Top drie weer foutloos in vierde klasse E
NFC-RCH
NFC maakte geen fout. Pas in de slotfase wisten de Amstelveners zich te ontdoen van een dapper en strijdbaar RCH: 1-0. "Na de nederlaag tegen DIO hebben we een stevig gesprek gevoerd", vertelde RCH-trainer Stephan Spruijt. "We moeten gewoon elke wedstrijd strijd leveren. Gelukkig was dat vandaag volop aanwezig."
Zon1 18 02 2018 1
HBC-Waterloo
HBC denderde met ruime cijfers over Waterloo heen. Het werd liefst 7-1 voor de Heemstedenaren. Waterloo-trainer Bert van Duijvenbode maakt zich zorgen over de staat van de selectie. "We hadden drie afmeldingen in de voorhoede en maar twee wissels. Dan kwamen er ook nog twee spelers te laat." Ook de trainingsopkomst laat de laatste tijd te wensen over.
Het begon nog goed voor de bezoekers. De 38-jarige Sven Engels moest noodgedwongen vanaf de start opdraven en maakte de 0-1. Maar nadat voorin Mick Dubbelaar geblesseerd was uitgevallen, viel het doek voor Waterloo. Jan Kruithof schoot de 1-1 binnen en daarna ging het hard met de stand. Robin van de Linde zorgde voor de 2-1. Eric Liefting, Bart Griekspoor, Steve Olfers (2x) en Rein Heems maakten het zevental vol.

Zwanenburg-Onze Gezellen
Zwanenburg maakte met een 5-1 zege geen fout tegen Onze Gezellen, dat de nederlagen aaneen rijgt. De grote uitslag deed zeker in de eerste helft geen recht aan het spelbeeld. Joshua van Mauw zette Zwanenburg op 1-0. Net voor de rust maakte A-junior Willem Mientjes het verschil weer goed. Na de thee trapte Zwanenburg op het gaspedaal waarna het net makkelijker werd gevonden. Patrick Selfi maakte twee goals. Nigel Ciebrant en Kevin Verhoeven waren verantwoordelijk voor de twee andere treffers. OG moet alle zeilen bij gaan zetten om nacompetitie of degradatie te ontlopen. NFC is de komende tegenstander.

Terrasvogels-DSS
DSS staat na de 2-1 nederlaag bij Terrasvogels nog wel bovenaan in de tweede periodestand. Alleen NFC heeft één wedstrijd minder gespeeld. De Haarlemmers kwamen via Max Henneman na de rust nog wel op voorsprong, maar daarna bracht Willem de Weijze zijn ploeg op gelijke hoogte. Diep in de tweede helft pakte het sterk spelende Terrasvogels alsnog de zege. Stephan Clarenburg schoot een vrije trap hard op de kruising. De rebound was voor Mitchel Smithuis.

MMO-DSK
Ook voor DSK gaan het cruciale weken worden. Bij MMO speelden de Haarlemmers niet slecht, maar tot een goed resultaat leidde het niet: 2-1. Nadat MMO na domme fouten op een comfortabele 2-0 marge was gekomen, leek het gedaan met de te­genstand van DSK. Toch gaf Stefan Ebbeling Jeffrey de Vendt de kans om 2-1 te scoren. Zowel Milan de Wolf als De Vendt misten de kans om gelijk te maken.

Bron: Haarlems Dagblad 19-02-2018
Door: Bart Slegers en Jan Warmerdam
Foto’s: G. Melchers (website NFC)
Zon1 18 02 2018 2

DIO-BSM
Armoe troef bij DIO-BSM, Haarlemmers willen ten koste van alles degradatie voorkomen
Een mineurstemming aan het Tennispad in Schalkwijk. DIO, hekkensluiter in de vierde klasse E, verloor na een onthutsend slechte wedstrijd met 1-2 van BSM. De Bennebroekers zijn ondanks de zege ook nog in de onderste regionen te vinden.

De tiende nederlaag van het seizoen betekent voor DIO dat de vooruitzichten op handhaving in de vierde klasse belabberd zijn. En dat terwijl degradatie ten koste van alles voorkomen moet worden. "Ja, dat is superbelangrijk voor onze club", aldus voorzitter Piet de Boer voorafgaand aan het duel met BSM. "We proberen met keihard werken omhoog te klauteren uit een diep dal', aldus de preses, die dit seizoen voor het eerst de voorzittershamer hanteert.

"Uit een diep dal, ja. Wat ik daarmee bedoel? Ach, dat weet iedereen die de Haarlemse voetbalwereld een beetje kent. Er is nog veel werk te doen. Zo hebben we een kleine tweehonderd leden. Dat is eigenlijk te weinig om te kunnen voortbestaan. Dus doen we er alles aan om nieuwe leden te werven."

De hoop van De Boer is onder meer gevestigd op goede spelers van clubs. in de naaste omgeving, zoals United/DAVO en Olympia Haarlem. Die clubs gaan zich vanaf komend seizoen richten op het zaterdagvoetbal en doeken met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid hun zondagtak op. "Wellicht stappen er spelers naar ons over die op zondag actief willen blijven. Maar dan moet DIO wel vierdeklasser blijven, want anders wordt die kans minimaal." Dat naast een kwantitatieve impuls ook een kwalitatieve injectie nodig is, bleek in de wedstrijd tegen BSM. Of eigenlijk al een half uur ervoor. De spelers van de thuisclub deden een warming-up die deze titel nauwelijks dragen mocht. Wat even later na het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Bakker volgde, had weinig met voetbal te maken. Vrijwel elke (meestal mislukte) actie van een roodwitte speler werd gevolgd door langdurig uitblazen, voelen aan overbelaste spieren, afreageren op de scheidsrechter of een op luide toon gegeven uitleg aan ploeggenoten die veertig meter verderop stonden.

En omdat ook BSM er maar weinig van bakte, was de wedstrijd voor de toeschouwers niet om aan te gluren . De 'hoogtepunten' waren op de vingers van één hand te tellen. Zo scoorde Emro Göksen op aangeven van Donny Bakker fraai de 1-0 en was de gelijkmaker van Mats Janssen (een streep in de kruising) een beauty. Verder kopte Jouri Griffioen namens DIO op de lat en was Mats Janssen opnieuw succesvol en daarmee matchwinnaàr. Voor de rest was het armoe troef en heeft DIO nog een moeilijke weg te gaan.
Zon1 18 02 2018 3 stand