Het was een beetje D-dag voor alle spelertjes, die deze woensdag op de Open Dag van onze club aanwezig waren. Een Doe-dag in alle voetbalfacetten, die maar mogelijk waren.

OpenDag 06 06 2018 1Zeer aangenaam was de droge dag (hebben we altijd op een Open Dag), maar het zonnetje en de daarbij horende warmte zorgde er voor dat het doen van de oefeningen flinke inspanning eiste en af en toe werd er door de allerjongsten een vlucht genomen richting moeder en/of kantine om wat te drinken. Gelukkig hadden Jacqueline en Gulun voldoende limonade in huis.

Om twee uur gingen we met de allerjongsten beginnen en die groep was niet supergroot, maximaal 16 man. Het aantal maakt niet zoveel uit als ze ook allemaal maar lid worden!!! Een aantal van hen heeft de stap inmiddels genomen en daar is de Open Dag dan ook voor bedoeld. Geef de kinderen voldoende plezier en de rest komt vanzelf.

OpenDag 06 06 2018 2Buiten de warmte was misschien ook wel de Avondvierdaagse een oorzaak van de geringe opkomst was. Die was deze week. De combi van 1,5 uur voetbal en ’s avonds minimaal 5km lopen werd als te sportief gezien voor de kleine beentjes.

Voor de wat oudere jeugd, die om half vier begonnen was het blijkbaar een geringere belemmering om en te voetballen en de Avondvierdaagse te lopen, want we hadden een groep van tussen de 50 en 60 kinderen. Buiten een aantal RCH mannen toch ook wel kinderen, die de voetbalsfeer van RCH wel wilden proeven en ook wel erg leuk was de opkomst van een aantal meiden. Tenslotte wil RCH komend seizoen ook een meidenteam gaan starten van 12/13 jaar (zie binnenkort op deze website).

Alfred, Herman en hun CIOS-mannen hadden een mooi parcours op het kunstgrasveld uitgezet met allerlei (voetbal gerelateerde) spellen. Daarnaast waren ze natuurlijk samen met jeugdvoorzitter Bas de vraagbaak over wat RCH van plan is met het jeugdvoetbal. Proeftrainingen werden aangeboden en straks hebben we natuurlijk ook nog de Summer Academy (zie hier). Ook daar is weer iedereen uitgenodigd.

RCH is in beweging en de jeugd is de toekomst voor RCH. Lees dit artikel. Ook uit de oudere groep hebben een aantal kinderen zich reeds als lid aangemeld en dat stemde voorzitter John Hegman (die met dit warme weer in pak rond liep) zeer tevreden.

Harry (ook de foto’s)
OpenDag 06 06 2018 3
OpenDag 06 06 2018 4
OpenDag 06 06 2018 5
OpenDag 06 06 2018 6