Vierde klasse E - HBC en Zwanenburg leven naar onderling duel op 20 mei toe, HBC en Zwanenburg maakten in de felle titelstrijd afgelopen weekend geen fout. HBC won met liefst 10-0 van het zeer geplaagde DSK. Ebbeling opgestapt bij DSK.

Zwanenburg-RCH
Zwanenburg maakte dus geen fout tegen RCH:5-1. Rick van Veen stond in tegenstelling tot een week eerder weer in de aanval na een blessure. Hij betaalde het vertrouwen uit met twee doelpunten. Tussendoor scoorde Joshua van Mauw drie keer. Voor de eer schoot Mo Boutlalek nog de 5-1 tegen de touwen. Voor RCH was weinig meer te behalen. "En dat was te zien. We waren overal een stap te laat, hadden slechts één wissel en verloren terecht", aldus RCH-trainer Stephan Spruijt.
Mehmet Simsek, trainer van de lijstaanvoerder, zag een gedreven ploeg. "We straalden uit vanaf minuut één dat we wilden winnen. Dit moeten we doortrekken naar volgende week tegen HBC. Dan willen we dolgraag thuis kampioen worden."

Zon1 13 05 2018 1

HBC-DSK
DSK-trainer Roland Ebbeling stapte vrijdagavond op na een woordenwisseling met een bestuurslid. Door een eerdere publicatie in deze krant stonden trainer en bestuur niet meer op één lijn. "Daarom heb ik mijn conclusies getrokken. Enkele spelers wilden solidair zijn, maar die maken gelukkig het seizoen af. Het is jammer dat het zo is gelopen." HBC profiteerde van een DSK dat er met het hoofd dus niet bij was. In de slotfase haalden de Heemstedenaren zelfs de tien goals. Robin van de Linde en Jesse van Loon maakten beide twee treffers. Luke Vahle, Eric Liefting, Bas Aarts, Reijn Heems, Jan Kruithof en Lande van de Weiden verzorgden de andere goals. Door verschillende blessures moest DSK het duel afmaken met acht spe­lers. Komend weekend moet HBC winnen·van koploper Zwanenburg om de titelkansen in eigen hand te houden. Bij een nederlaag is Zwanenburg kampioen.

DIO-MMO
Door de nederlaag van DSK is DIO ondanks een puntenstraf naast DSK gekomen op de ranglijst. DIO won met 3-1 van MMO.
De Haarlemmers en NFC kregen afgelopen week beiden een aftrek van twee punten wegens het gestaakte duel van 22 april. "En dat is vreemd want de arbiter gaf toen aan NFC als aanstichter te zien. We hebben de stukken opgevraagd en gaan in be­roep", aldus DIO-trainer Eugène Goudmijn. DIO pakte dit weekeinde wel vitale punten tegen MMO en poetste in de ontmoeting een achterstand weg. Mo Harrarou maakte de gelijkmaker. Na de rust scoorde Ismael Bouthalek de 2-1 en was in de slotfase Danny de Besten verantwoordelijk voor de 3-1.

DSS-NFC
DSS haakte af voor de titel na de 1-3 nederlaag tegen NFC. De Haarlemmers konden niet brengen wat ze na de winterstop steeds wisten te brengen. Na de 0-3 maakte Stijn Heuvel nog de 1-3. Door de puntenaftrek is NFC eigenlijk ook geen kanshebber meer voor directe promotie.

Onze Gezellen-Waterloo
Onze Gezellen wil graag als zesde eindigen en deed een eerste stap tegen Waterloo: 5-3. Mitchel Geeven, Davey Post (2x), Randy Willems en Luuk van de Putten scoorden de doelpunten. Voor Waterloo waren Sven Engels, Kevin van Leeuwen en Ahmed Othman trefzeker.

Bron: Haarlems Dagblad 14-05-2018
Door: Bart Slegers en Simon Luybé
Foto’s: Harry Opheikens

Zon1 13 05 2018 2

Terrasvogels-BSM
Terrasvogels is dit seizoen 'the best of the rest' in de vierde klasse E. Dat liet de ploeg van Simon de Weers ook zien tegen laagvlieger BSM: 6-1. Terrasvogels mag met een vijfde plaats en een ruime voorsprong op de rest de handen dichtknijpen. Er is zelfs nog een kleine kans om een periodetitel te bemachtigen. Het voetbal is bij vlagen redelijk en over de inzet valt zeker niet te klagen. Dat was voldoende om BSM ruim te verslaan. Trainer Fred van der Veldt had vooraf nog hoop op een goed resultaat. "Drie keer winnen en we zijn misschien wel veilig." Maar dat was tegen beter weten in. De nacompetitie kan niet meer worden ontlopen en ook rechtstreeks afdalen behoort nog tot de mogelijkheden.

Na dik een kwartier kwam de thuis­ploeg voor. Op aangeven van Henk Hageman werd via rug/schouder van Wouter van Hofwegen en een verdediger van BSM keeper Cas Hortensius gepasseerd. Willem de Weijze zorgde voor 2-0 door de bal keurig in de benedenhoek te schieten.

De tweede helft was amper begonnen of Terrasvogels kwam op 3-0. Een vlotte aanval via Van Hofwegen en De Weijze kon afgerond worden door Hageman. De duels tussen Hageman en BSM-aanvoerder Jan Douwe Box waren pittig en Hageman lag vaak verongelijkt op het veld. De aanvaller kreeg vaak ten onrechte geen vrije trap. Aan de andere kant maakte dat het duel nog enigszins vermakelijk.

Door slecht verdedigen van Rik Heeremans kwam BSM terug dankzij Mats Jansen (3-1). De ploeg uit Bennebroek kreeg een opleving en doelman Ricardo Moerman moest gestrekt naar de hoek op een inzet van Sem van der Meer. Nadat BSM was uitgeraasd, was Hageman dicht bij de 4-1. Hij zag Hortensius ver voor zijn doel staan en vanaf de middenlijn scheelde het maar weinig. De 4-1 kreeg Terrasvogels in de schoot geworpen. Damian de Jong schoof de bal zo in de voeten van JelIe de Vries. Invaller Vincent van Helvoort maakte daarna zijn opwachting met twee treffers: 6-1.
Zon1 13 05 2018 3
Zon1 13 05 2018 stand