Afgelopen zaterdag speelden we onze tweede competitie wedstrijd van 2018.

Na een overtuigende zege bij Overbos (0-4) begonnen we met een goede dosis zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen DSS. Het team bestond uit de volgende spelers: Moris op doel, Daniel, Stijn, Ardo en Teije vormden de achterhoede; Bo, Yassin, Anwar het middenveld en Abdessamie, Reda, Achraf vormden onze voorhoede. Als reserve begonnen Sjim, Brandon, Hugo en Ruben.
Geweldig nieuws was dat Roderik ook aanwezig was tijdens de wedstrijd. Na lang blessureleed is hij gelukkig weer op de goede weg terug.
O12 1 17 02 2018 1

De wedstrijd, onder leiding van Alfred, begon rustig met een iets beter voetballend RCH. We leken sterker, maar ook DSS had een aantal goede spelers binnen hun selectie. Achraf had een grote kans, echter hij miste scherpte in het begin. Ardo bleek toch te veel last te hebben van zijn knieën (hij gaf het al aan voor de wedstrijd) en kon niet voluit spelen. Hierdoor kwam DSS een aantal keer heel gevaarlijk uit. Onze verdediging, onder leiding van Daniel, die centraal stond samen met Stijn, bleef kalm en gaf niets weg. Ardo werd vrij snel gewisseld door Sjim en we gingen meer vooruit voetballen.

We kwamen enkele keren gevaarlijk uit maar de afronding was onnauwkeurig. Bo, Yassin en Anwar waren heer en meester op het middenveld. Het was werkelijk een genot om naar ze te kijken. Alleen hun schoten of passes leiden net niet tot doelpunten. Toch werd de druk te groot voor DSS en scoorde RCH vlak voor het einde van de eerste helft. We hadden vertrouwen en voetballend waren we de bovenliggend partij, dus de tweede helft zou geen probleem moeten zijn.
O12 1 17 02 2018 2

In de tweede helft met Ruben binnen de lijnen waren we nog gevaarlijker. Abdessamie nam de regie op het middenveld over van Bo en deed dat uitstekend (Het was goed om te zien dat we twee goede middenvelders tot ons beschikking hebben). Naast hem stond Anwar die in mijn ogen Man of the Match was met geweldige voorzetten waarmee hij onze voorhoede regelmatig in kansrijke positie bracht. Helaas werden de kansen niet verzilverd door de goed spelende Reda, Ruben en Achraf. Bij een van de acties raakte de keeper van DSS geblesseerd en kon helaas niet verder spelen, maar zijn vervanger bleek zeker niet een mindere keeper te zijn.

Achterin gaven we werkelijk niets meer weg (Stijn en Sjim speelden erg sterk samen met Daniel) en Daniel was zelfs een aantal keren gevaarlijk naar voren gelopen om te helpen in de aanval. Uiteindelijk volgden kort op elkaar twee doelpunten en was de wedstrijd gespeeld.
Een prima prestatie met 3 punten als eindresultaat!!
Ermin begovice
Harry de foto’s
O12 1 17 02 2018 3
O12 1 17 02 2018 4