ik koop er niets voor. We staan voorlopig laatste met slechts drie punten", geeft Fred van der Veldt weinig waarde aan de pluimen die zijn ploeg krijgt.
Kevin van Leeuwen en Mike van Eck zetten de thuisploeg op 2-0. Sem van der Meer verkleinde de achterstand en nadat Tygo van Wel was gevloerd kwam BSM voor rust op gelijke hoogte. Van der Meer schoot vanaf elf meter zijn tweede doelpunt van de middag binnen. Halverwege de tweede helft was het Van Eck, die een tijd geblesseerd was geweest, die de drie punten in Driehuis hield: 3-2.

Onze Gezellen-DIO
In Haarlem-Noord moest DIO op bezoek bij Onze Gezellen zeven treffers incasseren. De bezoekers mochten nog van geluk spreken dat het daarbij bleef, want Onze Gezellen kreeg genoeg mogelijkheden om de dubbele cijfers te beteiken.
Mitchel Geeven zette de thuisploeg binnen vijf minuten op voorsprong. Emre Goksen hielp zijn ploeg met een waanzinnig schot van zo'n 25 meter terug in de wedstrijd. Lang kon DIO daar niet van genieten want via opnieuw Geeven, Jeffrey Post en Randy Willems stond het halverwege de wedstrijd al 4-1. Door Ivar Wesselman en nog twee treffers van Geeven werd het uiteindelijk 7-1.
Zon1 03 12 2017 1

Op Facebook: Ellen Pardoen‎ aan RCH Voetbal Heemstede
3 december om 19:15
Trainer, spelers en staf heel erg bedankt. Jullie hebben Herman een heel groot plezier gedaan. En nog gewonnen ook. Zijn zondag kan niet meer stuk

Bron: Haarlems Dagblad 04-12-2017
Door: o.a. Patrick Moeke en andere verslaggevers

HBC-Zwanenburg
*Niet boos, maar ziedend was Zwanenburg-trainer Mehmet Simsek in de rust van het duel van zijn ploeg met HBC. Zwanenburg verloor tot zondag nog geen punt, maar daar kwam tegen de formatie uit Heemstede verandering in. Simsek had zijn team vooraf nog zo gewaarschuwd, maar dat bleek aan dovemans oren gericht. "We weten dat HBC van een ander kaliber is dan de andere ploegen in deze klasse", zei Simsek na afloop. Wekenlang zijn we ons op deze wedstrijd aan het focussen. We weten hoe ze gaan spelen, maar laten ons alsnog verrassen. Dat is onbegrijpelijk."

HBC had vooraf vier verliespunten meer dan de titelconcurrent en wist dus wat het te doen stond. De ploeg van Peter van der Waart liet er geen gras over groeien en speelde vanaf de eerste minuut volop de aanval. Dat resulteerde in een legio aan kan­sen voor de thuisploeg, maar Zwanenburg-doelman René Jonker voorkwam meerdere malen een vroege achterstand

Na een half uur was het wél raak. Bart Griekspoor veroverde de bal, gaf af op Eric Liefting die de bal met een prachtige voorzet op het hoofd van HBC-spits Luke Vahle legde: 1-0. Het was loon naar werken voor de thuisploeg die Zwanenburg volledig in zijn macht had. Voor Peter van der Waart was het een helft waar hij als coach alleen maar van kan dromen, al had hij op meer tegenstand gerekend. "Het is mooi om te zien dat het plan wat we vooraf maken wordt uitgevoerd en ook nog perfect werkt."

Ook na de pauze was HBC heer en meester. Tien minuten na rust lag de bal via opnieuw Vahle wederom in het net. Met een beheerste kopbal werkte hij de bal over Jonker heen. Na dat doelpunt nam de thuisploeg gas terug en was Zwanenburg tot twee keer toe dicht bij een treffer. .Rick van Veen, bij lange na niet de grootste man op het veld, verraste de HBC-defensie met een kopbal, maar zag zijn inzet nipt over vliegen.

Een paar minuten later was het via opnieuw Van Veen bijna raak Ditmaal was het HBC-sluitpost Bram Verhage die alert reageerde en een hard schot van de aanvaller prima keerde. In blessuretijd, toen Zwanenburg allang niet meer in een goed resultaat geloofde, besloot Liefting met een geplaatst schot de eindstand op 3-0.

Simsek blijft ondanks de nederlaag positief gestemd over het vervolg van de competitie. "Als je van de kleinere ploegen wint, dan kan je het veroorloven om wedstrijden als deze te verliezen. Niettemin mag dat natuurlijk niet op de wijze gebeuren zoals wij vandaag speelden. We gaan deze wedstrijd uitvoerig nabespreken en kijken wat er allemaal mis is gegaan."
Zon1 03 12 2017 2