Na de verloren wedstrijd van vorige week weten de mannen van de RCH JO16-1 dat ze nu alle wedstrijden volle bak moeten om niet helemaal af te haken in de strijd om het kampioenschap.

En dan zijn we verder uiteraard ook nog afhankelijk van de 3 mede concurrenten. Vandaag tegen WSW de 1e wedstrijd die dan ook gewonnen moet worden en het liefst met grote cijfers, het doelsaldo kan immers aan het einde van de race erg belangrijk zijn.

We hebben op papier 12 man van het eigen team maar, daar er gaande de week geen zekerheid is of iedereen ook daadwerkelijk kon spelen heeft Alfred zijn best gedaan en 3 mannen uit de O15 kunnen regelen. Uiteindelijk was iedereen toch fit genoeg waardoor we met een grote groep spelers de wedstrijd begonnen.
O16 1 28 04 2018 1
De wedstrijd stond onder leiding van niemand anders dan onze Dick Schoenmaker. Een voor een ieder die RCH kent een zeer geliefd en belangrijk iemand in de rijke RCH geschiedenis. Nadat inmiddels ook WSW startklaar was en ook de O8-2 wedstrijd was afgelopen kon de wedstrijd van start. Meteen is het RCH wat ten strijde trekt en volop in de aanval gaat richting WSW-doel. Hoe lekker is het dan ook wanneer in de 5e minuut de 1-0 valt. André breekt op links prima door en houdt het overzicht. Wanneer hij Marijn vrij ziet, speelt hij deze prima in de voeten aan en Marijn kan heerlijk uithalen. Hiermee was de aanzet gegeven voor een lekker voetbalmiddagje. De RCH trein dendert vervolgens lekker door en WSW komt er in de 1e helft geen moment aan te pas. Uit een indirecte vrije trap haalt Dennis verwoestend uit en maakt de 2-0. Morris is vervolgens in de spits gezet maar wel met de opdracht te laten zien dat hij dan ook kan scoren. Dat duurde maar kort toen hij dat bewees en koelbloedig de 3-0 maakte. De 4-0 was er een om van te smullen. Noufal ziet Marijn vertrekken en speelt hem super aan. Met typische Marijn acties en super balvaardigheid schiet Marijn de bal in de korte hoek strak naar binnen, heerlijk. Morris brengt dan de 5-0 binnen en niet veel later maakt ook Willem een prima doelpunt. Heerlijke aanname, goede actie en prima afgerond. Er waren nog vele kansen en de score had in de 1e helft eigenlijk dubbel zo veel kunnen zijn maar met 6-0 hebben we een lekkere voorsprong.
O16 1 28 04 2018 2
In de rust hoeft er dan ook eigenlijk niet heel veel gezegd te worden, maar we merkten dat de mannen er de 2e helft een beetje een show van wilden maken. Natuurlijk zagen ook wij dat we best hier en daar wat positiewisselingen konden doen om zo iedereen een beetje op andere plekken te laten spelen maar dit moest niet ten kosten gaan van de wedstrijd. Liever werken aan het doelsaldo dan te rommelen was de opdracht.

Begin 2e helft gaat RCH dan ook door waar ze gebleven waren. Wel vervelend was het snelle uitvallen van André die behoorlijk door zijn enkel klapte en de wedstrijd moest staken. Het is dan Tim die normaal verdediger is maar nu even zijn geluk op het middenveld mocht beproeven, die de 7-0 binnen tikt. Het hele team sprint op Tim af om dit doelpunt te vieren. Dan is de concentratie weg en neemt niet iedereen alles even serieus meer. Dit wordt door WSW dan ook afgestraft met een doelpunt, 1 kans en meteen scoren…hhhmmm. Je merkt dat de mannen dan toch ook zo iets hebben van hé wakker worden en gewoon weer gaan voetballen.
O16 1 28 04 2018 3
Er zijn kansen, bijvoorbeeld Mick en Achraf, beide met prima schoten van afstand. Uiteindelijk mogen we er slechts nog 1 binnen tikken, die eer was aan Bas, jawel weer een verdediger, die wat vrijer kon spelen vandaag. En zo beëindigen we de wedstrijd met een goede 8-1 overwinning. Helemaal wanneer blijkt dat Berkhout, één van de koplopers, een fout begaat en hun wedstrijd verliest.

12 mei wordt een belangrijke dag, Berkhout en AMVJ (nu weer koploper) spelen tegen elkaar waar RCH bezoek krijgt van HSV. Nu eerst even bijtanken en een weekje rust. Daarna weer volop aan de bak.
Maurice Keizer
Ook de foto’s
O16 1 28 04 2018 4 stand