Afgelopen zaterdag waren we getuigen van een sensationele/spannende/attractieve, maar ook een beetje teleurstellende wedstrijd.

Alle toeschouwers hebben ontzettend genoten van de wedstrijd en naar mijn mening voornamelijk van het spel van RCH. Echter, DIOS heeft meerdere malen laten zien dat het een lastige tegenstander is met een aantal goede spelers en een uitstekende keeper.

Ons team bestond uit de volgende spelers: Faas op het doel, Luciano, Farai, Kayen, Hamza, Hugo, Yassin, Anwar, Ismael, Ruben en Houssam. Als reserve begonnen Daniel, Achraf en Abdessamie,.
O13 1 06 10 2018 1
De wedstrijd begon dramatisch voor RCH. Waarschijnlijk waren onze spelers nog aan het genieten van een heerlijk zonnetje en hadden ze niet door dat DIOS al had afgetrapt. Eerste voorzet verraste onze verdediging en Farai moest helaas aan de noodrem trekken, waardoor de scheidsrechter (terecht) naar de stip wees. Penalty werd benut en RCH stond 0-1 achter. Langzaam werd RCH steeds sterker en zette DIOS volledig vast. Eerste mogelijkheid was voor Ruben, maar zijn schot ging net naast. Daarna een schot van Ismael, maar zijn uithaal was niet krachtig genoeg. Na een klacht van Omar werd een doel verplaatst aangezien hij vlak naast het wedstrijddoel stond. De volgende kans was voor Houssam, die zich knap vrij speelde, maar uit een kansrijke positie niet tot een schot kwam door het ingrijpen van een andere verdediger.

Kansen stapelden zich op en iedereen wachtte op een gelijkmaker. Op een gegeven moment stonden alle veldspelers van RCH op de helft van de tegenstander. Luciano speelde vrij aanvallend net als Farai en Kayen. Uiteindelijk was het Yassin die uitstekend uithaalde van een meter of zestien en RCH op gelijke hoogte bracht.

RCH drukte helaas niet door en begon steeds meer rond te spelen en DIOS kwam langzaam terug in de wedstrijd. Combinaties tussen onze verdedigers en middenvelders werden meestal goed uitgevoerd, waardoor regelmatig 3 spelers van DIOS uit het spel werden getikt maar er schuilde ook gevaar in. Een foute pass tussen onze spelers bracht DIOS in kansrijke positie. Faas kon helaas niet voorkomen dat DIOS wederom op voorsprong kwam 2-1.

RCH moest opnieuw in de achtervolging maar deed dat met flair en prachtig voetbal. DIOS zette in op een counter en wachtte geduldig af. Met Abdessamie en Achraf binnen de lijnen gingen we op zoek naar een gelijkmaker. We kregen wederom een paar grote kansen maar de bal ging er simpelweg niet in. Een perfect uitgevoerde counter bracht DIOS op 3-1. RCH kreeg nog een paar grote kansen, maar de DIOS keeper speelde voortreffelijk en zorgde voor een 3-1 ruststand.

In de kleedkamers zag ik een boze coach en een vastbesloten spelersgroep, Boodschap was duidelijk: Wat er ook gebeurt…… vandaag gaan wij niet verliezen!
O13 1 06 10 2018 2
De thelft begonnen we uitstekend en vanaf de eerste minuten waren we heer en meester op het veld. Vrij snel kregen we een grote kans, die werd afgerond. Het ging allemaal zo snel dat ik niet meer weet wie de afmaker is geweest, maar ik dacht dat het Houssams schot was. De aansluitings treffer was snel gemaakt en nu gaan we wel doordrukken. Met Daniel binnen de lijnen zetten we alles in op de aanval. RCH was werkelijk oppermachtig en onze verdedigers kregen meer een rol van middenvelders. Nadeel hiervan waren kleine ruimtes op het veld waardoor onze snelheid weinig tot uiting kon komen. Gelukkig hebben we met Yassin, Ismael, Anwar, Hamza en Abbdessamie spelers die uitstekend in kleine ruimtes met korte passes kunnen combineren. Het was werkelijk oogstrelend wat die jongens lieten zien. Ondanks het overwicht van RCH bleef de wedstrijd spannend aangezien we niet die 3-3 maakten. Uiteindelijk was het Acharaf die de ban doorbrak met zijn schot in de korte hoek. 3-3 !!

DIOS bleek niet meer in staat om aan te vallen en liet het spel volledig over aan RCH. Enkele hoekschoppen en een vrije trap brachten veel gevaar maar geen doelpunt voor RCH.

Wederom enkele knappe reddingen van de keeper, maar RCH werd ook slordiger en rondde soms een mooi opgezette aanval te haastig af. Onderkant lat en een bal die wel of niet over de lijn is geweest, maar het mocht niet baten, want het bleef 3-3. Onze spelers verlieten teleurgesteld het veld, onterecht in mijn ogen. Natuurlijk is het jammer dat we punten hebben laten liggen maar ons spel (vooral die in de tweede helft) was aanvallend, aantrekkelijk en had in zich alles waarvoor toeschouwers/liefhebbers naar voetbalwedstrijden komen kijken.
Voor mij is dat een compliment waard!
Neem het spel uit de tweede helft mee naar de volgende wedstrijden.
Ermin, ook de foto’s
O13 1 06 10 2018 stand