Vierde klasse D zondag - Spaarnwoude grote winnaar speelronde

OSC-RCH
RCH kon niet profiteren van de zeperd van DSS. In Amsterdam verloren de Heemstedenaren met 3-2 van OSC. RCH kwam een slap begin eigenlijk nooit te boven. OSC scoorde via een afstandsschot vanaf 25 meter en RCH liet de thuisploeg zelfs op 2-0 komen. Nigel Hoep zorgde voor de thee nog wel voor een spanningselement in de tweede helft. Maar OSC, dat met de derde zege steeds meer progressie boekt, scoorde de derde treffer waarna alleen Nourdin Chabbouk nog iets terug kon doen.

Zon1 04 11 2018 1
DSS-Germaan/De Eland
De vierde klasse D wordt met de week interessanter. Zo liep DSS thuis tegen de eerste nederlaag aan tegen Germaan/De Eland: 1-3. "Een aanvallende off-day", zo betitelde DSS-trainer Illiass Akchich de verrassende nederlaag van zijn ploeg. Wesley Tan maakte met een omhaal nog wel in de eerste helft de verwachte 1-0. Net voor de rust incasseerde DSS een penalty en kwamen de Amsterdammers op gelijke hoogte. Omdat DSS aanvallend niet uit de verf kwam, profiteerde Germaan met een droge knal van veertig meter. In de slotfase werd het zelfs nog 1-3 zodat nu iedere club minimaal één keer heeft verloren in deze competitie.

Atletico Club-Spaarnwoude
Spaarnwoude was na de 2-4 zege bij Atletico Club de grote winnaar van de zevende speelronde. Door nederlagen bij de concurrentie delen de Spaarndammers nu de eerste plaats met DSS. Justin Theunissen maakte de 0-1 en 0-2. Na de rust verslapte Spaarnwoude en stond het twee treffers toe. De bezoekers herstelden zich net op tijd door verdediger Mark Visser, die twee keer alert was bij een hoekschop. "Ik ben blij dat we op tijd bij de les waren. Atlètico is een “gevaarlijke ploeg met technische spelers en dus hebben we goede zaken gedaan", aldus trainer Rob Spronk.

Terrasvogels-Eendracht ‘52
Terrasvogels herstelde zich van de smadelijke 2-0 nederlaag een week eerder door met 1-0 van Eendracht '52 te winnen.
Eendracht staat op de laatste plaats, maar verkocht de huid duur tegen de Santpoorters, Mitchel Smithuis scoorde na een kwartier de 1-0. Bij Eendracht ontving de spits snel een rode kaart waardoor Terrasvogels lange tijd tegen tien man speelde. "Dan hebben we veel kansen nodig om de 2-0 te maken. Die maken we dus niet waardoor het tot de laatste minuut spannend blijft. Die hoeft maar een keer goed te vallen. Gelukkig bleef dat ons bespaard", verzuchtte Terrasvogels-trainer Kick de Groot.

Onze Gezellen-VVA/Spartaan
Onze Gezellen zit in de hoek waar de klappen vallen, want lange tijd leek OG met 1-0 te winnen van VVA/Spartaan, maar in de laatste minuut werd het alsnog 1-1.
"Ik ben nog verbijsterd", aldus OG-trainer Delano Snijders. "We speelden goed en moeten uitlopen. Dat laten we na." Bob de Groot maakte de 1-0 waarna Koen Toussain en Willem Mientjes OG niet in veilige haven schoten.

NFC-Geel Wit ‘20
Geel Wit ’20 verloor met 3-1 bij NFC. "We hadden ook nergens recht op, want we brachten te weinig", verduidelijkte trainer Radjin de Haan. Na de 1-0 scoorde Ben Selamy de gelijkmaker, maar na een kans op de 1-2 liep NFC uit naar 3-1.

Bron: Haarlems Dagblad 05-11-2018
Door: Bart Slegers

Zon1 04 11 2018 2