In de laatste van de serie zaterdagse oefenwedstrijden voordat de competitie echt begint nam de O9-2 het op tegen de buren van VEW O9.

In de leuke, maar vanwege de flinke regen modderige, mini Arena ging het team, met Emre op doel, achterin Quinten en Alexandre (ingeleend van O9-3), en vooinr Didjowy, Rein en Derek van start. Duuk begon als eerste wissel. Er ontstond meteen al een leuke en best gelijk opgaande wedstrijd. De bal rolde bepaald niet lekker maar dat leverde ook knappe individuele hoogstandjes, slimme steekpassjes en verbeten duels. VEW is een kleine club en in de selectie zitten wel aardig wat niveauverschillen.
O9 2 03 04 2018 1
Zonder vaste keep mocht een dapper kereltje van 7 jaar oud (heb ik me laten vertellen) het proberen. Bij het eerste schot op goal vanaf de rand door Didjowy vloog de bal er wat fortuinlijk in en dat brak de ban. RCH zette flink aan en VEW werd behoorlijk vastgezet. Veel schoten op doel waren directe doelpunten en zo kwam het dat ze uitliepen tot maar liefst 5-0 bij rust door doelpunten van Rein, Derek en twee keer Duuk. Waaronder een bijzonder fraaie waarin hij zichzelf vrij speelt en de bal strak in de kruising joeg.


In de rust vertelde Alfred de jongens nog even dat het er goed uitzag, maar dat het samenspel nog beter kon. We hadden niet altijd oog voor elkaar en draaiden nog wel eens vast in de groepsverdediging van VEW. Maar ook VEW had een plan. Hun sterspeler Koen (beste vriendje van Quinten) liet het er niet bij zitten en soleerde zich fantastisch vrij op links waarvandaan hij hard en resoluut langs (de inmiddels op doel staande) Derek schoot (het is oefen, dus er werd ook met de keep wat gehusseld). 5-1 dus.
O9 2 03 04 2018 2
RCH deed ook wat terug, Duuk schoof hem in de verre hoek voor 6-1. In de tweede helft was bij VEW inmiddels een wat grotere keeper neergezet in het doel en dit maakte flink verschil. De ballen vlogen er minder makkelijk door zijn zekere ingrepen. Het werd in die fase bij RCH allemaal wat minder, met name het samenspel vanuit de positie, het werd te veel ieder voor zich. Toch werd er wel hard gewerkt en waren er felle duels. Koen profiteerde namens VEW en schoot er nog twee in, waardoor de stand op 6-3 eindigde.

Eigenlijk een wedstrijd met twee winnaars, RCH van de eerste helft maar VEW duidelijk van de tweede. Een leuke pot dus voor alle enthousiaste toeschouwers! En meteen ook de derde winst op rij voor de O9-2, het gaat de goede kant op.  
Rogier Lanting
Harry de foto’s
O9 2 03 04 2018 3