Jammer van dat prachtige weer op zaterdag 7 april. OK, op de ochtend natuurlijk fantastisch, maar om met het mooie weer binnen te spelen is wat minder in een ‘ouderoog’. Zeker als er ook nog eens gegamed gaat worden.

Fifa18 07 04 2018 1
Fifa18 07 04 2018 2Desalniettemin waren er ruim 30 kinderen afgekomen op de uitnodiging van RCH in samenwerking met “Weplay” om een heus toernooi op het beeldscherm te houden. Er stonden 10 beeldschermen klaar voor elk 2-tal. Poules waren ingedeeld en om 14.00 uur was de aftrap. De controllers konden worden bediend.

Daarbij zagen we veel geoefende vingers. Blik op oneindig, nou ja, oneindig, sommigen kropen bijna in het scherm om de bal de goede richting in te duwen. Blikken van ongeloof als de wedstrijd dan toch verloren wordt of dat er een dikke kans wordt gemist. Realiteit en spel worden soms door elkaar gehaald. Tenslotte bedienen ze zelf de knoppen.

Zien we op het voetbal de fanatieke blikken, achter het beeldscherm is het niet anders. De tijd is te kort voor elk spel. Dat is vaak zo tijdens een ‘gewoon’ toernooi op het veld. Kom je 1-0 achter, dan wordt het al lastig om alsnog te gaan winnen.

Je ziet soms een Real Madrid verliezen van een ploeg waar je nog nooit van gehoord hebt of dit keer verliest Bayern München toch van Dortmund, maar heerlijk om te zien hoe die koppies alleen maar oog hebben voor het spel op het scherm. Tenslotte is het een competitie, waarin uiteindelijk een winnaar tevoorschijn moet komen.

Van 2 tot 6 uur vermaakten de kinderen zich en, gezien het mooie weer en tijdens de rust, kon het spel even verwisseld worden met een echt voetbalspelletje op het echte veld.

Mooi evenement bij RCH en voor herhaling vatbaar.

Harry Opheikens (ook de foto’s)
Fifa18 07 04 2018 3
Fifa18 07 04 2018 4
 Fifa18 07 04 2018 5  Foto van Jacqueline