Houdini-act voor winnend Terrasvogels, RCH kent een sterke start.

NFC-RCH
Vierde klasse D - RCH kent een sterkere start dan een jaar geleden. Bij NFC - vorig seizoen een titelkandidaat - wonnen de Heemstedenaren met 2-4. Nadat NFC sterk aan het duel begon nam RCH het heft in handen zonder heel veel kansen te creëren. Op slag van rust scoorde Nigel Hoep op aangeven van Urwin IJssel. Maar de bezoekers breidden de score zelfs nog uit voor de thee. Rick Balaydin kopte de 0-2 binnen. Na de rust liep RCH eenvoudig uit en kon de ploeg het duel comfortabel uitspelen. Xander Roosen bracht de stand op 0-3 en Balydin tekende voor zijn tweede treffer van de middag. "Zonde dat we dan nog twee goals moeten toestaan, maar ben wel heel blij met deze zege. We hebben al drie jaar niet gewonnen in Amstelveen en zijn op de goede weg met zeven punten uit drie duels", aldus RCH-trainer Stephan Spruijt.

Terrasvogels-Atletico Amsterdam
Terrasvogels had zondag een Houdini-act nodig om zich langs Atletico Amsterdam te knokken: 4-3. Na een benutte strafschop van de Amsterdammers schoot Louis Rombouts Terrasvogels vanaf de stip naast Atletico. Terrasvogels liet grote kansen liggen waarna Atletico uit counters op 1-2 en 1-3 kwam. Trainer Kick de Groot stuurde libero Mitchell Smithuis naar voren en dat bleek de gouden greep. In de laatste tien minuten schoot Smithuis twee maal raak. In de allerlaatste seconde werd een onbesuisde tackle bestraft met nog een penalty. Rembouts toonde zich een koele kikker en trok de drie punten over de streep.

Geel Wit ’20-VVA Spartaan
Geel Wit '20 boekte de tweede zege in drie duels. VVA/Spartaan werd met 2-1 verslagen. Een tevreden Geel Wit-trainer Radjin de Haan zag nog wel wat ruimte voor verbetering, want in de slotfase maakten de Haarlemmers het zichzelf onnodig lastig. "We hielpen toch een aantal mooie kansen om zeep op de 3-0. En als die uitblijft, krijg je het in de laatste vijftien minuten lastig. Maar verder ben ik zeer content, want drie punten is drie punten." Valentijn M'zaad was verantwoordelijk voor de eerste treffer en Barry Beugeling verdubbelde de marge. De Amsterdammers kwamen een kwartier voor tijd op 2-1, maar Geel Wit hield de zege in eigen huis.

DSS-OSC
DSS pakte een verwachte 5-1 overwinning op OSC. Na de 1-0 van de Haarlemmers, die met twee gelijke spelen aan de competitie waren begonnen, kwam OSC nog wel verrassend op 1-1. Voor de rust stelde DSS orde zaken met twee treffers. En ook in het tweede bedrijf hadden de gasten niets in te brengen.
Jorrit Brandsma, Stijn Heuvel (2x). Job van den Dries en Rick van de Vuurst waren trefzeker.

Germaan/De Eland/Spaarnwoude
Spaarnwoude had het niet op z'n heupen tegen Germaan/De Eland maar vertrok wel met de punten: 2-3. "Het was het aanzien niet waard, maar we waren gelukkig net op tijd bij de les". analyseerde trainer Rob Spronk het matige optreden van Spaarnwoude. Het was vooral aan doelman Patrick Kort te danken dat de Spaarndammers wonnen. En aan spits Clint van der Deijl die alle treffers voor zijn rekening nam. De laatste twee goals scoorde hij met het hoofd.

Bron: Haarlems Dagblad 07-10-2018
Door: Bart Slegers en Simon Luybé
Zon1 07 10 2018 uitslagen

BSM-Onze Gezellen
Onze Gezellen kan zaken niet rechtzetten, BSM sleept er een punt uit.
Onze Gezellen leek BSM in het begin van het duel te overlopen. De voorsprong bleef beperkt. Het werd uiteindelijk gelijk. De ploeg uit Bennebroek vocht zich knap terug. Met de 1-1 eindstand kon iedereen wel leven. "We zijn volle bak gegaan. Voor rust komen we goed weg maar in de tweede helft waren wij beter", benadrukte BSM-speler Jan Douwe Box dat een gelijkspel de verhouding was.

De Haarlemmers openden sterk en dat was precies wat trainer Delano Snijdets wilde. Zijn team had een week eerder een 4-2 voorsprong uit handen gegeven. Na een kwartier spelen was die nederlaag al vergeten. BSM kwam in die periode overal een stapje te laat en de 0-1 van Mitchel Geeven was logisch.

Koen Toussain was het lichtende voorbeeld. De linksbuiten hielp op een gegeven moment zijn achterhoede als rechtsback en maakte voorin enkele aardige acties. Onze Gezellen verprutste twee kansen. Ook doelpuntenmaker Geeven schoot over nadat hij zomaar de bal in de voeten kreeg van BSM-keeper Cas Hortensius. Na ruim een half uur spelen schoot Raoul Soetbrood Piccardt voorlangs. Het enige wapenfeit van BSM.

Dat BSM toch ging rusten met een 1-1 stand, had niemand gedacht. Verdediger !var Wesselman moest geblesseerd het veld af en BSM profiteerde van de wanorde achterin. Het steekballetje van Soetbrood Piccardt was perfect en Quinte Lammerse rondde af.

De tweede helft was OG geen schim meer van zichzelf in de eerste helft. Een doelpunt van Mats Jansen van BSM werd terecht afgekeurd na hands. De verdedigers van OG dekten telkens aan de verkeerde kant van hun tegenstander. BSM kon niet profiteren. De grootste kansen waren voor OG via Geeven en Toussain. Daarom was de 1-1 het eerlijkste resultaat en was er niet één speler die opviel. "Ik zou ook geen beste speler kunnen aanwijzen. Is trainer Lennart Loorbach ook blij. Maat wij zijn ook blij met hem. Ik dacht ook niets meer te kunnen leren maar het anticiperen en het vervolg, zijn dingen die hij mij bijbrengt. De trainer is tactisch sterk. En BSM is voor hem prima club om mee te beginnen", aldus aanvoerder Box.

luxe probleem
Het betekende voor BSM het vierde punt dit prille seizoen. Dit is na de promotie naar de vierde klasse, de ploeg vecht al drie jaar tegen degradatie, een luxeprobleem. Jan Douwe Box: "Vorig jaar na de winterstop wonnen we drie keer op rij. Het begon tegen OG waarna we ons handhaafden. Nu staan we er beter voor. De spelers zijn een jaartje ouder, hoewel ik met mijn 26 jaar de routinier ben. De Amsterdamse ploegen in deze poule kan ik niet goed inschatten maar het komt goed. We eindigen in de middenmoot."
Zon1 07 10 2018 stand