Op de dag dat vele wedstrijden afgelast werden vanwege het slechte weer kwamen onze kanjers op het veld in Haarlem Noord en lieten zien dat ze niet van suiker zijn gemaakt!!

O8 3 09 12 2017 1

Wat een bijzondere (memorabele) wedstrijd en wat een omkeer van onze kanjers.

Een dag later kan ik het nog steeds niet geloven of begrijpen dat we en hoe we het voor elkaar hebben gekregen. Toch wisten we na een achterstand van 6-1 de wedstrijd winnend af te sluiten met 6-7 voor
RCH JO8-3.

RCH JO8-3 is simpelweg niet te stoppen.

Opstelling: Guven (keeper), Felix en Mattiz in verdediging, Florian op middenveld en Teun en Ot in de aanval (eerste wissel Lara).

De wedstrijd was begonnen met een aanvallend ingesteld RCH. We begonnen goed en kregen de eerste kansen. Een onderschepte bal die snel naar voren werd gespeeld werd keurig door Ot binnen getikt: 0-1 voor RCH. Daarna brak een complete off day (beter gezegd een raadselachtige 15 minuten) aan en speelde RCH beetje futloos en onzeker. OG maakte er gretig gebruik van en scoorde achter elkaar doelpunten. Er moet gezegd worden dat schoten vaak met veel kracht en hoog in het doel belanden waardoor het voor Guven een onbegonnen werk was om ze tegen te houden.

Wat wissels en aanpassingen brachten niet de nodige verbetering. We kwamen sporadisch voor de goal van de tegenstander en we telden enkele kansen waarvan de grootsten voor Teun en Lara die de keeper in beide gevallen bekwaam tegenhield. Zelfs de scheidsrechter kreeg medelijden met RCH en moedigde ze aan om niet op te geven.

Na 20 minuten stond het 6-1 voor OG. Korte pauze was meer dan nodig en met wat stimulans van coaches en aanwezige ouders gingen we voor nog een paar doelpunten. Winst was (dachten we toen) onmogelijk maar een waardige tweede helft was zeker mogelijk. Florian wilde keepen en Guven wilde spelen dus we begonnen met kleine aanpassingen aan de tweede helft.

O8 3 09 12 2017 2
O8 3 09 12 2017 3Vrij snel scoorden we ons tweede doelpunt (ik dacht wederom Ot) na een goed voorbereidende actie van Felix. Goed zo RCH, we gaan door!! We kregen een hoekschop en Teun had ineens besloten om direct op doel te schieten en ja hoor 6-3 !! Prachtig doelpunt van Teun.

OG leek de wedstrijd niet meer onder controle te krijgen. Guven, Mattiz, Lara verdedigden uitstekend en Florian hield een 100% doelpunt tegen (verkleinde zijn doel uitstekend en als een ware prof door mooi uit te komen).
Felix was regelmatig belangrijk op het middenveld en stuurde Ot wederom naar voren en die scoorde met een uithaal van een meter of 6 of 7 in de rechter bovenhoek!! Wat een doelpunt, ongelofelijk knap voor onze nieuwste aanwinst!! Stand was nu 6-4 en ouders van OG begonnen zenuwachtig hun team aan te moedigen.

We kregen enkele keren een ingooi en uit een op het eerst oog onmogelijke afstand scoorde Mattiz met een bekeken schot in de rechter hoek. 6-5 !! Het was nu al mooi maar kon het nog mooier ??

Ja, echt wel, want een geweldig JO8-3 was niet meer te stoppen. OG was de draad kwijt en we drukten door en scoorden nog 2 keer. Teun en wederom Ot waren trefzeker en bezorgden ons 3 punten!
Ik heb inmiddels vele wedstrijden gezien maar heb zo een wederopstanding nog niet eerder meegemaakt. Het complete team steeg boven zichzelf uit en maakte een zwakke eerste helft meer dan goed!

Voetbal is vaak een mooie sport maar soms is echt ongelofelijk mooie sport !!!!
Ermin, ook de foto’s