Vierde klasse E – DSS op valreep winnaar in Heemstede, waanzinnige slotfase nekt RCH

Zon1 04 02 2018 1
De hartverwarmende laatste tien minuten van RCH tegen DSS maakten de eerste tachtig meer dan goed. DSS was ontketend in de slotfase en profiteerde van het geklungel bij RCH. De Haarlemmers leiden in de tweede periode stand na de 2-4 zege
RCH-trainer Stephan Spruijt was er geen moment gerust op. De 2-0 voorsprong leek comfortabel, maar zijn ploeg speelt al het hele seizoen niet goed genoeg om een marge van twee treffers makkelijk over de streep te trekken. Voorzitter ]ohn Hegman verbaasde zich in de rust erover dat zijn RCH zonder tegengoals naar de kleedkamer kon gaan. Dat was best bijzonder.


Het zegt alles over het gebrek aan zelfvertrouwen. "Ik zie het na de 2-1 gebeuren", aldus Spruijt. "Op onze linkerzijde ging het mis en dan gaat werkelijk alles fout. Dit is echt balen, want in de tweede periodestand hadden we zes punten uit twee wedstrijden."
RCH boekte vier overwinningen, maar die werden behaald tegen de mindere goden. Spruijt had zijn selectie bewust gemaakt van het feit dat deze periode bepalend wordt voor het seizoen. Nu leidt DSS die dans met negen punten uit drie wedstrijden. Iliass Akchich, trainer van de Haarlemmers, heeft net als Spruijt zijn contract verlengd. Als beloning, want werkelijk iedere speler toont onbegrensde werklust. "Daar begint het mee bij ons", legde middenvelder Jorrit Brandsrna uit. "We hopen dat we goed kunnen voetballen, maar de basis is strijd."

Zon1 04 02 2018 2
Vorig seizoen ontbrak dat er nog wel eens aan. In het eerste bedrijf had de ploeg een overwicht, maar deed daar erg weinig mee. Sterker nog, via Urwin IJssel en Nigel Hoep kreeg het behoudende RCH de beste kansen. Op slag van rust kopte Xander Roosen de 1-0 binnen, die uit het niets viel. Het leek de opmaat voor een interessante tweede helft. Al gebeurde er aanvankelijk na de thee net zo weinig als in de eerste helft. Het hoogtepunt kwam van de voet van IJssel. die na slecht verdedigen bij DSS, de drie punten leek veilig te stellen: 2-0

Zon1 04 02 2018 4Maar in minuut 81 pakte DSS de laatste strohalm toen opeens drie man vrij stonden voor Mike Brandenburg. De keeper kwam niet uit zij n doel, waarna Daniel Hagen de 2-1 binnen kopte. Het werd nog veel erger voor RCH. Jorrit Brandsma schoot meteen na de aftrap een vrije trap hard binnen.
Het Heemsteedse voetbalbolwerk stortte als een kaartenhuis in elkaar. Max Henneman zorgde voor de 2-3 en in de laatste minuten was ook spits Job van den Dries succesvol. Spruijt hield de handen voor zijn ogen. Zoveel geknoei had hij zelden gezien." We geven het zo makkelijk weg. We laten ons afbluffen en lopen uit de organisatie." Met 21 tegentreffers in elf duels oogt het allesbehalve solide.


Door de overwinning heeft DSS een voorsprong van elf punten op RCH. Middenvelder Brandsma vond het een verdiende zege. "Het stond goed bij ons en ook na de 2-0 lieten we niet ons koppie hangen. Dat is ook een kwaliteit."

Door: Bart Slegers
Bron: Haarlems Dagblad 05-02-2018
Foto’s: Harry Opheikens (ook in album)


NFC-HBC

HBC pakt belangrijk punt in slotfase
De topper in de vierde klasse E tussen NFC en HBC is geëindigd in een spectaculair 3-3 gelijkspel. Snel in de eerste helft kwamen de Heemstedenaren op een 1-0 achterstand. Vlak voor de rust zorgde Robin van de Linde voor opluchting bij HBC met de gelijkmaker. Maar HBC dreigde na de rust diep weg te zinken in de modder. De Amstelveners liepen uit naar een comfortabele marge van twee treffers (3-1), maar de ploeg van trainer Peter van der Waart toonde een flinke dosis veerkracht.
Drie minuten voor tijd schoot Luuk Vahle de 3-2 binnen. NFC wankelde en moest ook capituleren op de inzet van Van de Linde. De spits schoot in de laatste seconde de gelijkmaker binnen, waardoor waarschijnlijk ook nummer twee Zwanenburg met een tevreden gevoel terugkijkt op het duel tussen de twee concurrenten.
Zwanenburg heeft met een duel minder gespeeld één verliespunt minder dan NFC. De Zwanenbur­gers moeten nog inhalen tegen DSK.
Zon1 04 02 2018 3
BSM-Onze Gezellen
Onderin deed BSM uitstekende zaken. De Bennebroekers zegevierden in de slotfase met 2-0 tegen een vooral in de eerste helft beter Onze Gezellen. Keeper Cas Horstensius hield BSM een aantal maal in de race in de eerste helft. Met mooie reddingen wist hij de Haarlemmers van scoren af te houden. BSM kwam beter in de wedstrijd na de rust, maar heel grote kansen leverde dat niet op. Dus een 0-0 eindstand was een logisch gevolg, maar twee minuten voor tijd schoot Mats Jansen de 1-0 binnen. En uit een counter scoorde Merijn Vester de bevrijdende 2-0.
"Dit is een heerlijk begin van de competitie na de winterstop", stelde BSM-trainer Fred van der Veldt vast. "We krijgen een serie met MMO, DIO en DSK en daarin moeten we cruciale punten pakken. We hadden het moeilijk, maar na de rust zag je dat we beter in de wedstrijd kwamen."
Van der Veldt stopt overigens na dit seizoen. "Niet alleen bij BSM, maar ik vind het helemaal wel mooi geweest na twintig jaar. Het is tijd voor andere dingen. Ik merk dat het opladen voor de trainingen af en toe steeds moeilijker wordt. Ik heb wel interesse om te gaan .scouten. Maar mijn grootste doelstelling is dat ik BSM in de vierde klasse wil achterlaten." Wie de nieuwe trainer wordt van BSM, is nog niet bekend.

DIO-Waterloo
BSM zag concurrent DIO in eigen huis ten ondergaan tegen Waterloo: 0-2. "We zijn heel blij met de drie punten", blikte Waterloo-trainer Bert van Duijvenbode terug. "Het was behoorlijk benauwd op een gegeven moment, maar de 0-2 viel net op tijd." Retch Brouwer volleerde vanaf twintig meter prachtig binnen. Dat was al binnen vijf minuten. Daarna probeerde DIO het wel, maar de Haarlemmers kregen de bal er niet in.
Diep in de tweede helft moest veldspeler Mike van Eck bij Waterloo op doel. Doelman Arnold van Geldorp haakte namelijk geblesseerd af bij de gasten. Van Eck haalde met een knappe redding nog de gelijkmaker eruit. Sven Engels maakte uit de tegenaanval de beslissende 0-2.

MMO-Terrasvogels
Terrasvogels startte de tweede seizoenshelft met een zeer matig optreden. Bij het zwakke MMO uit Hoogmade verloren de Santpoorters met 2-1. "Laat ik maar niet te veel zeggen over deze wedstrijd", aldus trainer Simon de Weers. "We hebben echt heel slecht gespeeld. Zonder namen te namen, ben ik erg teleurgesteld." Alleen Rik Heeremans wist het net te vinden, maar verder had Terrasvogels nergens recht op. "Ik miste de overtuiging bij ons, het heilige vuur ontbrak", verduidelijkte De Weers. Terrasvogels staat nog wel vijfde op de ranglijst.
Zon1 04 02 2018 5