RCH verliest 2 punten, Ceylan zorgt voor balans

Vierde klasse D - Zo spectaculair als een seizoen geleden werd het niet, maar RCH en DSS waren wederom aan elkaar gewaagd. De Heemstedenaren leken lange tijd de zege te pakken, maar acht minuten voor tijd kwam DSS langszij,1-1.
Vorig jaar leek RCH een eenvoudige overwinning te boeken, maar gaf het in een bizar slotkwartier een 2-0 voorsprong uit handen. Het werd destijds 2-4 voor DSS en de Haarlemmers pakten uiteindelijk de periodetitel. Het was exemplarisch voor het teleurstellende seizoen van RCH.
Waar DSS qua spelersmateriaal hetzelfde is gebleven na het succesvolle seizoen kende RCH wel een drukke overschrijvingsperiode. Van het gedegradeerde DSK haalde trainer Stephan Spruijt Stefan Ebbeling en Henny Scheelings. Tegen DSS waren beiden geblesseerd. Van het naar de zaterdag overgehevelde United-DAVO maakten Under Ceylan, Nourdin Chabbouk en Rick Balaydin de overstap.
Zon1 30 09 2018 1

Ook vorig seizoen had RCH veel ambities, maar daar kwam vanwege het matige spel niets van terecht. De eerste vier duels leverden toen louter nederlagen op. Nu is de start beter en lijkt er wat meer balans in het elftal te zitten. Dat evenwicht wordt mede veroorzaakt door nieuwkomer Ceylan. De 25-jarige Heemstedenaar is sterk aan de bal en doet geen gekke dingen. Na vier Jaar Olympia Haarlem en één seizoen United-DAVO kon hij bij zijn laatste club vanwege werk niet op zaterdag gaan voetballen.
"Mo Boutlalek is een vriend van me en die vroeg me mee te trainen", aldus Ceylan. "RCH wilde me graag hebben. Het is een niveau lager, maar daar zit voor mij ook wel de uitdaging in. We willen zo snel mogelijk hogerop en ik hoop daarin te kunnen bijdragen."
Zon1 30 09 2018 2

Het bestuur is lovend over de aanwinst die wel eens een cruciale rol zou kunnen vervullen in dit RCH. "Al kwam ik na de rust minder aan aanvallen toe. Pas in de laatste tien minuten kregen we het moeilijk, maar voor de rust hadden we aardige kansen. Wat uit ons spel moet, is achteruit lopen en een voorsprong verdedigen. Daar zijn we niet goed in, want we moeten het van ons voetballend vermogen hebben."
In een levendige eerste helft kon het kwartje beide kanten op vallen. Tim van Klink en Urwin IJssel hadden RCH op een voorsprong kunnen zetten waar aan de andere kant Job van den Dries (binnenkant paal) en Jorrit Brandsma dichtbij de 0-1 waren. Op slag van rust kopte IJssel een puntgave voorzet van Nigel Hoep binnen.
DSS was dus net als een week eerder aangewezen op de achtervolging. En ook in dit duel had de ploeg moeite om tot veel kansen te komen. RCH hield eenvoudig stand totdat de Heemstedenaren teveel achterover gingen leunen. Job van den Dries kopte de gelijkmaker binnen op aangeven van invaller Obaida Dalia.

Bron: Haarlems Dagblad 01-10-2018
Door Bart Slegers
Foto’s: Harry Opheikens

Volg RCH ook op de facebookpagina’s ‘RCH Jeugd’ en ‘RCH Voetbal Heemstede’.

Zon1 30 09 2018 3

Eendracht ’82-BSM
BSM is hoopvol na eerste overwinning
BSM pakte de eerste drie punten van het seizoen op bezoek bij Eendracht '82. De Bennebroekers wonnen met 0-2.
Het was vooral aan doelman Cas Hortensius te danken dat BSM met de zege huiswaarts keerde. Sem van de Meer zette BSM op 1-0. Mitchell Jansen maakte twintig minuten voor tijd de 0-2.
"We lieten ons niet van de wijs brengen en ondanks de grote druk in de tweede helft was de organisatie goed. Al moet ik wel zeggen dat Cas - onze doelman - ijzersterk stond te keepen", blikte BSM-trainer Lennart Loorbach opgewekt terug. "Vorig seizoen had BSM tot aan de winterstop drie punten en die hebben we na twee duels al. Dat is een goed
teken en dat stemt ons hoopvol."

VVA/Spartaan-Terrasvogels
Terrasvogels verloor het eerste competitieduel met 3-1 bij VVA/Spartaan. Terrasvogels startte te slap en stond al snel met 1-0 achter. Pas na de 3-0 konden de Santpoorters diep in de tweede helft iets terug doen via Henk Hageman.
"AI na vijf minuten moesten we in de achtervolging. Terwijl ik er juist op hamerde dat we meteen scherp zouden starten", vertelde Terrasvogels-trainer Kick de Groot na afloop. De technisch vaardige Amsterdammers profiteerden dus optimaal van de matige start van de bezoekers. "Daarna hebben we keihard gewerkt, maar het mocht niet meer baten."

Geel Wit ’20-Germaan/De Eland
Geel Wit '20 haalde de eerste overwinning binnen in eigen huis tegen Germaan/De Eland niet 1-0. In het laatste kwart van de wedstrijd scoorde Matthijs Westra de winnende treffer. "Defensief stond het gewoon goed. We hebben echt als team deze belangrijke zege in de wacht gesleept", aldus trainer Radjin de Haan. Na de rust gaven de Haarlemmers ook amper wat weg. "Ze hebben volgens mij nog maar één kans gehad", verklaarde De Haan de driepunter.

Spaarnwoude-ASC
Spaarnwoude liet, geen spaan heel van ASC: 8-0. Waar de Amsterdammers vorige week tegen Onze Gezellen al een instabiele indruk achterlieten was het in Spaarndam niet anders. "Tja, wat moet ik van deze ploeg vinden", deelde trainer Rob Sprank zijn ervaringen. “Ik vond het vierde klasse onwaardig en we hebben in ieder geval gedaan wat we moesten doen." Don Rutte (tweemaal), Clint van der Deijl (tweemaal), Jorri van der Aar, Tim Visser en Mark Visser scoorden voor Spaarnwoude. De Amsterdammers maakten ook nog een eigen doelpunt.

Onze Gezellen-Atletico Amsterdam
Onze Gezellen geeft voorsprong uit handen
Onze Gezellen hield op opzienbarende wijze geen punten over aan het duel met Atletico Amsterdam: 4-5. Er leek ondanks de snelle 0-1 achterstand geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg liep uit naar een 4-2 marge en zou wel even drie punten aan het totaal gaan toevoegen. Onze Gezellen gaf echter 25 minuten voor tijd een 4-2 voorsprong volledig uit handen. Mark Okker, Willem Mientjes en twee goals van Mitchel Geeven werden tenietgedaan door de slechte organisatie van de Haarlemse ploeg.
Trainer Delano Snijders was uren later nog verbaasd over de prestatie van zijn ploeg. "Er was werkelijk niets aan de hand en dan moet je dat dus professioneel uit kunnen spelen. Maar we gingen uit onze positie lopen en deden niet meer de dingen die we moesten doen. Na twee duels hadden we gewoon zes punten moeten hebben. We balen hier echt van, omdat we van deze tegenstander niet mogen verliezen."
Zon1 30 09 2018 uitslagen
Zon1 30 09 2018 stand