De Onder 9-2 heeft afgelopen zaterdag een leuk toernooi gespeeld bij onze buren van VEW. Met 10 teams, allemaal O9, was het goed gevuld en ook de organisatie met vier speelvelden en veel vrijwilligers was uitstekend.

We speelden in een poule van vijf teams. De O9-2 mocht meteen aantreden tegen de gastheren VEW-O9-2. Het was duidelijk nog even wennen, zou er een week geen training zijn geweest? Maar een aantal hadden ruzie met de bal, leek het, moeilijk te controleren en rommelige passes. Het ging wel redelijk gelijk op en kansjes kwamen. Het was VEW die de score opende maar snel daarna kwamen we langszij door een eigen doelpunt van de VEW spits. Vlak voor tijd redde hun getalenteerde keeper nog een prima doelpoging van Duuk uit de kruising... 1-1 dus.

De tweede wedstrijd was tegen DEM. We kwamen twee keer goed op voorsprong maar uit twee corners waar we niet heel goed stonden scoorde DEM tegen, het bleef 2-2.

De derde wedstrijd ging op kunstgras en die werd meteen ook wat flitsender. RCH speelde goed tegen DSS, kwam 2-0 voor, maar in de laatste minuten speelde DSS het klaar om 2 keer te scoren, 2-2 uitslag.. wederom dus gelijk!

De laatste poulewedstrijd was tegen OG. Derek, die die ochtend in tranen was geweest omdat het hem maar niet goed lukte vanaf linksvoor tot scoren te komen, nam keihard revanche door eigenhandig een 0-1 achterstand om te buigen naar 3-1! De jongens en meisje waren euforisch en werkelijk iedereen wilde spits spelen en meer goals maken. Het lukte Rein nog, dus 4-1.
O9 2 02 06 2018 2O9 2 02 06 2018 1
RCH werd tweede in de poule (na DEM) en mocht tegen de nummer 2 van de andere poule, DSOV vechten voor plaats 3 en 4 van het toernooi. We kenden dit team nog uit de competitie waarin we nipt en spectaculair van ze hadden gewonnen. Ook nu was het zeer aan elkaar gewaagd en ging het er fanatiek aan toe. Van 1-2 voor kwamen ze op 2-2 gelijk en uiteindelijk ging DSOV er toch met de winst vandoor 3-2.

Zonder uitzondering de meest onwaarschijnlijke doelpunten en klutsballen. dat is ook wel het aardige met 6 tegen 6 en zo'n groot doel. Overigens speciale vermelding voor Emre die weer een betrouwbare sluitpost was! AS'80 won het toernooi en iedereen kreeg een beker en een juichmomentje. Een zeer geslaagde ochtend dus!
Rogier Lanting (ook de foto’s van de prijsuitreiking

Harry de wedstrijdfoto’s
O9 2 02 06 2018 3
O9 2 02 06 2018 4