Vierde klasse E - DSK officieel vijfdeklasser na rampseizoen, 'Er is niets meer aan te doen" HBC is Kampioen, eindelijk is het dan gelukt

Het seizoen in de vierde klasse E zit er voor de meeste ploegen op. Zwanenburg en DSS starten komend weekend in de nacompetitie tegen ploegen uit de vierde klasse F. DSK degradeert na de 0-8 nederlaag tegen Zwanenburg naar de vijfde klasse. BSM en DIO wonnen beiden met ruime cijfers en gaan op 10 juni van start in de nacompetitie.
Zon1 27 05 2018 1

DSS-RCH
DSS maakte een uitstekend seizoen op sterke wijze af met een 4-2 zege op RCH. Job van de Dries, Stijn Heuvel (2x) en Bas van Dijk waren trefzeker voor DSS. Virgil Moil, die naar derdeklasser Schoten vertrekt, en Urwin IJssel maakten de doelpunten voor de bezoekers. Met de rust was het 2-2.
Vanwege de eindklassering van DSS speelt de ploeg alles uit in de nacompetitie en begin het zondag 3 juni tegen het Amsterdamse Swift.

Onze Gezellen-BSM
BSM won overtuigend van Onze Gezellen met 1-4. "We hebben een mooie serie neergezet en gaan met veel vertrouwen de nacompetitie in", aldus BSM-trainer Fred van der Veldt. "Het is alleen in de nacompetitie wel pittig, want als je de eerste wedstrijd meteen verliest ben je vijfdekIasser." Koen van Efterik schoot voor de Bcnnebroekers de 0-1 binnen voor de rust tegen een lusteloos Onze Gezellen. Mats Jansen scoorde na de 'limonade' de 0-2 en Jurre Dekker bracht de spanning namens de Haarlemmers terug. Dekker kreeg even later de rode kaart. Randy Willems miste voor Onze Gezellen nog een penalty waarna Jansen en Quinte Lammerse BSM met een goed gevoel de nacompetitie in schoten. BSM gaat thuis spelen tegen een club uit 5A.

Waterloo-DIO
Het seizoen voor Waterloo is als een nachtkaars uitgegaan. DIO won met 0-3 bij de Driehuizenaren. Ondanks dat DIO vier vaste waarden moest vervangen was het na een kwartier al bekeken. Kevin van de Meijde en Danny de Besren (2x) maakten de treffers waardoor ook de Haarlemmers even een weekje rust hebben. Op 10 juni speelt DIO tegen een opponent uit 4F.

DSK-Zwanenburg
Zwanenburg had ondanks veel wijzigingen in de ploeg geen kind aan het gedegradeerde DSK: 0-8. Tim Hollander en Joshua van Mauw scoorden beiden twee goals. Iggy Stolwijk, Kevin Verhoeve, Nick de Graaf en Patrick Selvi maakten de andere treffers voor de ploeg van trainer Mehmet Simsek. Zwanenburg speelt wel aankomende zondag al. Het hangt van de resultaten af welke tegenstander het wordt in 4F. Het zal waarschijnlijk IVV of VVA/Spartaan worden.

Terrasvogels-MMO
Terrasvogels en MMO speelden met 2-2 gelijk tegen elkaar. Als NFC van HBC zou winnen, was de derde periode voor Terrasvogels, maar die kans was minimaal. Louis Rombouts maakte vanaf elf meter de 1-1 voor de Santpoorters. Henk Hageman leek Terrasvogels de zege te schenken, maar MMO maakte gelijk. Daarna kon het afscheidsfeest voor trainer Simon de Weers losbarsten

Bron: Haarlems Dagblad 28-05-2018
Door: Bart Slegers en Simon Luybé
Foto’s: Bart RCH
Zon1 27 05 2018 2

HBC-NFC
Feest in Heemstede. HBC won met 5-1 van NFC en promoveert naar de derde klasse. Eigenlijk was het kampioenschap vorige week al beslist na de winst op concurrent Zwanenburg. Bovendien was NFC gebaat bij een nederlaag. ,Je gaat er vanuit dar het goed komt maar je weet het nooit. Ondanks dat de tegenstander vertelde dat het wel goed zou komen. Er zal maar snel een bal invliegen. Na de 2-0 weet je pas zeker dat het niet meer fout gaat. Nu zijn we eindelijk van het predicaat 'net niet' af', doelde aanvoerder Menno Grijsen op de jarenlange strijd om uit de vierde klasse te komen.

Naast champagne en bloemen kregen de spelers een T-shirt aangeboden met de tekst: “er is niets meer aan te doen, HBC is kampioen'. "Het leeft hier de hele week al. En als je ziet wat er allemaal bij de club geregeld wordt. Dat maak je in de hele regio niet mee", aldus Grijsen, die na de degradatie in 2011/2012 bij HBC in het eerste kwam. “En ik ga hier niet meer weg. Natuurlijk heb ik ambitie, maar alleen bij HBC."

Mats Mackay genoot ook met volle teugen van de behaalde titel. Alleen zal de linksachter volgend seizoen niet meer zijn opwachting maken. "Het is niet meer te combineren met mijn werk en ik woon in Amsterdam." Mackay was net als Grijsen na de dgradatie zeven jaar geleden in de selectie opgenomen. "Ik kan mij herinneren dat ik toen twee potjes nacompetitie heb gespeeld. Lekker dat het na al die jaren uiteindelijk is gelukt. Maar met één keer trainen ga ik het volgend jaar niet redden. Dit is dan een prima moment om af­scheid te nemen."

HBC kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. Een vrije trap aan de rechterkant kwam bij de tweede paal waar verdediger Steve OIfers kon intikken. De ban was gebroken en voor rust werd het 2-0. De opkomende rechtsback Lance van der Weide bekroonde zijn sterke optreden met een doelpunt.

HBC liep na rust uit tot 4-0 door treffers van Reijn Heems, die amper drie minuten in het veld stond, en Jesse van Loon. De promotie was behaald maar er was nog een streven.
Honderd doelpunten in een seizoen. Dat lukte niet. Het werd uiteindelijk 5-1 (goal Cas Draaisma) en de teller bleef daardoor steken op 98. Maar dat mocht de pret niet drukken. HBC kreeg maar twaalf treffers tegen mede dankzij de uitstekende keeper Bram Verhage. "Ook voor de trainer is dit een mooi afscheid. Peter van der Waart kwam net na de degradatie zeven jaar geleden en tot nu toe lukte het steeds net niet om te promoveren. Dit succes hebben we ook aan hem te danken", gaf Grijsen zijn trainer ook de eer die hij verdiende.
Zon1 27 05 2018 3
Zon1 27 05 2018 stand