Dit jaar was HBC de gastheer voor de strijd om de Heemstede Cup 2018 met de lokale voetbalhelden van RCH (4de klasse), VEW (3de klasse zaterdag), HBC (4de klasse) en HFC Heemstede (5de klasse).

HC 21 01 2018 1Hoewel er ’s morgens nog een heerlijk zonnetje scheen begon dat in de loop van de middag toch wel weg te zakken met zelfs een regenbuitje tijdens de wedstrijd HBC-RCH.

In drie wedstrijden van elk 2x een kwartier ‘moest het gebeuren’: 1) voorkomen van een tegentreffer; 2) minimaal zelf 1x scoren. Best wel lastig gezien de krapte van de tijd, maar ook voor het spel, want in de aanval voor een doelpunt kan zomaar een counter opleveren van de tegenpartij en is het aan de andere kant raak.

Om twee uur was de start van de eerste twee wedstrijden: VEW-HBC en RCH-HFC Heemstede en daarin dan zo’n momentje dat HBC vergeet te scoren en vervolgens VEW er met de winst vandoor gaat, 1-0. HFC Heemstede maakte het RCH ook niet al te gemakkelijk. Pas tegen het eind van de wedstrijd wist RCH alsnog de winst naar zich toe te trekken, eveneens met 1-0.

De volgende twee wedstrijden waren: HBC-RCH (El Classico) en HFC Heemstede-VEW. HBC had de aanval beter voor elkaar dan RCH en in de eerste helft stond het al 2-0 voor HBC. In de tweede helft had HBC kans de uitslag te vergroten, maar keeper Mike en een slechte afwerking hield de stand op 2-0. Op het andere veld wist VEW dit keer niet voor een verrassing te zorgen, maar wist HFC Heemstede de winst naar zich toe te trekken, 2-1.

Na deze vier wedstrijden hadden dus alle ploegen drie punten. Hoe mooi kan het dan zijn dat de strijd om de wisselbokaal dan in de laatste twee wedstrijd beslecht moet gaan worden. HFC Heemstede trad aan tegen HBC en RCH moest VEW de puntjes afhandig maken, maar zou het doelgemiddelde ook gaan meetellen.

HBC wist tegen HFC Heemstede de kansen beter te benutten en het werd maar liefst 6-0 in 2x een kwartier(!!!) voor HBC. VEW en RCH maakten het erg spannend voor elkaar De eerste helft bleef het 0-0, maar in de tweede helft een terechte strafschop voor RCH, die Xander benutte. Het is dan wel zaak de boel achterin dicht te houden, maar dat gebeurde even niet, waardoor VEW alsnog op gelijke hoogte wist te komen, 1-1.

Er werden verder geen finalewedstrijden gespeeld en dat leverde dan de volgende eindstand op.

HC 21 01 2018 2Heemstede Cup 2018 uitslagen

Thuis

Uit

Uitslag

RCH

HFC Heemstede

1-0

HBC

VEW

0-1

RCH

HBC

0-2

HFC Heemstede

RCH

0-1

HBC

HFC Heemstede

6-0

RCH

VEW

1-1-

Einstand

Pl

Elftal

G

W

GL

V

P

DPV

DPT

1

HBC

3

2

0

0

6

8

1

2

VEW

3

1

1

1

4

3

3

3

RCH

3

1

1

1

4

2

3

4

HFC Heemstede

3

1

0

2

3

2

8

Harry Opheikens (ook de foto’s) (alle foto's hier te bekijken)

HC 21 01 2018 3HBC schreef het volgende op hun website:

HBC WINT HEEMSTEDE CUP!
Vier lokale voetbalclubs streden op 21 januari om het kampioenschap van Heemstede. Voor het derde achtereenvolgende jaar speelden de eerste teams van HBC, RCH, VEW en HFC Heemstede tegen elkaar. Gastheer dit jaar was HBC Voetbal op het eigen sportpark aan de Cruquiusweg.

De Zondag Heren 1 van RCH (4e klasse), HBC (4e klasse), HFC Heemstede (5e klasse) en Zaterdag Heren 1 van VEW (3e klasse) streden in korte wedstrijdjes van 2 x 15 minuten om het kampioenschap van Heemstede. De winnaar werd uiteindelijk bepaald door de stand op de ranglijst na drie wedstrijden.

De weersomstandigheden waren prima en er was een behoorlijke opkomst van supporters van de verschillende lokale teams. Nadat de wedstrijden zijn gespeeld, maakt Rob Roomeijer, voorzitter HBC Voetbal, de winnaar van het toernooi bekend.

Op de vierde plaats eindigde HFC Heemstede met 3 punten en een doelsaldo van min 6, op de derde plaats RCH met 4 punten en een doelsaldo van min 1, op de tweede plaats eindigt VEW met 4 punten en doelsaldo van nul. Als winnaar komt dus HBC uit de bus met 6 punten en een doelsaldo van plus 7. De wisselbeker blijft dus nog een jaar staan in het clubhuis aan de Cruquiusweg.

In 2019 wordt het toernooi om de Heemstede Cup georganiseerd door RCH.

HC 21 01 2018 4