De RCH JO17-1 kan na 4 gespeelde wedstrijden goed met de top van de competitie meekomen.

O17 1 03 11 2018 1

Na 3 keer winst en 1 keer verlies staat het team op een mooie 3e plaats. Zaterdag 3 november troffen ze in Amstelveen Heemraad een lastige tegenstander, ze staan immers net achter ons op een 5e plaats. Het zijn weer perfecte voetbalomstandigheden wanneer de beide teams zich melden voor de aftrap. De opdracht die de mannen van RCH mee hadden was om meteen van start af aan Amstelveen onder druk te gaan zetten. Het mooiste zou zijn om vroeg in de wedstrijd te scoren.

RCH heeft ook daadwerkelijk het overwicht en met goede combinaties proberen we de openingstreffer te maken. Er zijn ook de nodige kansen, vooral wanneer de ijzersterk opkomende Dennis een solo aangaat maar net zijn laatste kans voor de doeltreffende afwerking geblokt ziet. Niet veel later valt daar dan de gehoopte voorsprong en het is Marijn die hem mag maken.

O17 1 03 11 2018 2

Daarna volgt er een wat rommelige periode en we komen wat minder tot voetballen toe. We worden dan echter geholpen door Amstelveen wanneer een verkeerde terugspeelbal zo bij Marijn komt en hij de 2-0 mag maken. Dit geeft dan weer de boost die er nodig is om de tegenstander op de knieën te krijgen. Het is notabene onze vaste rots in de verdediging Erfan die zelfs mee naar voren komt. Wanneer hij zichzelf vrij heeft gespeelt kan hij prima en beheerst de 3-0 binnen tikken, super man. Je harde werken wordt eindelijk eens beloofd in een doelpunt. Nog voor rust lijkt RCH dan de genadeklap uit te delen wanneer Bas ook vanuit zijn verdedigende stelling prima mee komt. Hij speelt de bal subliem naar Marijn en die mag zijn 3e van de wedstrijd maken.

Na rust een wat voorzichtig en eigenlijk wat rommelig spelend RCH. Dat geeft Amstelveen de kans om steeds meer in de wedstrijd te komen. Ze zijn zelfs dichtbij een doelpunt maar RCH houdt het nog even op de 0. Dan een actie in de 16 van André waarbij de tegenstander wordt neergehaald. De overigens zeer goed fluitende Remco kan niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Melle duikt naar de goede hoek maar kan zich net niet genoeg uitstrekken om de bal tegen te houden en zo komt de 4-1 op het scorebord.
O17 1 03 11 2018 3

Amstelveen probeert verder te drukken maar het is RCH wat de wedstrijd weer wat meer onder controle krijgt. Het is uiteindelijk de altijd hard werkende Morris die de eindstand mag bepalen wanneer hij zichzelf door de verdediging van Amstelveen heen speelt en koelbloedig de bal in het net schiet, 5-1.

En zo halen we weer een lekkere overwinning. Volgende week reizen we zelf af naar Velserbroek maar we kijken zeker ook uit naar wat er gebeurt bij de wedstrijd tussen de koplopers IJmuiden en Velsen.
Maurice Keizer (ook de foto’s)
O17 1 03 11 2018 4
O17 1 03 11 2018 uitslagen
O17 1 03 11 2018 stand